HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1015726

Sv: Semifinal 1. TIK-HV71 080324
Ribbo:

Jag vet inte riktigt vart du vill komma, mer än att detta nu måste anses ha nått ofantliga proportioner.

Jag skrev i min matchsummeringen tidigare i denna tråd, ca 22:20 "Vinnerborg tappade konceptet i tredje och borde beivrat mer än han gjorde."

Med detta menar jag matchen urartade efter incidenten med Jämtin. Jag har också skrivit tidigare i denna tråd:

*(C+ repris filmad bakifrån)
"Däremot ser ju kollisionen otäck ut och jag uppfattade det också som en bentackling först. På reprisen* syns ju att Jämtin träffar med axeln först och dessutom håller ihop sina ben. Tacklingen är ändå vårdslös och borde beivras. Charging?"

"Sedan är det naturligtvis inga snygga grejer Jämtin gör sig skyldig till. Så jag förstår ju en viss frustration från eran sida. Men nu vann ni ju helt rättvist och det känns som det hamnat lite i skymundan."

Sedan återstår ytterligare en verklighet, domarens. Som jag uppfattar det ser domarna händelsen ganska tydligt. Hade han nu valt att ta för kneeing, så finns det tre olika grader. 2 minuter? 5+GA? eller 5+Ma? Alltså en knätackling är inte bara en knätackling. Den finns också olika sorters knätacklingar. Nu bedömde väl inte Vinnerborg detta som årets klockrenaste och begick iom det ett misstag enligt er.

Sedan känns det som ett jävla hyckleri när ni ger detta så ofantligt stora proportioner, medans ni själver brinner i dårarnas försvarstal, när det är Sanny Lindström som är inblandad i något liknande och det betydligt oftare än Jämtin när det gäller just dom här överträdelserna.

Likaså är det lågvattenmärke att påstå att HV drar fördel av domarna för att Pärssinen är så jävla korkad att han drar på sig 2+2+10 för en av de billigaste utvisningarna som finns i regelboken. Hur jävla svårt kan det vara att låta bli att hytta med klubban på ett sätt som anses regelvidrigt? Han om någon borde bänkas. Fast och andra sidan påverkade ju varken utdömda eller missade regelöverträdelser utgången av denna match. Så man kanske skulle kunna gå vidare ändå?

Om inte, så tycker jag att TIK skall sätta någon att fimpa Jämtin på riktigt. Frågan är om det finns någon som är man för det? Just nu luktar det ju bara fitta och gnällkärring.
Kommentera