HV71

6971 inlägg · 779 ämnen

Elitserien 10/11

1347035 · » Till forumetSv: Elitserien 10/11

Frisco:

Nja, det får vi nog säga att det är till en viss del. En utematch rakt upp och ner är väl inte så upphetsande direkt, eftersom man är utlämnad åt vädrets makter.

Men vad jag har hört idag så blir det en riktig höjdarvecka. 71/72, fanns det fyra länslag i näst högsta serien. HV71, Tranås, Gislaved och Boro/Landsbro. 72/73, var även Skillingaryd och HC Dalen med. Kenty (nuvarande LHC) spelade också i samma serie som HV, 71/72. Det skall även finnas trevare utslängda till de dåvarande allsvenskarna Tingsryd och Nybro. Det är upplagt för årtusendets veteranturnering i Småland :-) Ett scenario som knappast är tänkbart 2021 när HV fyller 50.

Det finns också långt gångna planer på att återuppväcka övriga jönköpingslag som sysslat med hockey, just för denna vecka.

Kvalseriehjältarna från 79 samt guldlaget 95 kommer också att ställas mot diverse motstånd. Esa Keskinen kommer alltså att beträda helig mark för första gången på över 10 år :-) Vem vill missa det?

Gott om mat, musik och dryck kommer det också vara. Så själva utomhusmatchen är inte Eventet! Det är en avslutning på ett Event...och däri ligger det nog en del nytänkande.

Kommentera

Sv: Elitserien 10/11
Et tu Brute: Fantastiskt med nytänkande;)
Kommentera


Sv: Elitserien 10/11

zigge:

Åtminstone så borde Hockeyligan gå i bräschen och statuera exempel. Framför allt för att lägga tyngd bakom sina skärpta riktlinjer, att när man stämmer i bäcken skall det fanimej höras.

Att det var mycket jävelskap på gång, hörde jag ryktesvägen, minst en vecka innan matchstart. Därför var det föga förvånande när Hockeyligan gick ut med sitt pressmeddelande, den 20 december, alltså två dagar innan match.

Ja la en blänkare om det i denna gb den 20:e (se längre ner) men fick ingen respons, varvid jag drog slutsatsen att samma sorts rykte som jag hört, inte hade tagit vägen norrut.

Som det är nu blir det bara en stor jävla fars när Hockeyligan i förväg hotar med hårdhandskarna, vilket ger effekten större problem än någonsin och därefter lägger sig platt på backen och tydligen både blundar och håller för öronen.

Så det var nog inte sista gången vi fick bevittna något liknande, snarare är det väl så att detta handhavande triggar till nya idéer. Många kommer säkert satsa stort nu när det bara är ett derby kvar och man rimligen inte kommer att få spela något derby inför tomma läktare denna säsong.

Ett sådant straff skulle iofs kunna hänga med till nästa säsong om AIK hänger kvar i ES. Men då skriver vi hösten 2011 och då har ju de flesta dårarna fortfarande sin fotbollskaramell att suga på i ytterligare ett par månader, så de lär ju inte bry sig nämnvärt.

Kommentera

Sv: Elitserien 10/11
Et tu Brute: Ja det är ett så sanslöst gullande med 08-lagen så man tror inte det är sant!! Vilket annat lag som helst ute i landet hade ju jagats av massmedia "VAD ska ni göra? Hårda straff väntar!" osv, men här, intet??
O fjollorna på Häxpressen/Aftonslaskan går på Galor, "glömmer" de små skärmytslingarna i derbyt.
Kommentera

Sv: Elitserien 10/11

[url=http://hv71.hockeylig...34465]Xbox Som Det Skulle Kunna Vara[/url]

Kommentera

Sv: Elitserien 10/11

Idag handlar det mindre om HV och lite mer om svensk hockeys galaföreställning no 1, Stockholmsderbyt.

Ett möte vars popularitet (har vi fått lära oss) indikerar svensk hockeys hälsa och överlevnadsförmåga.

I inlägget nedan, från den 20 december, alltså två dagar innan det senaste derbyt, deklarerades hårdare tag från Hockeyligan i avsikten:

"Vår avsikt är att kunna erbjuda trygga, trivsamma och säkra arrangemang för spelare, ledare, funktionärer och framförallt för vår publik."

Jag har väntat och väntat och har in i det längsta förväntat mig den hårdaste markeringen från Hockeyligan genom tiderna. Framför allt mot AIK, som var arrangör av mötet den 22 december och som dessutom hade med sig en stor skandal från mötet med SAIK en månad tidigare. Kan det verkligen vara möjligt att en sådan löjeväckande organisation får fortsätta arrangera ES-matcher, som om ingenting hade hänt?

En stor del i den andäktiga tystnaden har väl annars våra stockholmsbaserade kvällstidningar. Annars brukar dom väl inte vara sena på att kartlägga, hänga ut och sätta press, för att uppnå tillräckligt radikala åtgärder? Exempelvis blev 4 av de berömda slipshuliganerna avstängda för hela säsongen, 07/08, efter att EN påse Ahlgrens Bilar släppt framför fötterna på Leif Boork i kvartsfinalerna mot Brynäs 2007. Till stor del genom undersökande journalistik på Aftonbladet:

[url=http://www.aftonblade...IKEN[/URL]

[url=http://www.aftonblade...]Höjd Säkerhet[/url]

Vissa saker kanske bidrar till att utlösa den komiska ådran hos vissa? Vilket kanske inte uppskattas så mycket av andra. Men någon jävla paritet måste väl ändå finnas i uppdraget hos tidningen?

Den 22 december 2010, måste väl ändå vara det värsta som hänt svensk hockey, sedan ytterligare en slipshuligan blev avvisad från KA, efter att ha skrikit okvädningord till Challe Berglund, i kvartsfinalerna mot Timrå i våras.

-"Öhhh Challe! Jag tycker du skall toppa förstaformationen med finnen du har på näsan. Jag tror ni vänder det här då."

Kommentera

Sv: Elitserien 10/11

[url=http://www.hockeyliga...ärpta Riktlinjer Kring Pyroteknik[/url]

Med anledning av detta inför vi följande riktlinjer i Elitserien:

- Förebyggande säkerhetsåtgärder skall vidtas i enlighet med SHL:s regelverk med bland annat förstärkt sjukvårds- och brandberedskap.

- Person som uppdagas med pyroteknik (innehav eller användande) skall omgående överlämnas till polis och lagföras.

- Vid det fall pyroteknik antänds skall spelet stoppas omedelbart. Om beteendet fortsätter avbryts matchen och beslut kan fattas om att berörd läktarsektion skall utrymmas för ny visitation eller för resten av matchen, alternativt om matchen skall slutföras utan publik.

Vi ber om ursäkt för den eventuella olägenhet som du som besökare kan uppleva i samband med att vi inför dessa riktlinjer. Vår avsikt är att kunna erbjuda trygga, trivsamma och säkra arrangemang för spelare, ledare, funktionärer och framförallt för vår publik.

Kommentera

Sv: Elitserien 10/11

:-) :-) :-)

THE PETCHZ

Gitarr och Sång: Nichlas Torp
Gitarr och Sång: Daniel Grillfors
Bas: André Petersson
Trummor: Andreas Falk

Redigerad kommentar

Kommentera


Sv: Elitserien 10/11

Mycket skit just nu som lägger en viss sordi över lördagens insats.

Anledningen Till Wards Frånvaro

[url=http://www.jnytt.se/n...apenvallen Eldhärjat[/url]

Kommentera

Elitserien 10/11

Så var vi igång igen. Tar väl ett par veckor innan serien börjar sätta sig och man kan börja spåna lite om trender och liknande.

I januari i år var det 65 år sedan hockeyn startade i Södra Vätterbygden. Nedan finns ett musiksatt bildspel om utvecklingen från motgång, snålblåst och uterink till en av landets mest framstående hockeykulturer.

http://www.youtube.com/watch?v=UDVHvPF4HPY

Kommentera

1347035 · »