HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1253947

Semifinalen HV71-saik
Jaha.... då blir det ännu ett ryggsäckslag för HV. Lite besviken på att återigen få möta ett defensivt lag som lever på att ta tillvara på motståndarens misstag.

Två chanser fanns det att få möta spelande lag;
1. Ett överoffensivt vf där backarna går bort sig i parti och minut.
2. Ett fbk där statistiken under säsongen har varit förkrossande och HV känns starkare i varje lagdel.

Men, det blev saik, vars fans jag unnar lite framgång men där det nu får vara stopp. Kommer säkert att svära över jimmys gnäll samt att inte backfyrtornen majevski och scrbeck inte blir utvisade trots eviga hakningar och krosscheckingar i ryggen...

Gött att Lance är tillbaka och kan ge ytterligare pondus åt försvaret samt hålla potetiella bråkstakar på mattan :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinalen HV71-saik

keskinen:

Nu tycker jag att du undervärderar SAIK en aning. Tycker att det är det laget som gått mest framåt sedan vi slog ut dem i kvarten 2008. Då var de extremt defensiva och la all spets i kontringarna.

Tycker att dom är betydligt offensivare nu...och tyngre...och bättre. Lagmaskinen SAIK är ju också närmast fenomenal. De sista två säsongerna har man förlorat tunga poängpjäser i Goren, Renberg, McDonell, Öberg, Dimitrakos och Gabbe. Ändå flyttar de fram positionerna lite varje säsong, 8:a (07/08), 6:a (08/09), 4:a (09/10).

Dessutom har de ju blivit något utav HV:s mardrömsmotståndare. Visserligen slog vi dem senast de besökte KA i januari med 3-1. Det var den första vinsten på hemmaplan mot SAIK sedan kvartsfinal 5 i mars 2008. På de 10 senaste mötena i grundserien har SAIK vunnit 7. HV tre varav en i sudden.

SAIK var väl det laget som man minst önskade möta innan en ev. final. Det här blir tufft, mycket tufft.

Nu skall jag dansa av mig min oro :-)

http://www.youtube.com/watch?v=-1MkyNoS3VA

Kommentera