Leksands IF

26651 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #763633

Sv: Leksand - Almtuna 6/10
Tycker inte man ska dra alltför stora växlar efter en förlust. I mina ögon var det ganska givet vad som gick fel: Det var en typisk match där ett på papperet bättre lag mötte en smart spelande motstånd som backade hem och väntade på lägen att kontra. LIF kom för lätt in i Almtunas zon och kunde passa runt pucken och skjuta utifrån utan att någon hindrade dem. Och då vaggades LIF in i en falsk känsla av överlägsenhet, drog omedvetet ned på tempot och när Almtuna bröt pucken eller fick tag på returen och vände spelet så var Leksingarna helt stillastående.

Och när domaren tar för allt (och lite till) i en sån match hamnar man i utvisningsbåset om man spelar som LIF gjorde eftersom man kommer på efterkälken och tvingas haka och hålla i. Hade LIF trampat igång hade det varit Almtuna som spelat 3 mot 5 större delen av matchen.

Det andra som gick fel var givetvis PP-spelet och där tycker jag framförallt Karlberg och Saarela svek. Karlberg slog iofs några sköna mackor som Saarela borde satt åtminstone en av men det räcker inte för att Karlbergs insats ska sägas vara godkänd.

Men det här förändrar ingenting i min syn på LIF:s lag. Jag är fortfarande helt säker på en plats bland de tre bästa och att modellen som årets lagbygge är skapad efter - att unga spelare ska få chansen att visa vad de går för i seriespelet innan laget (om det då behövs) kryddas med etablerade spelare då kvalserien närmar sig.
Kommentera