Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Timrå IK - Linköping..

487518 · » Till forumet


Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Som jag ser det finns det tre riktigt starka lag som kan göra upp om guldet...med viss reservation för att Modo kan bli heta när det vankas slutspel. Sen att det har uppstått en liten extra hatkärlek mellan två av lagen tycker jag är mest underhållande ;)

Snacket om den här fighten tycker jag har gått i cirklar ett tag nu så nu lägger jag ner. Lycka till mot Färjestad!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
gidgid: Sakta i backarna här nu... vi har åkt på däng på tok för mycket när det gäller avgörande matcher i både Timrå och Linköping det senaste året, så lite ödmjukhet får man allt be om.
 
Timrå är en av guldkandidaterna, no doubt.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Hur motiverande är det för Norgren att börja fighta när man leder med 2-7? Kan inte tänka mig att adrenalinet pumpar på direkt vid ett sådant tillfälle. Manderville lär ju däremot vara frustrerad med tanke på hur förnedrat Timrå blev i Sydkraft Arena för andra året irad. 0-5 och 2-8, LHC äger den arenan när man känner för det. Skulle det behövs så proppar Norgren ner Manderville när han känner för det. Jag är besviken på Timrå. Det känns som Cluben åkte förbi Timrå organisatoriskt och på plan. TIK får nog snällt titta på när de stora elefanterna med VF och LHC i spetsen slåss om SM-guldet framåt vårkanten.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Olle: Det "uppenbara" är inte alltid glasklart. Det kan ofta ses på olika sätt, fråga Norgren till exempel. Saxat från Corren (observera den felaktiga nationaliteten på Manderville och andra faktafel...):
 
---------------------
Timråspelarna tyckte inte om honom. Särskilt inte amerikanen Kent Manderville som hade ett och annat att säga under matchen.
 
-Äh, han snackar alltid en massa, berättade Norgren glatt efteråt.
 
Manderville nöjde sig inte med att snacka. Han ville slåss också. Och Christoffer Norgren är inte den som kliver undan. Tre gånger i tredje perioden rök de ihop. Två gånger blev de utvisade tillsammans. Den tredje var Norgren smart nog att hålla igen lite medan Manderville vevade på och drog på sig en femminutare och matchstraff.
 
-Men han fick inte in någon klockren träff. Och vi möts för resten igen, sa LHC-backen menande.
---------------------
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Richter: Ja skruva in vinsten också :) Jag sa redan från början att det var en usel match av TIK och ett riktigt bra LHC. Det är dock inte det som disskuteras. Ärligt talat så orkar jag inte älta situationen mycket mer men eftersom folk vägrar inse det uppenbara så måste jag ju pika på det enda jag kan från den där matchen :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Olle:
Att du ens orkar, det har gått flera dagar sedan denna match och du sitter fortfarande och ältar om Madervilles och Norgrens "fight".

Jag har sett #29 använda nävarna och han lär göra det igen, även om han backade ut denna gång då LHC krossade Timrå med 8-2!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
rob_s85: Skitsnack. Både du och jag vet att Norgren hade samlat på sig till en fight och när det kom till kritan så backade han med svansen mellan benen. Jag antar att jag inte kan övertala dig om att ditt lags tuffaste spelare är en fegis och han bangar säkert inte i alla lägen men i den här situationen så backade han och det var inget taktiskt drag av honom.

Att Manderville kan använda nävarna har då jag sett men om Norgren kan det, ja det får vi nog aldrig veta, eller hur? Det ser onekligen ut som så iaf.

Vad är det han är bra på nu igen? ;)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Olle: Jag sa inte att det varit klokare. Det jag menar var att jag tror att det skulle vara större chans att få se en riktig fight vid en ev. jämnare och tätare match. Hur jäkla sugen är man på att göra upp med en dålig förlorare till kanadensare när man leder med 7-2 och mer eller mindre spelar av matchen. Sedan så va Chris och Manderville på varandra flera gånger fram tills lhc gick ifrån, efter det var det lungt fram till mitten av tredje då Manderville tydligen ville veva av sig lite efter han och lagets bottennapp?

Nävarna vettetusan, men armbågen kan han iaf använda.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
rob_s85: Så det hade varit klokare att ta en fight och riskera något i ett läge där det var jämnare resultat?

Jag ser verkligen inte hur du resonerar. Att du sedan tycker att Norgren är tuffast i LHC behöver ju inte säga så mycket om hur han står sig mot spelare i andra lag. Jag satt precis ovanför och det var ganska tydligt att han fegade ur. Vem vet...den "fege kanadensaren" kanske till och med vet hur man använder nävarna?
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Vid en jämn och tät match hade väl båda pucklat på varandra ordentligt, hade varit större känslor inblandade då. Att släppa handskarna mot en feg kanadensare när det står 7-2 och man åker och väntar ut slutsignalen är väl knappast klokt, jag tror bara Chris åkte omkring och myste att han fått den galna kanadensaren ur balans. Nästa gång de möts så kommer Chris ligga på ordentligt igen och vem tror du tappar besinningen först? Ja, inte blir det Chris iaf. Vill du tro att Chris är feg så visst tro det du, ingen som hindrar dig.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Larionov: Att det är smart att inte släppa handskarna och bli rejält påpucklad för att få 5 minuters pp håller jag med om när det är en jämn match och när man leder eller ligger under med 1 mål (+/- 1). Men när dom som sagt varit på varandra hela matchen och LHC leder med 2-7 med knappt 10 minuter kvar så riskerar man ju knappast segern, eller hur?
Hade matchen sett ut på ett annat sätt, resultatmässigt, så tror inte jag att Manderville hade riskerat en femma heller.

Nu var matchen klar och det var fritt fram att göra upp. Jag ser det fortfarande som fegt. Vi har väl olika åsikter ang situationen och så får det väl förbli. Orkar inte älta mer.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Till er alla: Mitt inlägg i debatten:

Timrå - LHC 2-8
LHC 3 poäng
Timrå 0 poäng

Trevligt.
Svårare än så är det inte.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Olle: Jag har sett Chris i många matcher. Jag har ALDRIG uppfattat honom som feg, tvärtom. Han är den förste att backa upp sina medspelare vid fula påhopp och andra incidenter, oavsett vad det står på motståndarens tröja. Feg är det minsta han är.
Det enda jag försöker säga är att han i det här fallet agerade ovanligt smart, genom att inte lockas med på ett matcstraff. LHC ledde matchen klart det fanns ingen anledning att riskera något genom en fight. Laget gick före individen.
Jag skulle inte heller bli förvånad om det pga tidigare incidenter mellan Chris & Mandy var stallorder från Melin & Elm i det här fallet: "Inga matcstraff nu Chris, hör du det?"
Det enda som möjligtvis förvånar mig var att han faktiskt klarade av att hålla ner nävarna. Och förmodligen var han rejält besviken över att han var tvungen till det...
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Larionov: Jo jag satt kvar på min plats till slutsignalen ljöd. Jag såg föresten utmärkt från min plats också. Det jag såg av situationen du beskriver var att Norgren får omkull Manderville i gröten vid avbytarbåset och får av honom hjälmen (vilket borde ha renderat i 2 minuter på bänken)
Hur du sen kan påstå att man är förudmjukad bara för att någon lyckats få av en hjälmen som redan sitter löst under hakan det förstår jag inte. Någon fight var det ju föresten inte tal om.

Smart? Har man varit på varandra en hel match och aldrig fått göra upp så är det där en otroligt feg och ful gest. Att inte släppa handskarna eller åtminstonde ta en fight. För Norgren var ju rätt het så länge domarna stog i mellan dom båda....

Jag satt precis ovanför "fighten" och det var inget hånflin på Norgrens fejs direkt. Karln var ju för feg för att ta en fight och han visste antagligen att han skulle åka på stryk.

Jag kom föresten på en till incident som den här grejen påminner om. Har du sett videon där Salo ska undsätta en blåslagen Cherkawski (orkar inte leta upp rätta stavningen) och får storpisk av Rangers målvakt?...du vet...när han bara ligger där på isen och håller för huvudet....*hint*
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Nja jag skrev ju faktiskt att jag ville skilja på den här sekvensen och matchen i övrigt. Jag är inte bitter över förlusten (inte mer än någon annan tikare ;). Den enda förnedring jag såg, den åsamkade Norgren sig själv i och med att han inte stod upp. Jag tror faktiskt inte jag har sett något exempel på det sedan Odoya var på den där lulingen som fegade ur.

För övrigt så dyker det upp rätt mycket nonsens när LHC får stryk mot Timrå också. Är det inte domaren så är det armbågar eller filmningar :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Olle: Såg du HELA matchen? Chris hade ju redan tidigare i en fight visat vem som var både bäst och smartast. När Mandy fick åka av utan hjälm och heder efter den fighten var han rejält förödmjukad.

När han sedan skulle ge igen var Chris så smart, så smart... Inte ens en tvåa, men ett matcstraff på Mandy.

Du ska veta att Chris är den som FÖRST är på plats om någon kör på någon, muckar, eller på annat sätt bär sig åt. Att kalla honom feg är som att påstå att jorden är platt.

Nej, heder åt Chris. Han är inte någon back som vinner poängligan eller står för delikatesser, men han behövs i laget!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Richter:
Nu har "båda" lägren gjort allt för att pissa varandras spelare...
Det bästa i det hela är att spelarna kommer att mötas minst
en gång till denna säsong och förhoppningsvis så står eran kille
upp som en man då..;)
 
 
 
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Acke:

Att #29 skulle vara en ynkrygg är lika sant som att Zetterberg inte har någon teknik eller att Modin skulle ha ett löst skott.
Jag vet inte varför #29 inte ville slåss, kanske ville ha ha den där matchstraffen så att LHC kunde jaga tvåsiffrigt? Vad vet jag? Men en sak är jag säker på och det är att #29 inte är rädd för någon TIK spelare vid namnet Manderville.

"-- Äh, han fick inte in någon klockren träff. Och vänta bara tills nästa gång, sa tuffe Norgren som var den smartare av de två."
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Swordster: Själv tror jag att den psykologiskt viktiga vinsten spelar större roll än en kaxig och fightvillig amerikan med armbågstendenser gör. Jag har ingen aning om vad som sades, men det sägs nog mycket skit under matcherna, mycket som bara är tomma ord. Uppenbarligen lyckades psykningarna.
 
Acke: Ynkrygg? Du vet inte vad du talar om. Det är väl i så fall ynkligare att slå på en som inte slår tillbaka? Fighters finns det.
 
Tänk att vissa timråiter har så kort nutidsuppfattning och saknar ödmjukhet. Det var inte länge sedan båda våra lag var nere i träsket...
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Det är bara att acceptera Norgren är en ynkrygg leder man med 7-2 och inte slår tillbaka i en sådan sekvens. Vad skulle en 5 minutare kunna göra.
Bara att inse ni har bra lirare men inga riktiga fighters. I slutspelet viker ni ner er som i fjol...
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Inte gnällt men raljerat lite, framför allt när man vet vad han skrek under den första dubbla...
 
Synd att han inte var man nog att stå för sitt ord!
 
Men att ni vann matchen helt rättvist är inget att prata om, då är nämnda situation viktigare inför framtiden!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Swordster: Du har gnällt. På "fegisen" Norgren. Själv skulle jag fokusera mer på att mina egna spelare klantat sig totalt i en match, men det är jag det. :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Vem har gnällt?
 
Den här diskussionen handlar om hurvida fegisen var feg eller inte...
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Olle m fl: Det är lustigt att det allt som oftast dyker upp massa skitsnack om nonsensinsidenter när LHC slår Timrå... :)
 
Det strategiskt briljanta var att förnedra sin motståndare, inklusive "världens bästa målvakt", med 8-2.
 
(Jag vill inte "gnida in" förlusten i förlorarnas ansikte, men gnäller man så får man vara beredd på det...)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
gidgid: Så det stod 2-7, matchen var vunnen och det var bara att spela av resten, eller hur? Var ser du det strategiskt briljanta i att backa ur och böja ner huvudet när det blir hett? En fight som man åkt runt och bett om i en hel match. Hade det stått 3-3 eller motsvarande, hade det varit smart. Nu var det ju inte så.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
gidgid: Det kanske var smart gjort. Vem vill inte ha 5 minuters PP?
Dock dubbelt så fegt som det var smart. Har man farit runt och jävlats en hel match och knuffat i rygg och små-slagits i 50 minuter så ska man fan inte lipa iväg med svansen mellan benen när det väl kommer till kritan.

Jag satt alldeles ovanför hörnet och jag tyckte onekligen det såg ut som att Norgren inte vågade släppa handskarna för att han var rädd att han skulle få stryk.

Hela sekvensen får mig att tänka på någon stackare som Bob Probert jagade runt i United Center som vägrade släppa handskarna och åkte runt och gömde sig bakom domarna.

Det var den situationen iaf. Matchen var er. Grattis till vinsten.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Och Mandy hade inte tagit dem utvisningen om ni inte hade ledit med 7-2...
 
Men att han förnedrade fegisen är bra att ha med sig till nästa match, då det kommer nya dueller. Därför var det inte särskilt smart att vika ned sig som han gjorde!
 
Spearing är när man hugger in klubbladet in i någon, till skillnad från butending...
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Swordster: Tror knappast att han inte vågade. Han skulle nog lätt kunna proppa manderville rejält om det behövdes, men han knäckte honom. LHC fick istället PP i fem minuter gjorde mål och, tja, 2-8 är snyggare än 2-7.

mok: Så gör han mot alla. Inte bara mot fegisen manderville.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
mok: Antagligen psykologi från båda hållen. :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Swordster: Jag skulle snarare kalla det taktiskt, eftersom det bara var Manderville som fick matchstraff... Norgren är inte den som viker ner sig i vanliga fall, men jag kan tänka mig att vårens slutspel satt i bakhuvudet. Spearing? Jag har inte sett den själv, men erfarenheten av spearing mot Timrå är att det är fejk. ;) *småhetsa*
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Mandys matchstraff vara bara ett tack för spearingen och blåögat han fick i första perioden, att sedan fröken inte vågade försvara sig när båda stod upp var. Tja lite pinsamt...
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
bobbe: Såg att Norrena var snabbt ute och markerade med klubban när Manderville var på väg in mot målgården :)
Kommentera

Sv: Timrå IK - Linköping..
Tackar och bockar för gratulationerna. Måste säga att det känns extra skönt att tvåla till Timrå efter de två förlusterna tidigare under säsongen. Att dessutom "köra över" Kiprusoff och att Manderville fick matchstraff var extra grädde på moset... ;)
 
Kanske blir en repris i semi?
Kommentera

Timrå IK - Linköping..
Slänger in ett Grattis till segern idag..Det var länge sedan jag såg Timrå IK så dåliga...Usch vad ni pissade på oss idag...
Kommentera

487518 · »