IK Oskarshamn

512 inlägg · 93 ämnen

Forum

« · 91943


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Södra Allsvenskan
Mitt tips till Södra Allsvenskan är

1 Rögle BK
2 Bofors IK
3 Mora IK
4 IK Oskarshamn
5 Västerås IK
6 Tranås AIF
7 IF Troja/Ljungby
8 HC Örebro
9 Nybro IK
10 Halmstad Hammers
11 IFK Arboga
12 Mörrum Gois
Kommentera

Mathias Johansson
Man får väl passa på att tacka för Mathias Johansson nu när det finns en GB för IK Oskarshamn.
Kommentera

Fredrik Jonsson klar
Barometern/OT uppger att Fredrik Jonsson är klar för Oskarshamn.
Fredrik Jonsson har den här säsongen spelat i HV 71:s A- juniorer
Kommentera

Sv: Fredrik Jonsson klar
Nike89: Jag hoppas att han kan blir bra för Oskarshamn och hoppas att han utvecklas i Oskarshamn i år.
Kommentera

"Sjösse" & Markusson?
Hur har det gått för dom hos IKO?
Minns att ni var lyriska när de bestämde sig för att följa tränarn söderut.
Kommentera

Nike89 glömde rubriken :/
Oskarshamns-Tidningen rapporterar att Kalle Hagström kommer att provspela med IKO. Hagström tillhör Linköping och försökte slå sig in i elitserietruppen ifjol utan att lyckas.

Källa:Svenskafans/hockeyallsvenskan
Kommentera

Sv: "Sjösse" & Markusson?
TG: De drar sitt strå till stacken. Sjösse har tagit ett rejält kliv frammåt i år. Markusson har dock varit skadad sen innan premiären. Markusson, slitvargen som inte backar en tum när det hettar till, härligt...
Kommentera

Leinonen
Rk No Name Team GP GPI MIP SOG GA GAA SVS SVS% SO
1 44 Leinonen IKO 4 4 245:01 98 6 1,47 92 93,88 2

Sämre målvakt kunde ha värvats :-)
Kan nog bli värd sina pengar eller ?...
Kommentera

Sv: Leinonen
Måsen: Jag håller med han är inte dålig hoppas han forsätter så då blir det en rolig vinter det har ju börjat bra iallafall nu tar vi arboga på onsdag sen fyller vi ladan på fredag.

FORZZZZZA IK
Kommentera

IK Oskarshamn
Vill bara säga det att jag tror att IK kommer att överaska i år och ta en tredje plats i södra hockeyallsvenskan iallafall som det känns just nu!!! Jag menar på att igår togs ännu en seger på hemma is mot Bofors med 2-0 och IK borde klara av Arboga på onsdag visserligen borta match men med stöd från det trogna så lär IK knipa minst en poäng där uppe!!!
Heja IK!!!

/Skogis!!!
Kommentera

Skrällgänget
Här kan ni läsa vad Aftonbladets skribent tycker om IKO så här långt :0)
Kommentera

Sv: Skrällgänget
Realhoffa: Glömde skriva att ni ska följa länktips. Men det kanske ni förstog.
Kommentera

Introt
Jag tycker man borde skrota introt. Det är pinsamt långt och spelarna verkar inte vara så entusiastiska när de åker ut. Nej... bara en sån sak att lägga dit lite rök som spelarna åker ut ur eller bara lite kortare musikslinga. Vad tycker ni?

Hur blev det med filmningen av matcherna?
Kommentera

IKO-fan??
Kolla länktipset, är inte personen i blå-vitt väldigt lik en viss person som alla känner till?? Ledtråd: Han skriker h*** ganska ofta.... Nån som ser likheten?? Eller är det kanske han??
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Är Markusson och Henrik Karlsson med och tränar nu eller?
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Matte: Ja det var likt men jag tror inte det är han men vem vet de skulle inte förvåna mig
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Matte: Jag fattar inte hur den här gästboken fungerar. Har hört att fler har samma problem. Sedan undrar jag vart bilden med den blåvita killen är tagen ifrån? Vidare blev jag och 80% av klacken mycket förgrymmade (milt sagt) när trummorna överröstade vårt samspel med motsvarande läktare. Detta är en unik företeelse som bara finns på söderstadion och stockholms stadion annars. Detta är supporterkultur på hög nivå och då ska inga patetiska trummor förstöra detta.
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Att inte tycka om trummorna är du nog ganska ensam om. Men jag håller med om att när vi skapar en sådan stämning som i söndags mot bofors när vi hade andra sidan med oss och bofors tog time out och trummorna drog igång i stället förstörde lite. Det var väll det du syftade på antar jag men trummorna behövs faktiskt men det är vad jag tycker och jag säger som till alla andra att folk får tycka vad fnölen dom vi jag bryr mig inte jag har mina åsikter om allt och dom står jag för. Ses på fredag FORZZA IK OCH MS
Kommentera

Syns på Fredag
Varför säger alla syns på fredag det är ju för fan match på Onsdag
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Jag får ursäkta om jag förstörde något. Men vad jag hade för mig så var det inget innan TO:n och då trodde jag att det var OK att bonka lite under den.. Men som sagt, ursäkta isf.

Bilden är från Halmstad-Rögle i söndags. Men han var väl inte där... :-)

Gästboken är inte så svår att förstå sig på. Antingen skapar man en ny tråd eller svarar på en befintlig genom att klicka på "Besvara". Allt annat trams med egen sida och sånt behöver du inte bry dig om.

Kan varken följa med på onsdag eller komma på fredag (skam egentligen) men vi syns på söndag!!!
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Löjan: Nog faan är det jävligt likt personen i fråga och absolut inte omöjligt.

Jag vet att det var time out men vad har det för betydelse att bonka då? När halva hallen gormar "Kom igen Ik". Förbaskat klantigt. Trummorna går ju matcherna i ända och när vi för en gång skull får ett fruktansvärt tryck utan då kan dom väl vara tysta tycker jag. Är tveksam till att andra sidan ställer upp fler gånger. Har fortfarande inte hört det nya introt heller eftersom trummorna överröstat det med. Nu är ju inte trummorna ensamma om att övertala sångförsöken för den delen. DJ.n i speakerbåset envisas som vanligt.
Var inte ledsen Smatte. Jag förlåter men gör inte om att.
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Jag undrar hur det nya introt är om du kan beskriva det?? Har ju nämligen inte kunnat ta mig hem och kollat någon hockey än tyvär (skäms) Men om två veckor kommer jag hem och hejar det lovar jag!!!
/Skogis!!!
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Matte: Jag kan säga att det är han jag känner nämligen igen killen i keps till höger om hrrm D*** så att säga!!!
/Skogis!!!
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Snobben-IKO: På träningen i går var alla skadade spelare med och körde för full. Jeansson, Markusson och Karlsson.

Hörde att Mathias näsa var knäckt. Skall bryta den till rätta idag.Usch...starkt att gå in och fortsätta spela som han gjorde.
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Jag menade ochså att det var dumt att börja trumma när halva hallen gormade KOM IGEN IK det var onödigt men skit i det nu huvudsaken var att ik vann och det gjorde dom nu fortsätter vi heja och stötta ik både hemma och borta
(ska försöka åka till bortamatcherna så mycket ja kan)
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Realhoffa: Ja det är riktigt starkt av honom han är en riktig slitvarg och betyder också väldigt mycket för IK!!! Underbart att höra att alla körde för fullt igen!!! IK skulle behöva åtminstone Jaensson mot Rögle....Heja IK!!!
/Skogis!!!
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Bäverknullaren: ja varför säger alla syns på fredag när det är match på onsdag jo för dom som inte kan eller har råd att åka på onsdag blir det på fredag :) själv hade jag tänkt åka men ekonomin satte stopp men ska göra mitt bästa för att ta mig till tranås på söndag forzza ik
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Jag vet inte om jag missuppfattat ditt inlägg helt åt hel***e? Men menar du att det nytjas trummor på Stockholms Stadion? Det är ju allmänt känt att Bajen dunkar på matcherna igenom.....
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Ponzy: Jag menar att på Söder och på stadion får man igång båda långsidorna genom sång. Ex. Ena sidan SJUNGER Åkebys järnkaminer varpå andra sidan svarar Zoran Lukic järnkaminer och liknande på söder. I Oskarshamn sjunger vi kom igen IK varannan gång. Kan jag vara tydligare?. Dessa företeelser (ren sång och handklapp mellan olika sektioner) slår allt. Ni kan dra med elgitarrer, bongotrummor, trumpeter och harpor bäst ni vill.
Skogis. Jag kan inte beskriva introt eftersom jag aldrig hört det. Det var just det som var problemet. Visst har bajenfans trummor men där dunkas det med råge. Sedan blir dom inte lika dominanta eftersom dom är några" fler i klacken. Skillnaden är att där är det ett komplement till sången inte som i Oskarshamn. Nu orkar jag inte tjafsa mer. Tack för mig.
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Rättelse: "Visst har bajenfans trummor men där dunkas det med råge" skall vara "Visst har bajenfans trummor men där dunkas det med måtta" Slut citat.
Kommentera

Ang trummor
Angående trummorna tycker Schmatte följande:

Trummor är ett självklart inslag i Oskarshamns ishall. Glädjande är dock att detta avtagit något på senare år och ersatts med mer hanklapp och sång. T.ex IK klapp klapp klapp istället för IK bonk bonk bonk. Sen kan jag bara beklaga om något förstördes i söndags, men hej.. Det kommer ju fler matcher..

Att trummor avvecklats på bortaplan ser jag endast som positivt. På bortaplan får man klara sig. Och det gör vi ju även på hemmaplan, men trummorna är en extra stämningshöjare!!

Tack för ordet! / KROSSA BOGA!!
Kommentera

Inför Arboga - IKO
Arboga sticker ut hakan sådär lagom mycket inför matchen imorgon. Tränaren säger detta (från Arbogas hemsida)

"Det känns att vi är på väg åt rätt håll, säger Sergei i dag. Vinsten mot Örebro var viktig, vi visade ett bättre spel och fortsätter vi att förbättra oss på samma vis kommer vi att kriga om en av de fyra platserna i toppen. Vårt försvarsspel fungerar mycket bättre och jag upplever att grabbarna har stor motivation och kommer att ge sitt bästa i morgon. Det syns på träningarna att det känns roligare att spela i nuläget. Dessutom var det nyttigt att få den lilla extra vilan som vi fick p g a att matchen mot Halmstad blev flyttad till den 10 november.
Alla i laget är friska förutom Johan Svahn. Han har nu börjat träna lite lätt."

Att slå Örebro på hemmaplan just nu är kanske inte alltför stort eller???

IKO har nog en hygglig chans att knipa en trea på onsdag. Förr eller senare brukar de ju dock göra en dålig match. Åtminstone har tidigare säsonger visat detta. Men jag tycker inte man har kunnat se några tendenser till dåligt spel/dålig moral denna säsong! Det ser riktigt stabilt ut. Det vanliga IKO-syndromet: himmel eller h**vete verkar ha försvunnit till förmån för ett stabilt och gedigt lagspel.

Tips Arboga - IKO: 1-3
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
Snobben-IKO: Jo men den där Ryssen ska visst vara känd för att sticka ut hakan har jag hört. Men visst Arboga ser stabila ut och har alltid spelat bra i deras lilla hall men IK är starkare och kniper en härlig trea genom 4-1 eller 4-2 Tror och hoppas jag!!! Forzzaaa IK!!!!

/Skogis!!!
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
Skogis: hejsan!. Ni verkar väldigt starka i år och det kommer bli väldigt tufft mot er idag. Kommer det några IKO supportrar till Arboga? isåfall VÄLKOMNA!
Kommentera

Sv: IKO-fan??
Jorma: Då är jag med.

I Nobelhallen däremot - där försöker trumkillarna matcha självaste Nicko McBrain.....låter inte grannt kan jag meddela.
Kommentera

Bra match (av er)
Ni spelade tydligen väldigt bra mot Bik senast. Leffe Strömberg öser beröm över IKO.

- Vi arbetade inte tillräckligt hårt i Oskarshamn, men samtidigt ska vi lyfta hatten för ett lag som var bättre än vi. Det bästa vi mött i år, träningsmatcherna inräknade, säger Strömberg med adress den småländska serietvåan.

http://www.nerikes.se/

Lycka till!
Kommentera

Leinonen
vad gjorde han vid målet? matchstraff.. vafför då rå?
Kommentera

Sv: Leinonen
TKifk: Han klappa till linjedommaren i ryggen, tror att han tyckte att det var offside. Han var riktigt bra tills han fick kliva av. Arboga borde gjort 2-3 mål i första redan men sånt är ju spelet IOK borde väl gjort 1 eller 2 i andra så. Men det var inte rättvist tycker Arboga borde haft alla 3 poängen.
Kommentera

Sparkapital
Tycker det ser ganska bra ut med tanke på det sparkapital som finns.. Men man kan nog konstatera att Fredrik Jaensson saknas. Laget är gediget som berg men just toppen på berget saknas och med Jaensson kanske IK hade kunnat avgöra fler matcher på ordinarie tid.
Kommentera

Sv: Sparkapital
J.: Nog saknas det en målspruta. Bäste IKO:are hittar man på 16:e plats i skytteligan. Fast, synd å gnälla är det nog ändå. Obesegrade under ordinarie matchtid efter fem matcher och tvåa i tabellen trots att man mött minst tre av dom tippade topplagen är inte illa pinkat... :-))
Kommentera

Sv: Sparkapital
Tungt att sitta hemma vid datorn när några tappra är på plats och höra straffarna live via mobilen igår. "Aldrig mer stannar jag hemma". Synd att inga fler känner så. En riktig klack åker på bortamatch och dit räknas inte Nybroresorna som alla muppar ska åka på.

Så jä'vla stolt över Marcus och hela kollektivet.
Kommentera

Sv: Leinonen
Offside var ordet minst 2-3 meter helt otrolig dommarinsats på linjen ett antal offsider som fick gå igenom tror knappt att Arboga slog en icing dom slog av alla deras . är inte säker vad som hände Leinonen men tror inte han klappa till linje dommaren , det var nog bara gnäll : Marcus kommer in ouppvärmd och svarar för ett antal idioträddningar i 3mot fem läge plus att han tar alla tre straffarna rapport från en just hemkommen .
Kommentera

Sv: Sparkapital
Så är det när man ska till och vaxa benen Jorma du måste kolla almanackan tills det är dax nästa gång så det inte kör ihop sig
Kommentera

Sv: Leinonen
bäverknullaren: Jag stog precis vid linjen och det var inte offside pucken var inne innan spelaren. Målis slog eller puttate linjedommaren i ryggen det var då som huvuddommaren tog utvisningen så är det!
Kommentera

Sv: Leinonen
Mickee: Du måste ju vara blid för fan eller så kan du väl inte spelets regler det var ju för faan horibelt det erkände till och med Bogas spelare efter matchen.
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
arboga: Jag vet inte hur många supporters som var i Arboga men IK vann ialafall och det känns bra dessutom så tror jag på tre härliga poäng mot tranås på fredag (imorgon) igen!!! Forza IK!!!

/Skogis!!!
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
Kan nog bli tufft mot tranås*2 utan Leinonen..
Någon som vet hur lång avstängning det blir?
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
maeo1: Förmodligen bara en match.
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
maeo1: Ja på IK:s officiella inför tranås matchen så står det att Timo bara är borta en match dessutom så hade ju Markus spelat strålande när han tog över efter att Timo fick matchstraff mot Arboga så det är förhoppningsvis ingen fara!!! FORZZZAAAAA IK!!!
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
Skogis: Problemet är ju att när en spelare får "matchpenalty"
så ska det skrivas rapport till förbund, samt att spelaren automatiskt blir avstängd nästkommande match.
Alltså kan vi bara hoppas till dess förbundet bestämt sig.
IK:s försvarspel är ungefär fyra divisioner bättre än i fjol, vi får hoppas att det håller i sig, då blir det en kul vinter i SA.
Kommentera

Sv: Inför Arboga - IKO
maeo1: Ja det har du rätt i!!! Själv så kan jag inte komma hem till Oskarshamn ikväll men jag sitter och lyssnar på radion det lovar jag!!! Kommer hem nästa helg då mitt höstlov börjar!!!

/Skogis!!! FORZA IK!!!
Kommentera

« · 91943