Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #1087844

Sv: SILLY SEASON

65selander:

Haha, vadå inte viker ner sig? 37 matcher i TPS Åbo, 05/06, innan han pallrade sig hem med svansen mellan bena. I Nordamerika blev det i år 9 matcher innan Andreas själv bestämde sig för att packa trunken igen.

Detta talar väl lite för att det är omgivningen som gör Jämtin och inte tvärtom? Och det var väl också så som förra säsongen slutade? Jämtin förblev allt mer anonym ju längre SM-slutspelet fortgick. Förmodligen mest beroende av att Melin tog över platsen i andrauppställningen ihop med Hrdina och Ledin.

Men visst han gör säkert kanonsucce ihop med Hlinka och Hlavac, men annars är jag nog lite skeptisk. Fast å andra sidan har ju LHC ett mer eller mindre komplett lag och då kan ju en sådan som Jämtin bli tungan på vågen.

Kul iaf att Andreas spelar i ES och inte någon annanstans. En och annan rubrik lär det väl bli. Speciellt eftersom våra kära hockeyfans har ett fan så mycket högre EQ än IQ. Ja, ungefär som Jämtin själv. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON
Tja, vad tycker man?

Ärligt talat har jag alltid haft svårt för en spelartyp som Jämtin. Retstickor, "energispelare", bulldozers eller vad man nu sätter för epitet är spelartyper som behövs i ett lag. Men att spela tuff för att sedan springa och gömma sig känns lite sådär. Jämför med tidigare rollspelare i LHC som Torkki och Blomdahl så var det trots allt betydligt "ärligare" spelare. Man gav en smäll, men man tog också många utan att grina. Det skapar äkta respekt.

Men trots allt och med detta sagt tror jag han behövs i LHC. Vi saknar lite obekväma spelare idag. Visst gör Musse ett stort jobb, och Ylven åker runt och proppar lite då och då, men det är ändå inga spelare som kryper under skinnet på motståndarna. Ylven är ju dessutom ganska begränsad i sin roll, Jämtin har ju visat att han kan sätta en och annan balja också. Låt vara, som Et Tu påpekar, i rätt omgivning, men det gäller ju de flesta spelare.

Så, summa summarum, det ska bli riktigt intressant att se hur det här faller ut. Tippar på att vi kommer att få se en adrenalinstinn Jämtin i sin första match med LHC, där han ska bevisa för alla att man gjort "rätt val". För att han kommer att få bevisa både det ena och det andra innan han blir fullt ut accepterad är jag övertygad om. Får samtidigt hoppas på att adrenalinansamlingen inte gör att det flippar ur, den risken finns också...

Övergången har skapat känslor på många håll och kanter. Man trodde peaken var nådd med fallet Niskala, men det verkar bara vara en lätt bris i jämförelse med de känslostormar sm just nu rasar på diverse forum...

Det här blir kul framöver! ;-)
Kommentera