Leksands IF

26638 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1816931

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
MIK 7-1: Ännu mer svammel. Förstår inte riktigt vad du argumenterar för.

Att SHL-klubbarna har mer pengar än de allsvenska? Absolut. Det är varken konstigt eller fel. Men är det ett argument till att "SHL bara handlar om pengar"? Allsvenska klubbars ekonomi har ingenting att göra med huruvida SHL bara handlar om pengar eller inte. Pratar du SHL-ekonomi får du ställa SHL-lag mot SHL-lag. Där är det inga jätteskillnader. Klubbarna har ungefär lika mycket pengar i påsen att fördela. Det handlar om hur du gör det.

Brynäs får upp nya, egna juniorer varje år som växer till att få stjärnstatus. De får också förtroendet att göra det. Jag ser verkligen inte Brynäs som ett köpelag. Det finns absolut några som är det. Och ja, de tappar sin själ litegrann. Men så är det inte hos alla.

SJÄLVKLART handlar mycket om pengar. Utan pengar skulle ingen klara sig. Samma i allsvenskan, vill man se det från det hållet så handlar allt om pengar även i allsvenskan. Ingen skulle klara sig genom enbart "ishockey".

Ställer vi sedan SHL-lag mot allsvenska lag i frågan om uppflyttning och etablering så spelar självklart ekonomin in till jättestor del. Det är så verkligheten ser ut. Och det är just DET som gör allsvenskan så ointressant, enligt mig. Det är inte de allsvenska klubbarnas fel. Det är bara så det ser ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En matchserie om en SHL-plats: Leksand vs Mora.
honken21: Förstår att du inte förstår, det kommer en dag då du kommer göra det. Men nu känns det som vi hamnar off topic...

Lycka till kommande säsong Leksands IF.
Kommentera