HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

HV 71 vs. DIF

338034 · » Till forumet


Sv: HV 71 vs. DIF
Portello:
Avstängningen var helt rätt . tycker det pinsamt det wennerholm skriver i sin artikel om detta och även lintners försök försvara sin handling och skylla allt på HV killen
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
The great One: Menade inte just det här ärendet. Menade generellt.
Jag tycker att avstängningen var helt i sin ordning.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Portello:
Korrekt, man blir lätt färgad när nått händer där ens "eget" lag och "egna" spelare är inblandad.

Mitt citat från Dyssos inlägg är dock ren och skär sanning. Kan väl dra till med att jag sätter en tusing på att det är sanning, plus min heder. Räcker det som argument för trovärdighet.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Precis som Oskar och Dysso försökt förklara så är detta vridet! Att DN publicerar en bild på Lintner ( blodig) från annan match i dagens tidning är löjligt och Challe "meslund" är än värre! Han säger 2 matcher och påstår att det Thörnberg gjorde var ganska elakartat också...Men vad vet Challe om det? Inte en TV-upptagning snappade upp nåt om vad Thörnberg ev. gjort. Inte heller vi som var där. Att Challe (30-40 mil) bort vet mer är ju lustigt! Han är synsk?


Att sedan Lintner skyller på gamla hjärnskakningar gör det än mer patetiskt! Vad har Thörnberg med dem att göra?


Nej undrar varför det kallas fjollträsk!
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
fd skuggan: Det löjliga är ju att Wennerholm verkar ha tappat sinnet för logik. Nämnden har lagt ribban genom fjolårets avstängningar. Jämför man denna förseelse med vad t.ex Sjögren fick ifjol, kan man ju inte komma fram till annat än att Lintner fick ett ganska normalt straff.
Att Wennerholm sen tycker att förseelsen inte är så allvarlig, är ju en annan femma. Tyvärr tycker jag han har fel även på denna punkt:
Enbart den andra crossen tycker jag skall rendera ett hårt straff. Lintner har redan utdelat en första cross, och har haft tid att besinna sig innan han sätter in den andra. De sista duttarna är betydligt lindrigare och ser inte vackra ut, men har nog ändå tagits med i helhetsbedömningen.

En liten kuriositet angående filmning är f.ö det att Tjeckoslovakiska spelare alltid varit sedda som notoriska filmare....
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Carina: Ja, vi lever ju i ett samhälle där folk som Wennerholm och Rune har rätt att säga vad de tycker...;-)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Carina:

Rune har inget med HV att göra mer än att han går på matcherna. Mycket snack från hans sida. Det är inte många HV-fans som håller med honom heller, om att någon ska polisanmälas för det som händer på en hockeyrink...

Noterade smileyn men kunde inte låta bli att svara ändå.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
OskarB: Men ni har Rune som får komma till tals. ;-)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
fd skuggan:

Det kan ju vara ett lämpligt tillfälle att även tala om medias makt just nu. Du har ju en uppfattning om det hela nu, trots att du inte var på plats, som media har gett dig. Frågan är, vilken bild har du fått? Har du sett hela sekvensen från Thörnbergs tackling till linjedomarens ingripande i en oklippt sekvens? Jag är tveksam, ingen annan tycks ha gjort det heller.

Några exempel:

I dagens DN har man en artikel baserad på Lintners uttalanden. Thörnberg får inte komma till tals. Dessutom har man en bild till artikeln där Lintner blöder i ansiktet, bilden är från en annan match. Kan man kalla det objektivitet? Ger den artikeln en bra bild av situationen tror du?

Inte heller Aftonbladet har idag med båda sidors version i sin artikel. TV4 lät Challe ge sin version av saken i sportklubben, idag har man Lintner som uttalar sig. Ingen Thörnberg. Expressen och SVT har dock uttalanden från båda sidor.

Och varifrån kommer informationen om att Thörnberg flinar mot båset? Har du funderat kring det? Har du granskat källan? Kan den vara partisk? Jag vet vart det kommer ifrån, vet du? Allt som står i tidningarna är inte sant...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Evert: Herregud! Tack för tändvätskan till kommande bataljer!
Det verkade som om Lintner gjort nåt fruktansvärt och att jag skulle omvärdera honom som värdig DIF-spelare. Jag hade inte sett "överfallet" utan bara hört om det tills nyheterna i morse. Då började jag bara skratta.. Det var det löjligaste jag sett! Överfall?? Misshandel?? Ojojoj....vilken mes, Thörnberg.

Extremt osportsligt att åka förbi och flina till spelare och tränare i DIF direkt efteråt,och dessutom spela i nästa byte, men vi vet sen tidigare vilket virke ni är gjorda av. Är det Bambuträ? Hela grejen är sjukt löjlig.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
JOY: Men dom som få straffen brukar ju bara skylla ifrån sig... Aftonbladet mats Wennerholm tyckte att Lintner fick ett alldeles för långt straff! hela 7 matcher för mycket! men det va ju rena överfallet när han låg på isen!
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Portello: Jag tycker Lintner borde hålla tyst. Nu gör han ju bara bort sig ännu mer.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Portello:

Lintner citeras i Expressen också:

"- Första faktumet är att jag inte skadade någon. Andra faktumet är att den enda som blev skadad var jag. Tredje faktumet är att jag inte kan förstå att folk låter sig luras av sådant här skådespeleri. Han filmade och betedde sig löjligt."

1. Vad spelar det för roll då? Det är gärningens art som avgör, inte gärningens konsekvens. En knätackling, som jämförelse, är lika allvarlig om den trasar sönder knät som om en där spelaren spelar i nästa byte.

2. Att han är skadad betvivlar jag inte, men vi menar nog inte samma sak. Jag såg aldrig första sekvensen, men även om Thörnberg hade armbåge/handskar där uppe så försvarar inte det vad som sen hände. Jag har sett mängder med sådana tacklingar, men aldrig förr någon som gett sig på tacklaren på det viset.

3. Ja, och Lintners klubba är av skumgummi också. Han kanske skulle använda klubban ihop med pucken istället om han nu tror att folk filmar cross-checking slag. 4 ggr om. Då hamnar han ju inte ens i den typen av diskussion.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dysso: Angående Wennerholm, han bevisar ju vilken pajas han är.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dysso: Det är otroligt vad olika människor ser,ofta beroende på klubbtillhörighet.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Portello:

Tycker Wennerholm är mer .. humoristisk. Eller vad han nu försöker vara. Redan en fråga som "Varför kommer inga lagkompisar åkande och rycker tag i Lintner?" visar att han inte har en aning om vad som hände på isen. Det var ju för f*n ingen i närheten, det var helt enkelt ingen som hann. Enligt flera källor som var på matcher så försökte t.ex. Peter Ekelund men hinner inte (tydligen hindrade av en DIFare på vägen).. sen var Pelle först fram, men då hade redan domaren plockat bort Lintner. I det läget är det inte särskilt smart att hoppa på honom, bättre att ta powerplayet.

Vad gäller den beryktade armbågen så snor jag ett citat rakt av från hvfantasten.com, skrivet av The Great One:
"När det gäller Törnbergs eventuella armbågstackling på Lintner. Den existerar inte. Som jag skrivet i HV-DIF tråden var Martin högt upp med hanskarna i ansiktet på Litner.. Men det var ingen armbåge. Jag satt perfekt flör att se den här sitvationen."

(Dock ska sägas att jag, till skillnad från herr Wennerholm, villigt erkänner att jag inte var där. Mina uppgifter är iallafall från folk som var på plats.)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Saxat fråb intervjuen med Lintner i dagens Aftonblad: " Vad tycker du om Martin Thörnberg idag?
- Jag är fortfarande förbannad på honom. Speciellt som han spelade i bytet efteråt. Det är han som borde vara avstängd. Inte jag."

Hela artikeln i länktipset.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone: Tycker det är bra att han fick ett rätt så långt straff. Jag var rädd för att han bara skulle bli avstängd i två, tre matcher.
Nu har han ju tid på sig att tänka igenom det han gjorde.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone: Rimligt. Varken mer eller mindre.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone:

Om du får höra någon som klagar? Det är väl bara att vänta, Wikegård gnäller säkert snart. :P
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Åtta matcher. Får jag höra någon som klagar så polisanmäler jag honom.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
sittplatsjävel:

Lite elakt att reta oss stackars HV-fans, seriens sämsta form.. Usch..
Nädå, det får man väl ta antar jag, men det känns tufft just nu.

Jo, jag har läst SSK's officiella forum, och att döma av vad som skrivits där så uppskattar Ni hjälpen. Sen ska man väl inte sticka under stol med att HV gjorde det för att man ansåg att det var bäst för just HV. SSK's öden är man nog inte riktigt så intresserad av att man hjälper till bara för den goda sakens skull. :)

Sålänge ex-polisen bara snackar om det, så tar jag det inte särskilt hårt. Många supporters pratar vitt och brett om saker som borde göras, ska göras, men det är ofta lite verkstad. Att han ventilerar sin åsikt såhär skapar om inte annat debatt, att gå därifrån till att verkligen anmäla är ändå ett rätt långt steg. Skulle han anmäla saken för att den var så hemskt så skulle han givetvis, som tidigare sagts, ha gjort det DIREKT, utan hänsyn till disciplindomar.

Däremot håller jag inte riktigt med om att "det händer alla lag".. Lintners frispel var så pass extremt att det knappast händer jämförbara saker särskilt ofta. Det närmsta man kan komma för HV's del inom överskådlig tid är Hassinens butt-ending, och det var på en stående spelare och var en handling som tog en sekund. Grejen med Lintners påhopp är att han höll på under så lång tid, mot en liggande person...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Nä, det sista var ett utslag mot att vi äntligen vann en match och för en gångs skull fick reta nån annan...;-)

För att vara allvarlig så är det nog så att de flesta SSK:are liksom mig själv är mycket tacksamma för den hjälp som HV ställt upp med i motgångens stund. Det kommer vi inte att glömma!

Sen är jag fullt allvarlig när jag kritiserar "polisen". Jag ska avvakta tills någon HV-spelare gjort nåt fult (det händer nämligen alla lag?) och se om han funderar att polisanmäla HV-spelaren. DÅ, kommer jag att erkänna att jag har fel i mina misstankar!
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dysso: Du får väl unna honom lite glädje i bedrövelsens stund, SSK ligger trots allt inte så bra till...

Jag vet hur det är att ligga sist i tabellen, man letar desperat efter glädjeämnen. I år är det mer gott om dem för en LHC:are, kanske kan det bli ännu fler på tisdag? Revansch finns att utkräva. :)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
sittplatsjävel:

Nu har han inte gjort någon anmälan, så än så länge är det bara massa snack. Tycker den delen har blåsts upp rätt mycket. Jag håller med om (för jag antar att du tycker såhär) att det ska lösas "inom" sporten och att civilrätt inte ska blandas in. Däremot håller jag [f]inte[/f] med om att 3-4 matcher räcker.

Sen var väl det där sista lite onödigt, speciellt från Täljehåll. Ni om några borde väl hålla en låg profil mot HV... Och sen borde du kanske komma ihåg att vi fortfarande har ett plusmål om man ska räkna båda matcherna i serien mellan lagen. :P
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Försvarar inte på nåt sätt det Lintner gjorde, det var otroligt fult gjort men......ingen kan övertyga mig om att den här s.k pensionerade polisen hade gjort en anmälan om rollerna varit ombytta och således en HV-spelare gjort nåt fult. Typiskt enögt!

Stäng av han 3-4 matcher, det är fullt tillräckligt!

5-2! ;-)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone:

Challe uttalar sig på ett som ingen annan gjort i frågan. Med en axelryckning, mer eller mindre. Jag tror till och med Wikegård var hårdare i orden direkt efter matchen, även om han nu tycker det mest var lite knuffar, eller hur det nu var han sa.

Denna någon som säger något förmildrande är inte vilken någon som helst. Säg att vi sållar bort alla uttalanden som gjorts av HV-folk och alla som gjort av Djurgårdsfolk. Hur många av de uttalandena har varit av förmildrande art, och hur många har varit av fördömande?
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone: Det är väl klart som fan att inte svensk hockey styrs av Djurgården, det är ju Färjestad som styr :-) ville bara testa om det fungerade på någon annan djurgårdare än min bror :-) Sen är det väl så att min inte ser skogen för alla träden :-) No hard fellings i hope??
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
70 Rodrigues: Fram med ett exempel istället. Det är väl inte så konstigt att man blir nyfiken när ett helt land sitter och påstår något man aldrig riktigt har fattat vad det innebär hela tiden? Men är det bara för att retas så förstår jag plötsligt lite mer. När argumenten tar slut o.s.v...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone: Fan vad underbart, jag visste at du skulle hugga som en kobra :-) Tänk att alla Djurgårdare blir så upprörda av just den kommentaren? Min nu avlidne bror Ricky hetsade också upp sig när man sa så till honom, varför tror du att det är så, känner ni er förfördelade kanske :-)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
70 Rodrigues: Kan inte du, snälla, ge något exempel som styrker ditt uttalande om att svensk hockey styrs av Djurgården?
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
OskarB: Hur ska man tolka din gissning? Att om någon säger något förmildrande så är det i syfte att påverka samtidigt som när de mängder av folk som i princip kräver att det ska vara färdigspelat för Lintner yttrar sig, då gör de det bara för att vara rättvisa? Jag tror nog inte att han försöker påverka DIFiplinnämnden tillnärmelsevis lika mycket som den stora massan.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dysso: Svensk hockey styrs av Djurgården, så har det alltid varit, tyvärr! Hade en spelare från ett annat lag än DIF gjort något dylikt så hade vederbörande stängts av till fan avlöser honom.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
OskarB:

Han är Djurgårdare ut i fingerspetsarna, jag tror faktiskt det påverkar. Man försöker alltid hitta ursäkter åt "sina" färger. Han sa aldrig att det var rätt, så jag tycker det är lite märkligt att han sen drar till med bara två matcher (alltså, en från disciplinnämden eftersom en är automatisk). När dom jämförde med Sjögrens tackling så sa han att "Faktiskt tyckte den var värre". Jag tolkade det som att det trots allt inte var SÅ stor skillnad i hans ögon.
Sen att Challe aldrig gillat HV (dom tog honom hårt i Rosenlundshallen...) kanske spelar in det med.

Nu när man fick se bilderna igen så tycker jag något av det värsta var att det var så pass mycket tid mellan varje crosschecking, Lintner borde ju hinna besinna sig när det ligger en kille framför honom och tar sig för ansiktet...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Usch, man mår ju illa när man hör Challe mer eller mindre försvara Lintner i Sportklubben på fyran... 2 matchers avstängning tyckte han visst var lagom... Vad försöker han göra? Påverka disciplinnämnden??
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Gone: kanske tog i lite men man blir så förbannad.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Josef: Hela säsongen... sitt i båten för tusan. Självklart försvarar jag inga påhopp överhuvudtaget, vare sig de kommer från DIFare eller inte men någon hejd på tonen får det väl ändå vara. Killen får ett frispel efter att ha blivit mulad i trynet och då går det överstyr. Det är inte första gången det händer och det är garanterat inte den sista.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Nils: de borde införa ett straff för hela säsongen, för en sån idiot. han fattar nog inte vad ishockey är. till och med i NHL är det på tok för våldsamt.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Söndriga Nävar: Jag håller med dig. Han borde bli avstängd ett bra tag, inte bara två, tre matcher.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Fy fan för Richard Lintner.
Borde ju få en tvångströja och någon psykolog som pratade lite förstånd i denna persons huvud.

Idag är jag glad att jag inte är HV-supporter...
Då hade man varit ännu mer vansinig.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
The great One:

Håller helt med, det spelar ingen större roll hur Thörnberg tacklade. Man ger sig inte på en spelare efter att man crosscheckat ner honom, och crosscheckar igen upprepade gånger när han bara ligger och försöker värja sig.

En jävla tur att Thörnberg inte verkar ha blivit skadad. Jag hoppas verkligen att Lintner är avstängd åtminstone förbi nästa möte mellan HV och DIF. Honom slipper vi gärna se i laguppställningen för DIF...

Föresten kul att du hittat hit, det kan aldrig bli för många HV-fans här på SpS. :)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
OskarB:

Törnberg var högt uppe med hanskarna i tacklingen på Lintner. Inte så snyggt, men sådant händer ju så gott som hela tiden och är inget märvärdigt. Det är visserligen onödigt, men inte något speciellt med tanke på vad som hela tiden händer på isen...

Låt så vara att Lintner ilsknar till och ger Törnberg en crosschecking, men att fortsätta slå och hugga. Det var vidrigt.

Se länk och debatten på sidan för mer av mina åsikter, vid intresse.

Jag kan tillägga att jag satt perfekt för att se vad som hände, och jag råkade ha ögonen på Törnberg just när han gick in med tacklingen på Lintner.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dragan 2k:

Nej, det här var ren och skär misshandel. Att slå ner någon och sedan banka med en klubba i ryggen och huvudet när dom ligger ner borde väl i en domstol ge några månader i finkan, åtminstone...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dragan 2k: Man vet aldrig med DIFiplinnämnden :) Speciellt när det är en Djurgårdsspelare inblandad...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Har också sett bilderna från Hockeykväll. Jisses, vad ska man säga? Bland det fulaste jag sett...
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dysso: Mmm. Tragiskt att se sådant agerande som Lintner visade i dagens match. Skall bli intressant att se hur man från disciplinnämnden agerar den här gången. Senast det begav sig när HV Och Frölundaspelare fick lite hjärnsläpp blev det som bekabt inget men det här KAN man bara inte släppa.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Jag håller med om att det Lintner gjorde var helt idiotiskt... tacklingen kanske var oschysst, det vet jag inget om... men det där hör inte hemma på en ishcockeyplan... jag skämdes f*n när jag såg det på hockeykväll. Tror nog att det blir en rejäl avstängning, men man får hoppas att DIFiplinnämnden slår till igen ;)
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
danoj: Lintner verkar ju vara en intelligent kille, NOT! Vilken idiot, han ska fan stängas av 5-10 matcher.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
Dysso: Dags för Wikegård att agera.
Bifogar en länk där Wikegård tycker att Luleå ska ta itu med Ledin.
Få se vad han gör själv när det gäller Lintner.
Kommentera

Sv: HV 71 vs. DIF
OskarB:

Om inte disciplinnämnden agerar hårt i detta fallet så är det någonting som är mycket sjukt i dagens hockeysverige.
Vad försökte egentligen Lintner uppnå, för det såg ärligt talat ut som han ville slå huvudet av karln.

Idiotiskt!
Kommentera

338034 · »