HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1015229

Sv: Semifinal 1. TIK-HV71 080324
Olle skrev:
 
"Ska jämtin ha en utvisning för sin bentackling?"

Det är ju ingen mer än ni som får det till en bentackling. Däremot ser ju kollisionen otäck ut och jag uppfattade det också som en bentackling först. På reprisen syns ju att Jämtin träffar med axeln först och dessutom håller ihop sina ben. Tacklingen är ändå vårdslös och borde beivras. Charging?

"Ska spearingsituationen rendera i 2+2+10?"

Skall vi följa det regelverk som SIF satt upp för säsongen 07/08 så är det otvivelaktigt så. Det räcker med själva gesten i rörelsen med klubban visar på en spearing. Man behöver inte ens nudda med klubbladet. Samma regel gäller vid butt ending.

"Ska Jämtin ha utvisning för klubban i ansiktet på en liggande Regin?"

Nu träffar knappast klubban i ansiktet på Regin, för då hade han inte slutfört matchen och kunnat åka omkring tillsynes oskadd i ansiktet. Fast det här kunde man beivra på samma sätt som "försök till spearing". Hade Jämtin fått 2+2+10 för detta så hade jag inte gråtit ut i eran gb.

Tycker du att det här blev matchavgörande på något sätt? Eller var det till och med på det sättet, att det kanske fanns någon liten situation i matchen där HV gick miste om pp på grund av outredda regelöverträdelser?
Kommentera