HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

FINAL

1034515 · » Till forumetSv: FINAL
Larionov:

Ja, Liv är väl den som varit genomgående stabilast i detta slutspel toppat med att han varit matchavgörande vid ett flertal tillfällen.

Annars var ju det här lite av en envig mellan förstaformationerna, där firma Weinis och Mårtensson rivstartade innan Davidsson ens fått på sig skridskorna.

Jag håller fortfarande LHC:s förstalina som den offensivt bästa denna säsong, däremot har den inte den tvåvägskvalité som Davidsson bidrar med i sin formation.

Weinhandl och Mårtensson är ju också de enda i toppen av +/- statistiken som varit inne på tvåsiffrigt bakåt under slutspelet.

Ännu tydligare blir det om man tittar på +/- för hela grundserien. Till och med HV:s tredjelina ha bättre +/- än LHC:s första.
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute: Ett något sent, men ändå, Grattis!

Som tur var (får man konstatera i efterhand) har jag varit hemifrån större delen av helgen och det kanske hjälpte till att komma över traumat, för ett sådant blev det. Så otroligt tomt allt kändes när man insåg att det som inte fick hända hade hänt. HV avgör i sudden. Mitt kära LHC var en sketen stolpträff ifrån att få en match till. Förvisso på bortais, men bollen är rund, kethupflaskan var i topp, vi hade vingar under armarna, moroten var inte släckt och hur det nu var. Men istället blir det som det brukar, ett skitmål sprunget ur egentligen ingenting avgör det hela.
Ska man försöka hitta någon avgörande detalj så vill jag nog sälla mig till de som anser att Liv var den kanske största enskilda skillnaden mellan lagen. Stabilt och tryggt rakt igenom. Stana blandade och gav lite för mycket. Tokräddar vissa lägen för att sedan släppa något enkelt vid alldeles fel tillfälle.
Surt som sagt, men that's life. Bara att invänta vilka spelare som påstås vara klara och sedan sätta igång spekulationerna om nästa säsong ;)

Tills dess, lev väl.
Kommentera

Sv: FINAL

Över 30 000 människor fyllde Rådhusparken, Stationsparken och Hamnplan idag när hjältarna skulle hyllas.

[URL=www.jnytt.se/ImageArchive.aspx?id=404&cat=4]JNYTT[/URL]

[URL=www.hv71.se/Nyheter/Jonkoping-firade-guldhjaltarna/]HV71.SE[/URL]

Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute:

Satt och kollade på eran del 3 där på hv-tv och det är en låt som dom kör hela tiden. Känner igen den så väl men kan inte komma på namnet någon du känner till kanske ? :)

btw så minns man fjolåret och allt jävla party när man ser alla inslag :). Grattis till guldet ännu en gång.
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute:
Grattis!, är väl på sin plats.
Nu missade jag matchen och fick lyssna på den via sportradion, någon som vet när den går i repris?

Vi stannade i Jönköping för att tanka vid 01.00snåret, där fick vi se några segerberusade typer :)
Kommentera

Sv: FINAL
distanserad:

Tackar! Den gratulationen värmde och visar (i min värld) på att det finns högre värderingar än enbart sportsliga prestationer.

Däremot har jag blivit för gammal för alkoholorgier. Fredagen hade egentligen varit perfekt eftersom det numera tar två dagar innan man är människa igen. Men den här gången hoppade jag på det.

Vet inte om det kanske är ditt och Larionovs förhållningsätt när ni diskuterar hockey, som gör att jag faktiskt har vissa sympatier för vad ni drabbats av två år på raken. Surt sa räven, jag vet inte ens hur det känns att förlora en final. Dock så är det ju inte så svårt att tänka sig vilka avgrundsdjupa skillnader det är rent känslomässigt, att vara den som förlorar en final, speciellt om man haft ett fast grepp, som man sedan tappat.

Detta är väl ingen tröst egentligen, men den forne landslagsmannen i fotboll och Åtvidabergaren, Roland Sandberg kommenterade en gång en situation där han hade missat öppet mål. -"Det var motgräs."

Jag är inte så säker på att motgräs existerar, fast det kanske mera var en sinnesbild som den gode Sandberg förmedlade till den samlade journaliskåren. Är det på det viset, så kan man gott konstatera att ni drabbats av en rejäl dos motis och att ni numera bör ha en hel del innestående hos Fru Fortuna.

Fast och andra sidan har det gått rejält fort för er ändå och jag tror faktiskt att i eran backspegel, någon gång, så kommer detta vara något som Cluben lärt sig av och går stärkta ur. Ni tillhör ju nu, sedan ett antal år tillbaka, toppskiktet av svensk hockey. Erat lag kommer förmodligen att ändras på en hel del punkter de närmast kommande åren. För detta har ni kanske den vassaste organisationen i Sverige i dagsläget, så ni lär vara att räkna med även framledes och någon gång lär det vara eran tur också även om det kanske inte känns så just nu.
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu brute:

Grattis till guldet.
Sup ner er rejält.
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis till guldet.
Kommentera

Sv: FINAL
Ville bara rikta ett riktigt stort grattis till SM-guldet !! :)
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute: Stort Grattis till SM-guldet!
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute:

Grattis HV med supportrar till SM guldet!!

Extra kul för Lill-Eric oxå att avgöra:-)
Kommentera

Sv: FINAL
Paddan:
 
Det har varit lite annorlunda varje gång. 1995 stod jag uppe vid Axamo tillsammans med 2 500-3 000 andra och väntade på att planet från Gävle skulle landa. Även fast snedstegsfaktorn var påtaglig den gången så minns man det ändå som igår. Fast den gången drog inte festen igång riktigt förrän dagen efter, då alla samlades kring laget nere på stan, även om det var ganska stor uppslutning på det spontana firandet under natten

2004 var det ju hemma, så det var liksom en stor fest hela dagen och bara några minuter efter slutsignalen så började city att korka igen. Någon timme senare var ju också hela laget nere på stan.

I år blev det en sådan där väntan igen och för första gången så har jag varit nykter under ett SM-firande. Detta för att kunna köra bil och ha sonen med mig som nu är 15 år. Han har varit lite liten vi de två tidigare tillfällena.

Vi väntade in laget uppe vid KA. NBS hade smyckat avfarten från E4:an till ELMIA med hundratals marschaller och i rondellen vid arenan brann det bengaliska, där tusentalet supportrar mött upp. Bussen körde ett ärevarv med poliseskort i rondellen, men körde sedan ner på E4:an för vidare färd mot city.

Runt kvart över två bestämde vi oss för att åka hem. Då var det fortfarande svårt att ta sig fram med bil på Stationsgatan. Barnarpsgatan stod helt stilla, liksom Parkgatan, Kyrkogatan, Slottsgatan och Skolgatan. Uppe vid Halls Hörna hade polisen stängt av Storgatan i östlig riktning. Tusentals bilhorn ylar i natten.

På Väderkvarnen (Karlavagnen) spelas barndomskamraterna Crut för fulla muggar. Tänk vad mycket som har hänt sedan man spelade landhockey med klasskamraten Owe Thörnberg. Nu har till och med hans son två SM-Guld.

Resan har varit lång. En gång i tiden hette den även Hanhals och KBA67. Det skall vi aldrig glömma. Därför kan du försäkra dig om att Le Mat får största möjliga omsorg och beskydd om någon annan försöker sig till att stjäla den :-)
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute: Guldfirande är minst sagt trevligt, har jag för mig. Mycket skrålande och stående på en fullständigt "invaderad" flygplats och skrålande och euforiska känslor. Fast jag skulle gärna vilja ha möjligheten att igen kunna spela upp vår guldnatt från fjolårssäsongen som den upplevdes genom mina egna ögon.

Har haft HV som givna SM-guldvinnare ända sedan försäsongen denna säsong, trots att jag innerst inne hoppades att laget i mitt hjärta skulle kunna försvara guldet.

Grattis till SM-guldet, hoppas att ni sköter om Le Mat och putsar den, för nästa år hade vi tänkt ta tillbaks den till Swedbank Arena.
Kommentera

Sv: FINAL

"Trots att klockan var över 2 på natten så firades HV:s guldhjältar av tuseltals människor i Jönköping."

[URL=www.hv71.se/Nyheter/Guldbilder/]Guldbilder[/URL]

Kommentera

Sv: FINAL

Några reflektioner:

Säsongen, 99/00, infördes bäst av sju i slutspelet. Sedan dess har aldrig något lag lyckats vända ett underläge med 0-2 i matcher...fram tills nu då.

Kenta Johansson tog SM-guld under sin första säsong i HV71. Så har det även varit för Sune Bergman och Pär Mårts...blir det aldrig roligare än så här?

Till sist gjorde även Eric Johansson mål i slutspelet. Först det sista i match no 5 och till sist det sista i den sista matchen.

Kommentera

Sv: FINAL
renen:

Dom visade sann guldglädje. Däremot tiltade dom inte. För detta krvävs att spelarna skall vara helt befriade från nationella förtjänsttecken, förlorat sjuttioelva finaler samt att laget inte bör ha vunnit något stort sedan artonhundrafrysihjäl.
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis!
Men säg åt spelarna att visa lite guldglädje.
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis :)
Kommentera


Sv: FINAL

Tack Alla!

[URL=

www.youtube.com/watch?v=yRa8Gkk_Hdg]Natt På Stan[/URL]

Kommentera

Sv: FINAL
Stort grattis!
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis !
Kommentera

Sv: FINAL
79 Andersson:
Grattis ! Som sagt ni var ofina nog att sno guldet av Brynäs på bortaplan 95
Min tyngsta Brynäs förlust (hittils)
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis till SM-guldet, trots att de svider när ni tog guld mot Brynäs 95
Kommentera

Sv: FINAL
Stort grattis! Det känns naturligt att det är HV som får dra på sig guldhjälmarna efter den här säsongen.
Kommentera

Sv: FINAL
Huge:

Nu vart det en lite blunder där av honom, men man ska ju inte lasta han för matchen lhc hade ju hur många powerplay som helst och borde ju ha avgjort tidigare. Men jag håller med om att den där skulle han tagit.
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis till ett välförtjänat guld !
Kommentera

Sv: FINAL
Men vad gör Stana på vinstmålet?
Lägger sig ner på rygg 5 minuter innan pucken slås in framför mål.
Snacka om att vara stirrig och överarbeta en situation.
Undrar vad Nyström nu säger om Karlssons val av målvakt?
Det blir väl nån facitihand-kommentar i vanlig ordning...
Kommentera

Sv: FINAL
Et tu Brute:

Stort grattis till SM-Guldet :)
Kommentera

Sv: FINAL
mattias - 74: ja ja okej då ....grattis till guldet ... hv var bäst i år
Kommentera

Sv: FINAL
Dragan 2k: Håller med dej att fel lag vinner inte guldet, men LHC hade också varit väl värd detta, Nu blev de HV på små marginaler, riktigt riktigt bra jobbat och ett JÄTTEGRATTIS till SM-guldet !!
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis igen

Tydligen svarade jag på ett inlägg från distanserad och han håller ju på LHC så det blev fel !!

GRATTIS än en gång !
Kommentera

Sv: FINAL
Fan jag blir bara gladare och gladare. Jag förs ett år tillbaks i tiden.
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis till SM-guldet! Rätt lag vann efter att ha vunnit grundserien med 15p. Det tog lång tid för mig att smälta suddenförlusten 1995 men nu 2008 hejade jag på HV för jag slapp match 7 och vann SM-guldet i matchtips så även jag har något att fira ikväll.
Kommentera

Sv: FINAL
Bara säga grattis till Svenska Mästarna och vinnare av grundserien i ES!
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis på er! Välförtjänt guld och det aldrig svårt att unna en seriesuverän ett guld!

Repa inte pokalen bara, den ska tillbaka till Ö-vik nästa år! ;)
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis till guldet!
Kommentera

Sv: FINAL
lu93rowa: Fel lag vinner aldrig ett guld i en serie. Grattis HV till SM guldet.
Kommentera

Sv: FINAL
grattis men fel lag vann tycker jag tycker inte om HV men ändå grattis
Kommentera

Sv: FINAL
Stort grattis till Guldet!
Kommentera

Sv: FINAL

Grattis HV 71 och Et tu Brute .

Kommentera

Sv: FINAL
distanserad:

Grattis trots att jag inte sett matchen. Tydligen hade ni tur?
Kommentera

Sv: FINAL
Ett stort, stort GRATTIS till värdiga Svenska Mästarna.
Kommentera

Sv: FINAL
GRATTIS 
Kommentera

Sv: FINAL
Grattis grattis. Rätt lag vann.
Kommentera

Sv: FINAL
superfalle: Grattis HV! Dessutom riktigt skoj att se en ordentligt rörd kenta Johansson prata varmt om sina spelare. Grattis!
Kommentera

Sv: FINAL
oscaaaar: Grattis till guldet HV
Kommentera

Sv: FINAL
wap.hockeysnack.com
Grattis till Guldet. Hellre ni än LHC , trots -95
Kommentera

Sv: FINAL
Riktigt Grattis.
Kommentera

1034515 · »