Leksands IF

24540 inlägg · 1353 ämnen

Inlägg #1816335

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
Metal Guru: Du motiverar det själsliga med att tabellen har streck. Någonstans måste också strecken och positioneringen innebära något. För allsvenska lag innebär det som sagt - i bästa fall - att man lyckas gå upp ett år och faller ner igen. Därav väldigt småskalig betydelse och oerhört ointressant med allsvenskan.

SHL-lagen spelar för SM-guld som faktiskt betyder något. Och att grundserien skulle vara en tråkig lunk hela vägen är ren nonsens. Kanske för er som inte är där, men för oss är varje match på liv och död. När det också är väldigt små marginaler och detaljer som avgör så vill man absolut inte ge bort en eventuell hemmaplansfördel. Inte heller missa chansen att möta ett "lättare" lag och få mindre krokig väg fram till finalen.

Som sagt, jag förstår att man som Morasupporter inte hela vägen har det perspektivet. Ni har helt enkelt knappt fått chansen att uppleva det.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
honken21: Så du ser inga problem alls med att spela en grundserie över 52 omgångar bara för att då den är klar så får alla fortsätta att spela vidare, 12 lag om SM-Guldet och 2 lag för att stanna kvar?
Mest rättvisa systemet hade varit att ha samma serieupplägg som Fotbollsallsvenskan.
Tyvärr kommer Jörgen o Co att ta död på hockeyn i Sverige om de tillåts fortsätta!
+2
Kommentera

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
honken21: "SHL-lagen spelar för SM-guld som faktiskt betyder något. Och att grundserien skulle vara en tråkig lunk hela vägen är ren nonsens. Kanske för er som inte är där, men för oss är varje match på liv och död."
Ute i det verkliga livet betyder "liv och död" något mer än 0, 1, 2 eller 3 pinnar mot ett annat random lag i en torsdagsmatch i vecka 2.

"När det också är väldigt små marginaler och detaljer som avgör så vill man absolut inte ge bort en eventuell hemmaplansfördel."
Du överdriver betydelsen av "hemmaplansfördel".

"Som sagt, jag förstår att man som Morasupporter inte hela vägen har det perspektivet. Ni har helt enkelt knappt fått chansen att uppleva det."
Vi har upplevt fyra sådana år i relativ närtid, så - jo, vi vet nog.
+1
Kommentera

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
honken21: Oj vilka höga hästar du sitter på!!

Det är mer sällan att allsvenska klubbar åker ur följande säsong efter avancemanget än att man klarar ett nytt shl kontrakt, sen slåss allsvenska klubbar med en mycket tuffare ekonomi där en extra hemmamatch per säsong kan skilja svarta från röda siffror så att påstå att shl-lunken är mer på liv å död än allsvenska lunken säger mer om att du inte vet hur det är att spela i allsvenskan än att vi inte vet hur det är att spela i shl.

Placeringar, streck och annat är otroligt viktigt, personligen förstår jag nu att tabellplaceringen för avancemang blir än viktigare i allsvenskan än i shl eftersom det delas ut fördelapoäng i allsvenskan där för lite fördelapoäng praktiskt taget gör det omöjligt att avancera trots att man är i topp 8 i slutspelet.

Övrigt säger jag stort grattis till Mora, fruktansvärt avundsjuk vilken fantastisk hockey man spelat under hela säsongen med så små medel, ett föredöme för svensk ishockey!
+1
Kommentera