Innebandy

413 inlägg · 32 ämnen

Forum

« · 395094


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Välkommen till innebandyns värld
Efter önskemål så har denna GB startats.

Snacka på =)
Kommentera

Sv: Välkommen till innebandyns värld
Marcus:

Underbart trevligt. Eftersom jag är utövare av den här sporten, både som spelare och domare, så känns det väldigt trevligt att få igång den här gästboken.

Om ni vill kan ni alltid ställa regelfrågor så skall jag besvara dem så gott det går.
Kommentera

Innebandy-VM
Nu på söndag den 16:e startar VM i innebandy och det här året spelas turneringen i Schweiz. Det här är det femte världsmästerskapet som spelas och Sverige har än så länge vunnit VM-guld varje år. Frågan är om det kommer bli ett femte raka. Konkurrensen ökar dock för varje månad som går och fler och fler länder ansluter sig till IFF.

De lag som skall ha en chans att kunna hindra Sverige är i första hand Finland och hemmanationen Schweiz, men även Norge har ett hyfsat lag. De övriga lagen är allt för långt efter ännu för att kunna mäta sig med de bästa.

Upplägget på VM i år är att lagen delats upp i ett A-VM och ett B-VM som sedan delats upp i två grupper var. Sveriges grupp består av Tjeckien, Norge, Tyskland och Österrike. Den andra A-gruppen består av Finland, Schweiz, Danmark, Lettland och Ryssland.

Herrarnas VM-final kommer att direktsändas i SVT 24. Finalen spelas i ishallen Schluefweg i Kloten, Schweiz söndag 23 maj kl. 16.00. SVT24 sänder med start kl. 15.55.

Följer ni länken kommer ni till VM:s officiella hemsida.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Klippt och klistrat ur GP:

" På söndag börjar årets innebandy-VM, och Sverige är som vanligt favorit. Nu går förbundskaptenen Peter Kokocha till attack - mot arrangörslandet Schweiz.
- Det här börjar likna en konspiration, säger han."

"Svenskarna kommer, när det är dags för semifinal, inte ens att ha fått träna i ishallen i Kloten där VM-turneringen avslutas.
- Och ännu värre är att det är totaltförbud att filma inne i ishallen. Vi kommer alltså inte att kunna studera Finland och Schweiz på video inför semifinal och final. I den hall som vi spelar är det däremot fritt fram att filma för vem som helst, säger Peter Kokocha."

Tuffa papper inte bara PÅ planen för Kokochas gubbar, vad det verkar...

(Vidare, se länk)
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

Efter att ha läst igenom texten så tycker jag det verkar som om Peter Kokocha är aningen bitter, även om jag kan förstå honom. Att tro att Urban Karlsson skulle vara inblandad i de regler som sätts av IFF (som har huvudkontoret i Sthlm) låter mycket märkligt, här pratar jag nu om lottningen.

Vad det gäller filmförbudet så borde det inte vara något större problem. Svenska "spioner" har redan sett flertalet matcher med de andra lagen och borde ha full koll på dem.

Det enda som kan vara negativt är den icke existerande möjligheten att få prova på golvet. Golvet är ett iläggsgolv och sådana har en tendens att få eget liv. Vissa fjädrar undan och det medför att bollens studs blir liten medans vissa är stenhårda vilket har motsatt effekt. Som tur är så är golvet inte av parkettyp, utan är en plats & gummimatta. De brukar vara lättare att få bra än iläggsgolv av parkettyp.

Det här låter mest som om att Kokocha försöker få bort en del av favoritskapet och lägga det på Finland och Schweiz.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
{f]Eurosport sänder från VM[/f]

Eurosports intåg på innebandyscenen inleds på lördag 22 maj kl 19.00. Då direktsänds den andra semifinalen från Kloten. Om Schweiz går till semifinal kommer de att spela denna match. Tänkbara motståndare är Sverige, Tjeckien eller Norge.

Eurosport sänder också VM-finalen följande dag. Här handlar det om en efterhandssändning med start kl 17.30.
Kommentera

Sv: Välkommen till innebandyns värld
Poffa: Läset i admin gben om debatten där.
Måste bara hålla med Poffa!

Jag själv spelar innebandy, i hj18serien(junior serien) samt med vårat alag i division 3.

Har man eller spelar man innebandy på hög nivå så kan man fan inte säga att det är en kärringsport, mkt har man fått höra om att de är fjollhockey,hockey för dom som inte kan åka riller etc. Vill bara säga att man borde kanske testa innan man börjar uttrycka sig.

Skulle mer en gärna vilja lira en match mot de som håller på tjaffsa om att det inte är en idrott.
Kommentera

Sv: Välkommen till innebandyns värld
Mange:

ALLA har väll testat på gympan..eller ?
kärringsport har jag aldriga kallat det,,därimot kommer innebandy aldrig för mig bli något annat än en korpsport.
Personligen värdesätter jag det lika högt som ett os guld i luftgevär på rörande föremål..
dvs inte alls..
;-)
Kommentera

Tacka vet ja korpbandy!
Ja ska d vara innebandy så ska d vara i korpen där det är
tillåtet att tacklas i ribbstolarna och fäktas med klubban....
vanlig klubbandy är tyvärr alldeles för barnsligt.....man får ju
fan inte röra sig innan domarn blåser......nä d ska va
hårda tag......kött o blod...!!!!
Man ska halta dan efter bandy eller gå på krykor annars får
d va!!!!!
Kommentera

Sv: Tacka vet ja korpbandy!
SMÅLAND: Skuldra mot skuldra, sen är det bara att trycka o givetvis gå på bollen.
Kommentera

Sv: Välkommen till innebandyns värld
Kalle K, SMÅLAND,

Antar att ni inte hade en chans på gympan när ni kom med era träben å helt utan talang, ge de en chans så kommer ni uppskatta sporten lite mer , en av dom mognaste sporterna där man INTE slår på varandra för att motståndaren är bra. . . .

Forza bandy inne...
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Hockey och innebandy i ett fint samarbete...:)

Klippt och klistrat från www.innebandy.se

"Klockan 16.30 anlände det svenska innebandylandslaget till flygplatsen i Zürich. Resan gick bra, men målvakten Gunnar Domeij var nära att få stanna hemma - utan skjorta!

Jönköpingsmålvakten hade varit hemma i Örnsköldsvik och hälsat på. På fredagen åkte han till Stockholm inför avresan på lördagen. Då upptäckte han att det fattades två saker i packningen: Pass och VM-skjorta.

- Sådant händer alltid mig. Jag känner mig verkligen som en rookie, suckar Domeij, som givetvis (!) är VM-rookie.

Gunnar ringde en kompis som jobbar SAS och bad om hjälp. Denne kollade passagerarlistorna och upptäckte att hockeystjärnan Niklas Sundström skulle flyga från Örnsköldsvik till Stockholm på lördag morgon. Sundström var snäll, åkte hem till familjen Domeij och hämtade pass och skjorta."
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Igår vann Tjeckien över Tyskland med 20-1 och Norge tvålade dit Österike med 17-1 och idag rasade Ryssland ihop, förlorade med 16-1 mot Finland.........

Hm, känns som om dom borde ha placerat de sk "blåbärslagen" i nån egen grupp av något slag. Fast det kanske är fel det också...
Men det skall bli kul om några år när fler lag börjar lära sig hur det funkar.

Just nu leder Sverige över Tjeckien med 2-1. Niklas Jidhe har gjort båda målen.
Kommentera

Sv: Tacka vet ja korpbandy!
SMÅLAND:
Har man ingen koll ska man inte uttala sig. Gå och kolla på en match innan du uttalar dig.
I seriös innebandy smäller man på minst lika mycket som fotboll.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Sannes: Premiärmatchen för Sveriges del slutar med seger 4-1. Efter tre mål av Niklas Jihde och ett av Fredrik Djurling. Knappast övertygande, men en premiär är ju just en premiär..

Som organisationen runt VM ser ut idag så är det 20 lag som är med och spelar i turneringen. Men egentligen så är det kanske 3-4 av dom som faktiskt slåss om medaljerna. Övriga är med för att se och lära.

Det första VM:et gick ju i Sverige -96. Hade för övrigt nöjet att få vara på plats under slutspelet i Globen den gången. Mäktigt som tusan det! Men den utveckling som skett på de 8 år som gått är väl att den redan då smala toppen har blivit bättre och jämnare, (översatt, Sverige vinner inte lika lätt längre, trots att man fått kämpa hårt mot kanske mest finnar de senaste åren) och att det kommit till fler lag som inte alls håller måttet.

"Blåbärslagen" ligger fortfarande väldigt långt efter, och detta är väl kanske trots allt en anledning till att dom är med. Genom att matcha mot de bästa så hoppas man väl internationellt på att nå en positiv utveckling, trots att lagen ofta förlorar väldigt stort.. (??) Inte helt logiskt, om du frågar mig...
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

Håller med dig i i princip allt du säger. Men vet att Tjeckien inte är något dåligt lag utan många tror att de skall kunna spräcka den vanliga medaljtrion Sverige Finland och Schweiz.

Just nu är Tjeckien tveklöst världens fjärde bästa lag och de kan mycket väl utmana om inte andra så åtminstone Schweiz. Därför tycker jag att 4-1 mot Tjeckien i VM:s första match är ett bra resultat.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa och Dream Team:

Tack för infon, nu vet jag iallafall lite mer.

Jag trodde då inte att Tjeckien var bra på innebandy, där ser man så fel man kan ha.....
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Okej. Jag hade ju bilden klar vilka som varit topp tre rätt länge nu, men att Tjeckien blivit så pass bra hade jag ingen aning om.
Har man nån som kan kallas poffsliga där tro? Är det tack vare det som dom lyckats utveckla det inhemska spelet/spelarna, precis som i Schweiz?

Roligt i vilket fall att fler nationer kan utmana. För innebandy är ju fortfarande en rätt smal sport, ja iaf sett till hur många som faktiskt håller bra klass, att däremot antalet aktiva är stort, det råder inga tvivel om. Men lika övertygad är man ju, trots allt, om att innebandyn får fortsätta kämpa med sin självklara (??) status som elitidrott ett tag till...
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

Tjeckien, precis som de flesta andra länder, har fått hjälp av Sverige, Finland och Schweiz i ledarutbildningar, domarutbildningar osv. Tjeckien var ett av de första länderna att haka på och har haft en organiserad liga och ett starkt förbund ganska länge nu.

Man kan ju spekulera i att landet med så många duktiga ishockeyspelare har en naturlig fallenhet för det här med teknisk hantering av klubba och boll och det kan nog stämma. De flesta ledarna som utbildades i början var unga hockeytränare som ville testa något nytt.

Två andra länder som är på stark uppgång (just nu i B-VM men mest troligt på väg upp till A-VM) är Ungern och Italien. Även dessa länder har fått hjälp av de stora nationerna och satsar ordentligt på innebandyn.
Kommentera

Regelfrågor
I den här tråden går det bra att ställa regelfrågor och undra över regeltolkningar.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Stabilt mot norskarna, men bedrövlig mediabevakning.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Ture Tall: Radiosporten gjorde några nedslag under kvällen, mycket klent i övrigt. Uppenbart så ser ingen av de rikstäckande kanalerna något som helst värde i att sända en enda minut ifrån gruppspelet. Det kan man å andra sidan förstå, iom att matcherna fram till slutspelet i regel är en enda lång transportsträcka för Sverige. Nog inget undantag i år..

SVT24 direktsänder däremot VM-finalen nu på söndag. (Se länk)
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dessutom kommer Eurosport att sända en av semifinalerna. Och mest troligt ser det nu ut som om att det blir matchen mellan Sverige och hemmanationen Schweiz.

För exakt tid när sändningen börjar så kolla in Eursports hemsida.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Efter eftermiddagens drabbning mellan Norge och Tjeckien så är det nu mer eller mindre klart att det blir Tjeckien som spelar semifinal mot Finland. Detta efter att man vunnit mot Norge med 9-4.

Om inget otroligt oväntat skulle inträffa så kommer lördagens semifinaler att spelas enligt följande:

Finland - Tjeckien

Sverige - Schweiz (sänds live på Eurosport)


Var det förresten någon som var orolig över att Sverige skulle få problem med Tyskland ikväll? I så fall kan ni andas ut. Efter första perioden leder Sverige med 9-0...
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Jo 9-0 efter första följdes upp utav 8-0, 8-0. Med andra ord skrevs slutresultatet till 25-0.

Se länk för ytterligare matchfakta.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Räcker med att Scweiz vinner över finnarna imorn så har sverige plötsligt ett mkt tufft utgångsläge iform utav finland i semi.

Dock så kan vi nog vara rätt lugn på att Finnarna inte vill ha sverige i semin så dom vinner med största säkerhet imorgon.

Sett till sveriges seger över tyskarna idag med 25-0 så är det helt klart kul att laget får vinna med såna siffror och att få göra 25mål, dock så känns det mest löjligt och pinsamt förstör litegranna innebandyn iom sådana dyngresultat...

Men man är svenska så helt klart nöjd med segern..
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Mange: Som att föra ishockeyn tillbaka i utvecklingen till 1930-talet... synd det...
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

På 1930-talet hade hockeyn funnits som etablerad sport i ungefär 30 år. Innebandyn fyller inofficiellt 30 år i år. Och den har inte varit riktigt etablerad mer än 15 av dessa.

Ger man innebandyn tid kommer den också växa sig stor. Mycket stor. Framför allt om stora landet i väster börjar etablera sig på riktigt.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Mange: Tycker detta lilla citat från den inte alltför svettiga svenska målvakten Gunnar Domeij summer moståndet rätt bra:

"Om vi tagit ut målvakten och spelat med sex utespelare hela tiden hade vi ändå vunnit lätt. Tyskarna är så dåliga att inte mer än två eller tre av deras spelare hade klarat att lyfta bollen från egen planhalva in i vårt tomma mål, säger Gunnar Domeij."
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dragan 2k: Härligt Öviksuttalande;-)
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa:

Den kan nog bli stor, men jag tror ändå att Innebandyns svaghet är att den är något för snabb som TV-sport, enligt mig iaf.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
YaQoP:

Ser du på hur sändningarna från SM-finalerna var så har jag inget av den känslan i mig. Klockrena sändningar där man filmade med en sådan distans till planen att det var lätt att följa passningar och löpvägar.

Det enda som skiljer är att man inte kan hålla på att filma publiken stup i kvarten. För då hinner man inte med. Men det ser inte jag som någonting negativt. Det är sporten jag vill se på TV:n, inte publiken.

Allting handlar bara om att de som skall sköta sändningarna och de som står bakom kamerorna måste förstå innebandyn och hur den spelas. Då vet de nämligen vad de skall fokusera på och när de kan gå till närbild och inte. Men det är ingenting unikt för innebandyn, så är det att sända ishockey också. Det märks direkt om det är en ovan kameraman som filmar.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
YaQoP:

Det är ju en perfekt TV sport, se på SM finalerna där det svängde rejält, matcherna är alldrig avgjorda utan man kan vinna tekning å dra till från mitten sen är de mååål.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Roberth:
Poffa,

Sista SM finalen såg jag och visst va den grymt spännande, men jag tycker ändå inte att det är en perfekt TV sport, det är hockey däremot.
Innebandy är snäppet för snabbt för TV.

Men det är ju vad jag tycker.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Ikväll så var det Österrike som fick sig en uppvisning av våra svenska grabbar, vinst med 19-1.

Jag undrar verkligen om de sämre lagen kan lära sig något av såna här matcher, deras självförtroende borde få sig en törn eller två.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
YaQoP:

Dock börjar ju hockeyn bli alldeles för giriga och har börjat med PAUSER MITT I MATCHEN, är inte ett dugg imponerad över att Lidström lirar halva matcherna när de är 30 sekunders PAUSER var 5e minut.

Så bli inte förvånade om man slår av kylaggregaten och lägger in golv i varannan ishall inom 30-40 år. . .
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Sannes:

Norge var jättenöjda då de lyckades göra fyra mål på Sverige. De var bämligen blott det andra laget någonsin att lyckas med den bedriften.

Allvarligt så tror jag att blåbärsnationerna lär sig ofantligt mycket. De kan analsera matcherna sedan och se hur de bättre lagen spelar. På så sätt får de en ytterligare dimension till sitt spel.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa:
Det var ju typiskt att det var Norge.......

Blåbärslagens målvaker kan väl inte vara så attans glada med att se på eländet ytterligare en gång, men visst de kan säkert lära sig något men jag tror fortfarande att självförtroendet inte är något vidare.

Kul att det ikväll blev en jämn match, Schweiz vann med 4-3 över Finland.
Kul och kul förresten, jag hade ju tippat att Finalnd skulle vinna med 4-3, nära var jag men ändå inte.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Sannes:

Detta är en sensation av stora mått. Det kommer betyda att det INTE blir Sverige och Finland som möts i finalen.

Semifinalerna kommer nämligen att bli på följande sätt:

Sverige - Finland

Schweiz - Tjeckien


Tror att Finland är otroligt arga på sig själva för detta. Och naturligtvis är Schweiz nu storfavoriter till att ta sig till final från matchen mot Tjeckien.

Lite synd är detta samtidigt, Schweiz semifinal kommer nämligen att sändas på Eurosport på lördag och jag tror att både sändningsledningen och alla innebandyförståsigpåare hade räknat med att få se Sverige i den matchen.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa:
Usch, Sverige-Finland i semin, det känns som det kan gå hur som helst, Finland vill ju alltid slå Sverige.
Jag hoppas innerligt att det inte blir denna gång.

Är det ingen annan tvkanal som kan tänkas sända Sveriges semi?
Eller förresten när jag tänker efter så kan det ju kvitta vilket eftersom jag är på landet lördag och där finns bara de vanliga hederliga tvkanalerna.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Sannes:

De enda sändningarna som nått mina öron är Eurosports sändning av den ena semin på lördagen och SVT 24:s sändning av finalen på söndagen.

Sverige - Finland i semi är en riktig holmgång. Men att Sverige skulle förlora får nog anses som en präktig högoddsare.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa:
Svagt att inte någon svensk riktigt kanal sänder, det är ju iallafall mästerskapsmedaljer som det handlar om.

Höörududu, nu har vi varit med om en högoddsare ikväll så det kan säkert bli en till i helgen.
Vilket jag hoppas att det inte blir men....

Efter att ha läst lite om kvällens resultat så känns det som om det är lite chockstämning bland innebandyfolket att det blir Finland i semin.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Har för mig att Finland pressade Sverige rätt hårt i finalen i sitt hemma-VM för några år sen (2002?), eller minns jag fel? Svårt att tolka Finlands förlust som att dom är direkt sämre än tidigare. Schweiz har väl gått framåt, det är nog så enkelt.
Men det borde bli en holmgång mot Finland, som du säger...
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

Visst, Finland är ingen lätt motståndare men skulle de slå ut Sverige är det en dunderknall. Finlands landslag idag är inte lika starkt som det som spelade i deras hemma-VM.

Visst har lagen gått framåt, de som gjort störst framsteg är de sämre lagen som allt mer närmar sig de övriga. Till nästa VM om två år tror jag att åtta lag kommer vara med och slåss om semifinalplatserna på allvar.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Jo, jag var nog och fiskade efter att Finland kanske hade sitt hittills starkaste lag den gången. Nej, jag tror inte heller att dom räcker till för att slå ut Sverige. Det som blir intressant att se hur bra de svenska spelarna kan ställa om till tätt och stentuff innebandy efter de senaste "matcherna" (25-0 och 19-1). Finland fick ju en perfekt upptrappning av speltempo/inställning i dagens match, medan Sveriges matcher gått i motsatt riktning.
Nu tror jag inte att det ska vara nåt problem, egentligen. Men det lär bli tufft!
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

Just den biten är jag inte speciellt rädd för. Det som kan tänkas ställa till lite bekymmer är att Sverige inte ens fått träna på det golv som semifinalerna spelas på. Detta medans Finland spelat alla sina matcher på det golvet.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Poffa: Ja, det var så det var. Är det parkett eller gummigolv, har du nån koll på det? Vet inte vad svenskarna föredrog, men iom att finnarna är vana så har dom ju en klar fördel av det.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team och Poffa:

Jidhegrabben vispar in ett par mål, oavsett golv och brist på träning, och så var då grabbarna i final.

Hm, så optimistisk vet jag ju inte om jag är men jag får ju försöka.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Dream Team:

Golvet som de nu kommer spela på är ett iläggsgolv (byggsatsvarianten) av gummi/plast-typ.

Det tidigare golvet var ett fastmonterat golv av gummi/plast-typ. Skillnaden är att iläggsgolvet sviktar lite mer och det förändrar bollens studs och hastighet på marken.
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Läser i GP att det i den svenska truppen råder lite olika åsikter om det är posivitv eller negativt att antalet lag i A-VM utökats.

Klippt och klistrat ur GP:

"Peter Kokocha tar historieboken till hjälp när han får frågan om det är rimligt att en VM-match kan sluta 25-0.
- Titta på hockeyn. Hur såg deras första mästerskap ut? Det var liknande siffror och bara ett lag som vann gång efter gång. Det är lätt att glömma att innebandyn fortfarande är en mycket ung sport, säger han."

"Om det bara är sex lag som möts i varje mästerskap blir det inte särskilt roligt. Och förhoppningen är ju att lag som Tyskland och Österrike ska bli bättre för varje år som går."


Jakob Olofsson anser inte att det är speciellt utvecklande för de sämre nationerna att matcha mot de bästa, med ideliga storförluster:

"Det kan knappast vara lärorikt att få stryk med 0-25. Jag tycker nog att några av länderna i a-gruppen hade mått bättre av att utvecklas på hemmaplan eller i ett b-VM först."


Italien är ett av de bättre lagen i B-VM och kan var på god väg att kliva upp i A-gruppen. Roberto Beffa, back i laget är inte helt nöjd med det:

"- Vi vill egentligen inte gå upp i a-divisionen. Vad ska vi där och göra? Vi kommer bara att få en massa stryk, säger han."

(Vidare, se länk)
Kommentera

Sv: Innebandy-VM
Finalen i B-VM nyss avslutad och det blir Italien som efter mycket stor dramatik tar sig upp i A-gruppen till nästa VM. Italien fick jaga ur underläge hela matchen, men lyckades hela tiden komma ikapp.
Lettland såg ut att ha avgjort med mindre än fyra minuter kvar att spela, men Italien vägrade ge sig. Man plockar ut målvakten med två min. kvar, och 19.59 (!!!), alltså med en sekund kvar, så kommer kvitteringen!!

I förlängningen är vändningen ett faktum och glädjen förmodligen total när Fabio Terlizzi efter 61.55 avgör matchen. Dramatik på hög nivå!!!

Återstår att se hur kvällens semifinaler slutar. Känns lite trist att inte få se Sverige alls i detta VM (nu när Eurosport "gick miste" om Sve-Fin). Målservicen på nätet i all ära, men det blir ju inte riktigt samma grej...
SVT24 känns det som man får svårt att komma åt i en ev. final.
Kommentera

« · 395094