HV71

6971 inlägg · 779 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Hockeylag i flygkrasch, RIP Stefan Liv

Fy fan! Varit på semester, fick se det här precis före start i ett flygplan från Grekland, tar lite extra att läsa om ett störtat flygplan när man precis lyfter själv.

För att vara en "vanlig kille från Norrahammar" så var han väldigt speciell. Gick själv i samma skola, spelade i samma moderklubb, men han var inte särskilt vanlig. Älskad av alla, väldigt få spelare som skulle ge samma känslor vid en sån här nyhet. Får ont i magen när jag läser när Petrasek säger "Men vi hade ju en plan..."...

RIP Stefan, vi kommer sakna dig. Inte bara för ditt spel utan framförallt din underbara inställning till livet!

+7
Kommentera

Sv: Hockeylag i flygkrasch, RIP Stefan Liv
Satt o såg bilderna på sporten på Stefan Liv o jag måste säga att han såg så sorgset närvarande ut. Eller om det är för att vi vet hur det slutade som man ser på honom med andra ögon.
Hans öde, o de övriga spelarna i Lokomotiv, drabbade mig hårt.

Jag kände inte Stefan Liv. Jag träffade honom aldrig men han har stått väldigt nära mig på isen i Eon Arena o jag har följt honom i Tre Kronor o i HV 71. Jag gillade honom. Starkt.
Hans öde bara drabbade mig. Hans död rörde vid mig. Jag hoppas bara att det gick så snabbt o fridsamt som möjligt och att hans anhöriga får en sorts frid ändå i sin sorg så småningom de oxå.

Ett minne nu. Ett öde. Tidigare en hel värld.

Vi bör aldrig glömma våra hjältar. Vi sitter inne med så mycket beröm, som fåglar i bur och vi skulle kunna göra oss själva och våra medmänniskor så lyckliga om vi lät de där fåglarna flyga.
För tiden är utmätt, vi glömmer det gärna, vi förtränger det, vi roar oss med allting annat, vi slarvar med våra liv och vår tid, vi sitter stilla i all evighet och tror att döden är för alla andra, är för grannen, för fyllot, för den fattige, för den ensamme, för knarkarna i parken.

Men sorry vännen, det är fel, döden är för oss alla, har ditt fotografi i sin plånbok när han går runt på stan och hånflinar åt alla han ser, och en tidig morgon ringer det på din dörr och då står han där med ditt foto och du säger att du inte har tid, du har ju så mycket kvar att göra, du har så många människor omkring dig som du älskar men dina böner är bara tunna rökringar mot en stum himmel då, som det känns, och dina ord och dina skrik blir till stenar bara, faller som stumma och dumma stenar mot marken, och jag vill så gärna tro att jag orkat göra det bästa av mitt liv när den där morgonen kommer…

Vi kan bli lyckliga. Det är sent men bättre sent än aldrig. Vi kan bli lyckliga. Och nu är inte aldrig. Vi har fortfarande tid kvar.
+7
Kommentera

Sv: Sm final 2017
Heja Brynäs !
+6
Kommentera

Sv: Hockeyallsvenskan
Bifbiffen:
Nej jag försöker syna dig. Vet inte om jag riktigt håller med om det det är lite svårt att jämföra mellan SHL och Allsvenskan.

De omsätter 150 i SHL
Skulder på ca 120
Kassa på 16
Vinst när de går till slutspel

Vi omsätter 95 i allsvenskan
Skulder på ca 150
Kassa på 8
Vinst varje år utan att ha gått till slutspel

Dra sedan bort publik och SHL miljoner. EK lär inte hjälpa dem så mkt om jag nu får tycka något.
+5
Kommentera

Sv: Sm final 2017
flachy:
HEJA BRYNÄS!!!
+5
Kommentera

Sv: Hockeylag i flygkrasch, RIP Stefan Liv
Många tankar har snurrat runt i huvudet sedan i eftermiddags. Har suttit och läst otaliga artiklar och kollat diverse länkar med videoklipp och bildspel.
En fundering är att varför blir jag så berörd?
En anledning är givetvis hockeyn. Även fast jag håller på ett annat lag så känner jag att kärleken är mycket större än "hatet". Jag har svurit åt Stefan när dom har mött mitt Timrå, mest för den anledningen att har var ju i vägen för det mesta.
Det känns nästan som att man kände Stefan fast jag aldrig ens har pratat med honom. Jag har ju stått där mindre än ett 10tal meter ifrån honom och skrikit mig hes. En fantastiskt stor förebild och hockeyspelare fastän han bara blev 30år.
Sedan så kom tårarna när jag såg bildspelet från hans bröllop. Så vackra bilder på en vacker familj. Jag lider mycket när jag ser bilderna på deras barn. Som småbarnsförälder känner jag en klump i halsen när jag ser bilden när Stefan ligger i gräset med barnen ovanpå sig. Att inte få se hur sina barn växer upp och vara där för att hjälpa till. Jag lider även oerhört mycket med Stefans fru som måste känna sig ensammast i världen nu.

Vila i frid, Stefan! Du kommer aldrig att bli glömd.
+5
Kommentera

Sv: Niklas Persons tankar/intevjuer med nya och gamla HV-spelare
Et tu Brute: Du behöver väl inte bli så grinig och skrämma iväg skribenten när det väl är någon som skriver här inne. =)

Fast det kanske blir för rörigt i denna GB =)
+5
Kommentera