IF Björklöven

1311 inlägg · 71 ämnen

Inlägg #1783200

Sv: Parolante pri io alia
Noterar när jag slår upp sporten i Västerbottens Pravdan förutom att Skaik gick på pumpen igår "i en mycket underhållande match föresten" att även förbundsdomaren som kallade Bibic för Pizzabagare har fått sin domarlicens indragen!
Mycket bra beslut av Dalarnas Hockeyförbund!

Frågan kvarstår dock, hur ska vi komma undan dessa tacklingar så som i detta fall INTE var en regelvidrig tackling, var INTE från "blindside", INTE nån uppåtgående rörelse..
Men MP + 5min + avstängning fick han!!
Visst den tar i motståndarens huvud, varför det?
Jo han är kortare än den som delar ut det och att han dessutom "kurar" ihop sig!!
Väntar med spänning på vad nästa drag av Förbundet blir!!
Kanske får inte långa spelare tackla kortare spelare??
Inget jag skulle förvåna mig skulle komma från Förbundets sida, många konstiga förslag kommer från Förbundsnivå och inte bara från Hockeyförbundet! Verkar vara kutym från de flesta Svenska idrotters Förbund att det kan komma lite smått geniala lösningar på problemen!!

Faktum kvartstår då jag INTE vill se spelare skadas för all framtid, men kanske kan mindre, mjukare axelskydd vara en väg att gå?
Vad vet jag en idé bara som kan vara värt att testa i alla fall!!
Löven hade en Italíenkanadensisk spelare 00-01 vid namn John Vecchiarelli som INTE hade några axelskydd att tala om, dessa var så små att de knappt syntes under tröjan!!
Måste poängtera att hans spelstil INTE kunde betecknas som speciellt mjuk heller, hur han klarade att tackla som nu han gjorde vete gudarna för nån speciell bra spelare var han kanske inte, men visade hjärta gjorde han med sin spelstil!!

Min rädsla är att vi kommer att närma oss bandyn igen, där nu hockeyn en gång kommer ifrån, frågar är OM vi vill det!
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Intressant det med tacklingar du tar upp, har också funderat på det där. Jag tror inte att då det gäller våldsamma tacklingar å har tacklaren inte som avsikt att skada utan det blir pga missbedömning av situationen, hög fart, den som blir tacklad är inte vaken och kurar ihop sig osv..
Det som är viktigast att få in i spelarna är bedömningarna av situationen så att det inte blir de där blindside mot huvudet tacklingarna samt att den som är puckförare måste vara beredd på att det kan komma en smäll.
Sen är det ett litet problem att då storväxta spelare tacklar en lite mindre som dessutom "kurar" ihop sig finns det risk att fastän tacklaren håller nere armen och ej lyfter upp axeln att smällen kan ta en viss del mot huvudet.
Tyvärr är det så, men enligt vad jag själv tycker är det smällar man tyvärr får ta eftersom jag vill se tacklingar, det är en del av hockeyns själ.
+1
Kommentera