Luleå HF

105322 inlägg · 872 ämnen

Luleå - Djurgården

386867 · » Till forumet


Sv: Luleå - Djurgården
nappen: "få" ska det stå.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Tror ni Nobbe hinner på en signatur på 7h?
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Suzanne, Nalle och Devlin:

Äh, sånt där trams med "klubbhjärta" och sånt har jag slutat tro på för 20 år sen. Money talks.

Jag tycker det är enbart kul med Myllys i elitserien.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
rådbjer:

Uthållighet är tydligen inte din starka sida ? ;-)
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Liam Devlin: Åsså säger dom i Götaland o Svealand att Norrlänningar o tystlåtna????
Oj oj oj man somnade redan i 2:a meningen din o då var det tydligen 397 meningar kvar.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
matsby:

Mmm, fast ordet jag inte finner är nog värre än "jobbigt".
Jag är nog närmare chocktillstånd.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Suzanne:
jag tror jag har ordet du letar efter
"jobbigt"
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Liam Devlin:

Väl talat.
Egentligen behöver jag inte tillägga någonting, bara nicka instämmande.

Inte nog med förlusten igår, som sved.
Inte nog med Odågans överfall som får DIF att framstå som någon form av Hockeymaffia.
Men så Myllys till råga på allt.
Myllys - kungarnas kung.
Det här går inte för sig.

Det är nog underligt att se Jonte och Svensson i andra lags tröjor, men Myllys i en HV tröja.
Jag finner inte ens ord.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Liam Devlin: Så fort det svänger! Har bestämt för mig att Du hyllat DIF som ett ärligt lag, som utan att klaga tar smällar o kör vidare. Men nu? Nu är det annat ljud i källan.
Joo, att Myllis skulle gå till HV trodde jag imorse när jag hörde det att det var ett skämt!! Det kanske det är, av Häxpressens DIFare, som ytterligare vill strö salt i de luliska såren.
Kuriren,ja, de verkar varken kunna engelska eller svännska. Är det Jante som skriver under nick? En höjdarmening, som kan betyda ...vad som helst:
"Luleås anfall kom ofta av sig då Djurgården effektivt styrdes ner i luleåanfallen i sarghörnen."
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Fy fan så less man är nu.

Att vi fick stryk igår var inte bra, men nog överlever man det.

Men det handlar om odågas enmansmatch mot Ledin.

1. Att domaren bestraffar det inträffade som han gjorde är inget annat än en skandal. Tidigare har än den ene, än den andre, menat att matcher påverkats av att inte riktiga straff utdelats, och via rullar överklagat det hela. Finns det någon objektiv tyckare som kan anse att 5 min vs. 4 min är rätt bedömning av det där? Jag menar, skicka filmen till tidningarna i TV-kanalerna over there. De kommer att veva repris efter repris medan de skrattande kommentererar kubens beslut. kan ni tänka er någon av pratshowerna, hur de skulle dragit ned skrattsalva efter skrattsalva? Antagligen dömde domaren ut ledin för att han gjorde grimascher mot odågan?

2. Vad skall man annars säga, om påståendet att detta var en hämnd för att Ledin skulle ha ojuste invalidiserat mika strömberg? Ja, i princip har jag inte invändningar mot det. Jag menar att om en spelare fegt och ojuste bryter mot regler och invalidiserar andra; ja då hälsar jag personligen det faktum att det inte får ske ostraffat, utan att den j-n får betala för det inträffade, även om det dröjer fyra månader. Jag tycker att vi själva borde ha straffat de som invalidiserat lules spelare under åren, och ett av de lag som innehåller sådana spelare som undgått straff är korven. Vi borde ha straffat korvar under åren, precis som odågan försökte igår.

Men vad är sanning? Styvbensledarna säger att "grabbarna är sura eftersom mika inte kunnat spela sedan ledin skadade honom, och de har sett hur han gått omkring med huvudvärk sedan dess". En tolkning som minst sagt påspäddes av att wikegård själv drog på med en presskonferens där han anklagade ledin för just det där, att spela fult och skada spelare.

Men är det sant? Såvitt jag kan komma ihåg bedömde domaren inte att ledins angrepp på mika var speciellt fult. Därefter bedömdes det hela av difiplinnämnd, på wikegårds initiativ, och inte heller de ansåg att det var speciellt anmärkningsvärt, och förändrade inte alls domarens bedömning. Och i efterhand har de medicinska rapporterna sagt att mikas besvär beror på en medfödd defekt i form av inte normalt fungerande dränering av s k cerebrospinalvätska. D v s trånga kanaler, sådana som - om de varit lite trängre - skulle ha inneburit att han som liten utvecklat s k vattenskalle. Medicinskt sett har han således en ärftlig defekt som innebär att han inte är speciellt lämpad för en fysisk sport som hockey, med tanke på de risker han löper. Det vet man inte i förväg, men nu debuterade symptomen, i samband med en skada som han kunde åkt på när som helst, även utanför hockeyn förstås.

Så, där har vi sanningen. Att hävda att det är ledins fel är ingenting annat än en masspsykos. Att fyra månader senare ta hämnd för det som ledin således inte är skyldig till, är ett idiotiskt handlande.

Jag hoppas verkligen att det hela utreds hela vägen, och att styvbenen hängs rakt upp och ned.

Jesse hävdar ju att det var ett beställningsjobb, och att ledin varnats av spelare i styvbens lag. Det måste vara jonte förstås.

3. Hur kommer det sig att styvbenen vågar behandla luleå på det här viset? Tidigare om åren har de försökt, men de har alltid fått stryk. Men så inte igår.

Vi har inte längre någon fredrik svensson. Exakt detta varnade jag för när han lämnade luleå i fjol. Så länge vi hade fredrik visste vi att andra lag skulle dra sig för att behandla oss ojuste, eftersom de visste att blev det slagsmål skulle de få stryk, och den skyldige i motsatta laget hade en match mot fredrik att se fram emot - han skulle inte dra sig för att beskydda den av lules spelare som fegt hoppades på av en moståndare.

Och nu är vi där. Fan, fan, fan.

Jag hatar att se spelare som jag älskat att se i luleå, i andra lag. Och nu börjar det ta mig fan räcka. Styvbenen avgör matchen genom ett snyggt spel från den gamle lulespelaren robert nordmark till den gamle lulespelaren jonte. Tidigare om åren har vi alltid stått för styrka, ett lag som när det var som trevligast i genomsnitt bar på 5-10 kg fler muskler än andra, med beskyddare av typen bautin, och den bäste av dem alla: Fredrik Svensson, som flera gånger satt punkt för elaka styvben. Minns salomonsson, minns den norska lilla skiten.

Och, som det inte räckte, skall vi nu sitta och diskutera varför hento släppt så enkla i flera matcher i rad, medan HV väntar på att berätta att de nu gjort det onämnbara, nämligen värvat hjälten över alla hjältar från Luleå. Jarmo Myllys kommer, 38 år gammal, att värvas till Tjurgårn.

Av det moderna lulehockey finns det ingen säger ingen som jag så j-a ogärna ser spela i ett annat elitserielag. Men nästan så att man tycker det är rätt eftersom hans tröja inte kom upp, och eftersom lulehockey skötte Myllys avgång så j-a taffligt. Han skulle ha hyllats till skyarna när han spelade sin sista match för oss. Även om man beslutade att inte hissa tröjan, skulle han f-n i mig ha fått samma behandling som matti ruismaa fick när han slutade; en hyllning som fortfarande är en del av legenden ruismaa. Och Myllys betydelse för lulehockey är minst sagt jämförbar. Att det hela drog iväg till ett jävla almanackspusslande och ett litet fishyllande året efteråt är skit, och skall kallas skit. J-t dåligt skött av oss.

Nå där har jag klagat som fan. Men det finns fog för klagomålen.

Att höra wikegård sitta i radio och förklara att ledin är en fegis och en ynkrygg som inte kan slåss, retar mig utav bara helvete, eftersom det utspelade är en j-a skandal som vi inte skall acceptera och inte glömma, och det är satan att vi släppt i väg den som skulle stoppat de j-a styvbenen från det här.

Och lika j-a sur är jag på att Myllys skall spela i ett annat lag än Luleå. Jag är inte arg på Myllys. Han skulle ha hyllats så pass att han av lojalitetsskäl inte skulle ha övervägt att spela MOT Luleå.

Den 24 februari spelas Elitseriens 49e omgång. Ett läge då mycket kan avgöras. kanske spelar det resultatet inte någon roll för oss? men kanske avgörs det där om vi når slutspel eller inte. Eller om vi hamnar i kvalspel eller inte. Viktig omgång för Luleå, sannolikt, och en svår match.

Vilka möter vi?

Vi spelar borta.

I Jönköping.


HELVETTE!
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
LL: Ja Ledin behärskade sig nått aldeles otroligt just för att inte bli utvisad. Hjälmen var av, tröjan var av, men han håller krampaktigt fast i handskarna. Efter matchen stog han och såg ut att ha en intensiv diskussion med domaren.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
robhed: hur i hela hela helvetets alla småjävlar kan Ledin få 2+2 för det där slagsmålet??? Oduya vevar och vevar och vevar och det enda Ledda gör är att försöka ta sig därifrån. Linjedomarna låter Oduya veva på tills han blir trött och sedan går de dit och bryter. Helt värdelöst av domartrion.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
robhed: Måste säga att ni gör ett riktigt bra jobb! Tack!

Mycket snyggt av Ledin mot Oduya. Verkar som Luleå inte bara kan få in puckhelvetet i målet...
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
robhed: Enmansfighten? Slogs de båda två med sig själva? Måste in och titta.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Nu finns det highlights från Luleå-Djurgården på www.hockeyligan.se.

Inkluderat är enmansfighten mellan Oduya och Ledin + en grymt fin tackling från Kronwall på Mäntylä.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
så går de när man tar ut målisen =D DIF gör mål 3-1 till oss å snart match slut =D
Första gången vi vinner över er på borta plan! ^^
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
in på andra 1-2,,ser bra ut :)ganska chockad måste ja säga..har ni inte bjudit in spöket? ^^^
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
NallePhu: Kansliet stänger 17.00 i morgon - då måste det vara klart, om det inträffar. Gissar att man kommer att vara mycket öm i tummarna om ett knappt dygn...
KommenteraSv: Luleå - Djurgården
Portello: Här blir ingen jämn match inte. Nordmark stänker förstås in ett par, Rönnqvist storspelar och Hedström får en släng av sin välkända inkontinens där uppe i Delfinen (Ja, ni kan ju kalla den COOP om ni vill). Så blir det. Jorå...
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
robhed: Ok.Låter ju bra det.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Portello: De ska spela med fyra kedjor, så jag utgår kallt från att det bara är Bulan och Skuggan som saknas bland forwards.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Lindberg Råkkar:
Hört något om hur det är med Tellström? Läste någonstans att hans medverkan var osäker.
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Portello:

Lite orolig blir man, trenden kommer ju brytas någon gång dvs det blir en förlust hemma mot DIF förr eller senare i seriespel. Men helst inte idag, Petter kanske funkar bra soom ersättare hemma i globen men på bortaplan i Coop Arena tror/hoppas jag att han inte ska agera med samma självförtroende.

TIK-torsk (Upp till bevis FBK)
delad pott mellan BIF-Modo(BIF tar extra pinnen)
Korvseger, det är bra resultat(så länge vi bara tar 3p givetvis).
Kommentera

Sv: Luleå - Djurgården
Måtte vi fortsätta våran fina trend hemma mot DIF i seriesammanhang. Tror på en väldigt jämn match.

Lite önskeresultat från min sida.
Modoseger över BIF
Leksandvinst mot SSK
Kommentera

Luleå - Djurgården
det ser ganska ljust ut för er, ni är hemma, vi har typ inte bjuling i kassen (men rönnqvist kan va duktig)
men jag hoppas iaf att ni bjuder upp på en bra match ;D sen får vi se hur de går..
Kommentera

386867 · »