Leksands IF

24540 inlägg · 1353 ämnen

Inlägg #1816324

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
honken21: "Topplagen i SHL spelar för SM-guld, du behöver inga streck för att göra det intressant. "

Du har inte mycket koll, ser jag.
Nu - i SM-slutspelet - spelar topplagen i SHL för SM-guld.
Under serielunken spelar de inte för annat än att positionera sig inför slutspelet, så att man kan få en ev sjunde match på hemmaplan. Det hände en gång under de fyra kvartsfinalerna, så lagen Växjö, Malmö, HV 71, Färjestad BK, Linköping och Brynäs positionerade sig i onödan, medan Skellefteås positionering var bortkastad.
Vi får se om nåt mer lag får nån utdelning på sitt positionerande innan SM-bucklan utdelas.
+3
Kommentera

Svarskommentarer


Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
Metal Guru: Du motiverar det själsliga med att tabellen har streck. Någonstans måste också strecken och positioneringen innebära något. För allsvenska lag innebär det som sagt - i bästa fall - att man lyckas gå upp ett år och faller ner igen. Därav väldigt småskalig betydelse och oerhört ointressant med allsvenskan.

SHL-lagen spelar för SM-guld som faktiskt betyder något. Och att grundserien skulle vara en tråkig lunk hela vägen är ren nonsens. Kanske för er som inte är där, men för oss är varje match på liv och död. När det också är väldigt små marginaler och detaljer som avgör så vill man absolut inte ge bort en eventuell hemmaplansfördel. Inte heller missa chansen att möta ett "lättare" lag och få mindre krokig väg fram till finalen.

Som sagt, jag förstår att man som Morasupporter inte hela vägen har det perspektivet. Ni har helt enkelt knappt fått chansen att uppleva det.
+1
Kommentera