HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1138382

Sv: A Bucket Full Of Vomit - Kvartsfinalen 2009
Här var det fullt ös, kul att se!

My 5 cents vad gäller Thörnberg är att det hela helt gått över styr. Han må ibland vara lite pinsam när han faller (vilket det dock är måånga andra som är, ser inte vad som gör just Thörnberg så speciell...), men i det här fallet ser det helt oavsiktligt ut. Låt folk tackla, ibland går det lite snett, det är nog tyvärr en risk man får man får ta om man vill spela hockey och inte bandy...

5'an var helt rätt, även att inte ge någon avstängning.

1-1 i matcher, blir tufft i morgon i Timrå, men spelar Liv på samma sätt som i dag blir det en tät drabbning.

Efter gårdagens match kan man dock inte annat än le, man får njuta när det går...

Forza HV!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A Bucket Full Of Vomit - Kvartsfinalen 2009
Dysso:

Välkommen tillbaka, det var inte igår.

Det här får vi väl sortera under att i krig, kärlek och hockey är allt tillåtet. En psykologisk krigsföring för att det egna laget skall vinna mark.

Fast den här gången tror jag att man skjuter sig i den egna foten oavsett om Thörnberg blir avstängd eller inte. HV står ju eller faller knappast på grund utav att Thörnberg missar en match eller två och han lär knappast känna sig speciellt kränkt heller.

Det gör däremot svenska domarkåren och deras bas, som man i och med detta agerande pissar rakt i ansiktet. Detta i ett läge där just TIK vunnit grundseriens Fair Play och HV är det lag som drabbats hårdast i domarnas nålsöga.

Att detta skulle kunna utveckla sig till än något mer nitisk hållning från domarkåren mot ett visst lag känns inte alls omöjligt. Som man bäddar får man ligga heter det väl?

Det finns rimligheter och saker som är mindre rimliga. Att exempelvis knätackla någon i hög fart 20 cm från sargen utan att själv utsätta sig för en större skaderisk är orimligt att tänka. Därför kan det vara rimligt att betänka att uppsåtet kanske inte riktigt var det som blev facit.

Vad som däremot kan anses vara ganska rimligt, är att man kan sätta större press på något genom mediadrev och dyl, om personen ifråga redan har ett sämre rykte. Då behöver ju egentligen inte det inträffade har så stor betydelse, eftersom fokus ligger mer på meritlistan än på den aktuella händelsen. Dessa behöver egentligen inte har något med varandra att göra.

Detta tror jag man finner oerhört kränkande från domarhåll. Däremot är det väl inget som säger att disciplinnämnden står pall för sådant tryck. Speciellt inte eftersom det hela initierades av SIF:s gubbe och att det då kanske är av underordnad betydelse att Challe Berglund verkade känna till tågordningen redan innan ismaskinen gjort sitt i torsdagens match i EON.
Kommentera