IF Björklöven

1581 inlägg · 75 ämnen

Parolante pri io alia

1819727 · » Till forumet


Sv: Parolante pri io alia
Man kan inte låta bli att förundras och imponeras över Asplövens idoga arbete att hålla igång ett hockeylag!!
Den gångna säsongen har samtliga spelare utom två spelat under kontrakt för 16/17!
Det är Björklöven bördiga Marcus Björk som har kontrakt för 18/19 och Henrik Marklund från SK Lejon till 17/18..
Nu har Marcus i dagarna skrivit på för Oskarshamn, vilket för övrigt där Per Kenttä är ny sportchef!!! Mmmmärkligt!!!
Undrar hur "poppis" Per är i Haparanda laget nu?
Tidigare har Henrik gått till AIK!!!
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Det är snabba ryck, Lövens förra tränare Markus Åkerblom är aktuell som Leksands nya tränare och då tillsammans med den tidigare Leksands spelaren och tränare Per-Erik Eklund..
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Gratulerar Nordmalings fostrade Axel Levander som senast spelade i Luleås J20 till sitt A-lags kontrakt i Luleå.
Noterar även att Löven fostrade Wallmark åter är uppkallad till Carolina Hurricanes från Charlotte Checkers.
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Ja så fick Fagge kliva ner i båset då, den tredje tränaren på en säsong. Men han har ju tränat laget förut, viktigt med kontinuitet :-)
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
M.Lemiux:

ja busen Hedman har ju knappt tacklat nån i skallen genom åren, ett oskyldigt offer den där Hedman...
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Hehe, vet vilken spelare du menar som tyvärr har kommit lindrigt undan med alla hans jävla fusk och fulheter han hållit på med. Har noll respekt för den liraren.
Jo, det blev tyvärr ett irriterande problem det där då spelarna medvetet vände röven till för att få med sig en utvisning, men domarna lugnade ned sig med det där, vilket va tur.
Som du säger får man innerligt hoppas att det lugnar ned sig med avstängningar hit å dit för tacklingar, det har varit rena skämtavstängningar iår och det är inte bara Hedman som drabbats.
Ska det vara avstängningar på tacklinmgar ska det vara riktigt fula sådana också.
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
M.Lemiux:
Håller med dig, vill se tacklingar men att ingen då ska komma till skada! Tycker att denna "häxjakt" på tex. Bibic, Hedman liksom har spårat ur, att liksom alla räknar med att "dom" ska bli avstängda oavsett hur dom tacklar, försvarar därmed INTE dumma tacklingar så som dom flesta någon gång gjort under sin karrär! Som Piteå-Foppas vilket han ångrar men ändå inta kan få ogjord, alla som vet nått om hockey vet att han inte är en ful spelare men har lite felaktigt fått detta rykte på sig!!

Sen finns det spelare som klara sig undan sina fula saker och utan att nämna nått namn så vet de flesta vem jag syftar på!!
Det som jag retar mig på är att han i samma sekund hyllas till nån slags hjälte, som tur är verkar sanningen börjat hinna ikapp honom och hans "bäst före datum" är nog passerat när han numera verkar befinna sig i en tynande tillvaro och gör inte så mycket väsen av sig!!

Jag hoppas att för hockeyns bästa att vi kommer tillrätta med problemet, minns när detta med tacklingar i ryggen skulle beivras mycket hårdare för ett antal år sedan!
När då "vissa" spelare vände ryggen mot medvetet för att de visste om dom då skulle få en knuff i ryggen tog domaren ut det på en gång! Det har liksom numera planat ut och är inget problem nu! Hoppas att samma sak ska hända här även om det gapas lite väl mycket om avstängningar så fort en kollision uppstår på isen!

Du har helt rätt i det Du poängterar och även jag vill se tacklingar i framtiden, det är en hård sport och alla ska vara medvetna om att det är det också, även om man vill se lirarna också!!
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Intressant det med tacklingar du tar upp, har också funderat på det där. Jag tror inte att då det gäller våldsamma tacklingar å har tacklaren inte som avsikt att skada utan det blir pga missbedömning av situationen, hög fart, den som blir tacklad är inte vaken och kurar ihop sig osv..
Det som är viktigast att få in i spelarna är bedömningarna av situationen så att det inte blir de där blindside mot huvudet tacklingarna samt att den som är puckförare måste vara beredd på att det kan komma en smäll.
Sen är det ett litet problem att då storväxta spelare tacklar en lite mindre som dessutom "kurar" ihop sig finns det risk att fastän tacklaren håller nere armen och ej lyfter upp axeln att smällen kan ta en viss del mot huvudet.
Tyvärr är det så, men enligt vad jag själv tycker är det smällar man tyvärr får ta eftersom jag vill se tacklingar, det är en del av hockeyns själ.
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Noterar när jag slår upp sporten i Västerbottens Pravdan förutom att Skaik gick på pumpen igår "i en mycket underhållande match föresten" att även förbundsdomaren som kallade Bibic för Pizzabagare har fått sin domarlicens indragen!
Mycket bra beslut av Dalarnas Hockeyförbund!

Frågan kvarstår dock, hur ska vi komma undan dessa tacklingar så som i detta fall INTE var en regelvidrig tackling, var INTE från "blindside", INTE nån uppåtgående rörelse..
Men MP + 5min + avstängning fick han!!
Visst den tar i motståndarens huvud, varför det?
Jo han är kortare än den som delar ut det och att han dessutom "kurar" ihop sig!!
Väntar med spänning på vad nästa drag av Förbundet blir!!
Kanske får inte långa spelare tackla kortare spelare??
Inget jag skulle förvåna mig skulle komma från Förbundets sida, många konstiga förslag kommer från Förbundsnivå och inte bara från Hockeyförbundet! Verkar vara kutym från de flesta Svenska idrotters Förbund att det kan komma lite smått geniala lösningar på problemen!!

Faktum kvartstår då jag INTE vill se spelare skadas för all framtid, men kanske kan mindre, mjukare axelskydd vara en väg att gå?
Vad vet jag en idé bara som kan vara värt att testa i alla fall!!
Löven hade en Italíenkanadensisk spelare 00-01 vid namn John Vecchiarelli som INTE hade några axelskydd att tala om, dessa var så små att de knappt syntes under tröjan!!
Måste poängtera att hans spelstil INTE kunde betecknas som speciellt mjuk heller, hur han klarade att tackla som nu han gjorde vete gudarna för nån speciell bra spelare var han kanske inte, men visade hjärta gjorde han med sin spelstil!!

Min rädsla är att vi kommer att närma oss bandyn igen, där nu hockeyn en gång kommer ifrån, frågar är OM vi vill det!
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Är du ensam här som håller ställningarna :) ?? Bra skrivet iaf :)
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Ja vad säger man, årets bottennapp är i alla fall avklarad härmed!!
Ändå vad kan man vänta sig mot en match där BIK står för motståndet och vi har alltid haft det svårt mot lag som spelar hockey på det sätt som dessa herrar gör!!
Såg ett hopp när det stod klart att grisarnas gris inte skulle spela, visst han har ett hjärta för sitt lag men det finns nog ingen som spelar så fult som denna Wessner gör!!
Även vill jag ge vår Pavel lite kritik, spela hårt men låt dig inte proviseras av deras spelare och så lätt dessutom de klarar göra det!!

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen, hoppas att vi snart får tillbaka lite skador, även om man inte ska skylla på detta så måste man inse att 4 av 5 ur vår leading line är borta!!
Och att de nya NA spelarna blir klara och dessutom klickar in i laget!! Frågorna är många och kraven höga, så som det ska vara!

Vad jag tror är att vi nog får se en helt annan match på fredag mot TIK, detta lag är ett spelande lag och det passar Löven bättre än det brunkarlag som BIK är...
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Tycker att PiteåHC´s fans tog firandet av ett mål till en ny nivå igår!! När Piteå spelaren Carl Becker gör sitt första mål så regnar det in Pitepalt på isen!!
De låg dock kvar i sin vaccumförpackning upplysningsvis!!
+2
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Lite kuriosa från dagens lätta träning där Löven slipade lite på detaljer inför morgondagens match mot MoDo, inför ögonen på en NHL-scout..
På läktaren satt Colorados scout Anton Edlund tillsammans med Jean-Ian Filiatrault (San Antonio Rampages, Colorados farmarlag, målvaktstränare) och hade ett vakande öga på deras adept Adam Werner. Som draftades av Colorado i somras och följande sa Anton om deras vistelse:
- Vi såg matchen i går och ska träffa honom i dag.
Sen ska vi även se matchen mot MoDo, vi hoppas att han får stå.
Även Jean-Ian gillade vad han har sett..
- Adam är en bra och lugn målvakt, bra skolad och har rätt storlek och är bara 19 år gammal!!
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Vår vakt och tillika lån från Färjestad Adam Werner ligger på 5:e plats i målvaktsligan med en GAA på 2,09 och SVS% på 92,65, 2 hållna 0or, att jämföra med seriens suverän och 1;a, vår före detta vakt Timrås Johan Mattson som har en GAA på 1,26 och SVS% 94,69 och 5 hållna 0or!
Hanses finner man också på en fin statestik på GAA 2,06 och SVS% 91,85, men fördelade på färre marcher.
Vi har med andra ord starka vakter i HA här uppe i norr..

Tycker att det är lite märkligt är att "riktiga" AIK ratade Robin Rahm och plockade in Gasper Kroselj!!
Ligger nått annat än hans spel bakom detta beslut?
Robin hade efter 7 spelade matcher en GAA på 2,34 och en SVS% på 92,06!
Gasper har efter 5 spelade matcher en GAA på 2,05 och en SVS% på 92,41!
I mina ögon skulle de nog ha lagt pengarna på en back kanske?
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Tar mig friheten att gå igenom SHLs maratontabell från 75/76 t.o.m. 16/17.

1 Färjestad 41säsonger 1762matcher 36slutspel 9guld.
2 DIF 38säsonger 1634matcher 27slutspel 6guld.
3 Brynäs 41säsonger 1762matcher 27slutspel 6guld.
4 Frölunda 36säsonger 1538matcher 23slutspel 4guld.
5 Modo 40säsonger 1726matcher 22slutspel 2guld.
6 HV71 32säsonger 1456matcher 24slutspel 4guld.
7 Luleå 32säsonger 1404matcher 25slutspel 1guld.
8 Leksand 31säsonger 1262matcher 16slutspel 0guld.
9 Skellefteå 24säsonger 1027matcher 12slutspel 3guld.
10 AIK 29säsonger 1214matcher 13slutspel 2guld.
15 Löven 15säsonger 544matcher 7slutspel 1guld.

Ganska imponerande läsning att de 7 främsta lagen har allt i mellan 25 till 36 slutspel på 40 säsonger!!
Det ser lite knäppt ut med 0 SM guld för Leksand men senast dom spelade i en SM-final var säsongen 88/89 när man förlorade mot Djurgården!!
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
På tal om annat och mitt i allt snack om spelare hit och spelare dit och vart man tror att ens lag kommer att hamna i serien så har jag roat mig lite med att läsa lite historik om det ämnet som ligger mig närmast hjärtat!

Nämligen hockeymålvakter och som är dess huvudsakliga uppgift är att skydda det egna målet!!
Vi har haft målvakter som även deltagit i det offensiva spelet, tänker närmast på Luleås gamle stormålvakt Jarmo Myllys men även vår egna Jörgen Wikström som hade en säregen klubbteknik och kunde därför snabbt spela upp pucken!
Båda två har till och med gjort mål men då förvisso i tom bur men ändå! Även om de kunde misslyckas totalt ibland och då kunde det då se lite billigt ut minst sagt!

Målvakter som är kända för att vara mycket skicklig på att hantera klubba och puck är bl.a. Martin Brodeur New Jersey och även en annan ofta bortglömd målvakt som var mycket skicklig med klubban var Ron Hextall Pittsburgh Penguins, även om han kanske är mer känd för sitt humör som han milt sagt hade svårt att kontrollera!!

Vad däremot inte många kanske vet är att i begynnelsen och i början av 1900-talet var det inte en tillåtet för en målvakt att gå ne på knä för att rädda en puck!
Även om dåtidens målvakter tänjde lite på reglerna och värst på det var Ottawas Clint Benedict som till och med fick smeknamnet "Praying Benny" för all den tid som han stod på knä!!

Men allt eftersom hockeyn utvecklades så försvann den regeln och även den lite mer stående spelstilen som även den försvann i slutet på 90-talet.

En av de sista målvakterna i NHL med en mer utpräglad stående stil var Kirk McLean som bl.a. spelat i Vancouver och istället tar butterfly stilen över och lite hybridstilar där det växlas mellan stående och knästående.

Det går inte att komma runt den målvakt som hade en mer egen spelstil och som var en av 90-talets bästa nämligen Dominik Hasek! Även om jag minns i begynnelsen av sin karriär var en mycket fladdrig målvakt minst sagt och inte trodde man att han skulle växa ut till den han blev!!
Hans stil kallas för "flopper" i NHL och som kräver ett starkt fotarbete tillsammans med flexibilitet när man rör sig så pass mycket och då både upp och ner, men även i sidled och att man litar mycket på sina reflexer!!

Tycker att det är intressant att se hur det har utvecklat sig och måste slutligen säga att Mats Abrahamsson Lövens målvakt som avlutade sin karriär i SAIK var i slutet av 70-talet lite före sin tid och spelade med en stil som påminde om "butterfly" stilen!
Nu var det inte hans stil som det enda som var lite ortodoxt med honom för inte ska man säga att han var någon "tränings narkoman" direkt, snarare tvärtom och litade helt och fullt på den talang som han hade!!
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Nu står det klart att Jesper Jäger tar vid som sportchef för Lövens J20 lag! Där han även kommer att fungera som deras tränare.

Han har under de senare åren även varit "norrlands scout" på junior sidan åt Frölunda!

Måste bara nämna vad Fagervall sa på Fagrvall vis när detta stod klart:
"En bra lösning när han brinner nåt djävulskt inför denna uppgift och lika mycket för klubben"
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Det ryktas om att den forne Lövenspelaren Jesper Jäger är högaktuell som sportchef för J20.

Back Jesper var Löven trogen i 500 matcher förutom ett par korta inhopp i Borås HC och Hanhals HF och ett år i Timrå säsongen 03/04 där han gjorde 48matcher i SHL.
Han avslutade sin karriär i AaB Ishockey med 14 matcher i den Danska ligan.

Efter sin spelar karriär var han asisterande till John Sletvoll 08/09 i HC Lugano
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
På Fredagen släppte Östersund deras träningsmatcher och där stod det bl.a. att läsa att dom kommer att arrangera en cup där Östersund, Timrå och Löven deltar.
Spelschemat för den turneringen är:

Torsdag 18/8 19:00, Östersund – Timrå
Fredag 19/8 18:00, Löven – Timrå
Lördag 20/8 15:00, Östersund – Löven
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Idag släppte Löven säsongskorten med informationen om att fram till den 3juni har alla som förlänger säsongkortet eller köper nytt får detta till ett reducerat pris!

Även planeringen som nu har vart igång ett tag för träningsmatcherna är igång.
Återstår att se hur många matcher det blir men gissar på en 5-6st men även mot vilka lag matcherna blir!!
Kommentera

Parolante pri io alia
Ser till min glädje att det är på förslag att SHLs och HAs matcher INTE kommer att infalla på samma dagar under säsongen 16/17!!

SHL ska tydligen i så fall ha fokus på Tisdag, Torsdag och Lördag och HA på Onsdag och Fredag!
Med andra ord kan man då se hockey både live och på tv mellan Tisdag till Söndag när NHL ofta sänds på en bra tv-tid med matchstart 21:00!
Måndag får man i och för sig en vilodag men det kan man alltid åtgärda genom att klämma in en KHL match då kanske!! :D
Kommentera

1819727 · »