HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1254172

Sv: Semifinalen HV71-saik

keskinen:

Nu tycker jag att du undervärderar SAIK en aning. Tycker att det är det laget som gått mest framåt sedan vi slog ut dem i kvarten 2008. Då var de extremt defensiva och la all spets i kontringarna.

Tycker att dom är betydligt offensivare nu...och tyngre...och bättre. Lagmaskinen SAIK är ju också närmast fenomenal. De sista två säsongerna har man förlorat tunga poängpjäser i Goren, Renberg, McDonell, Öberg, Dimitrakos och Gabbe. Ändå flyttar de fram positionerna lite varje säsong, 8:a (07/08), 6:a (08/09), 4:a (09/10).

Dessutom har de ju blivit något utav HV:s mardrömsmotståndare. Visserligen slog vi dem senast de besökte KA i januari med 3-1. Det var den första vinsten på hemmaplan mot SAIK sedan kvartsfinal 5 i mars 2008. På de 10 senaste mötena i grundserien har SAIK vunnit 7. HV tre varav en i sudden.

SAIK var väl det laget som man minst önskade möta innan en ev. final. Det här blir tufft, mycket tufft.

Nu skall jag dansa av mig min oro :-)

http://www.youtube.com/watch?v=-1MkyNoS3VA

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinalen HV71-saik
Et tu Brute:

Ingen underskattning av saik. Gör vi det då kommer vi att få det svårt. Men, jag ser ett HV som i slutspelet har blivit bättre på detaljerna. Släpper inte till lika många kontringar som under serien. Skärpan har höjts en nivå i slutspelet. Kan vi fortsätta den inslagna vägen från match 4 och 5 mot tik så kommer vi bli svårslagna.

Vidhåller att saik spelar en oerhört tråkig ishockey, men väl utefter deras resurser. En viktig detalj i spelet kommer 1:a målet i varje match. Om jag inte är helt ute och cyklar så lyckades saik att göra det i de flesta seriematcherna med en tight defensiv som resultat. Får HV första målet så måste saik öppna upp sig och det kommer bli en bättre matchbild med HV-ögon.

En sak som känns givet är väl att matcherna kommer att bli jämna. Min största farhåga är att dommarna tillåter saiks ryggsäckshockey vilket ökar risken för snabba spelvändningar med billiga HV-utvisningar som följd.
Kommentera