Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Olausson och Kihlström lämnar

1554003 · » Till forumet


Sv: Olausson och Kihlström lämnar

Lindberg Råkkar och Hannu Neimi-Niemi: I dagens Sexpress skriver man

– Det finns ett talesätt att allt kan köpas för pengar i den här världen men den där summan är ingenting jag känner igen eller kan kommentera, säger Thor Stöckel.

Kommer han att lånas ut?

- Nej, det där stämmer inte.

 

Nu har det ju varit kutym i andra klubbar på sistone att förneka allt på olika sätt innan det bejakas. Även när så kratiga indicier föreligger som att "spelaren gick runt och tog i hand med hela laget", "alla var med på avsk...på middagen med Nisse" eller varför inte "Pelle köpte 390 snusdosor".


Men vad tror vi om Luleå och Stöckel? Inte är vi väl sådana som Looben och andra där man vet att även den kraftigaste dementi lika gärna betyder motsatsen. Nej, jag uppfattar tills vidare Stöckels uttalande som nejnej, även om den först citerade meningen låter lite vag som förnekande betraktad.


Jag vill nog kunna se lite positivt på möjligheterna, lite som Neimi. Luleå har emellanåt visat att man kan scouta och plocka in väldigt bra från Allsvenskan, Finland och Tjeckoslovakien. Visst har vi harft floppar också men när man räknar upp våra bästa värvningar från varje sådant område är det ju riktigt bra, t o m enastående bra. Kan öppningen mot fler nordamerikaner också gå vår väg: kan vi lära oss att också från den marknaden hitta riktigt väl passande för oss?


Det vore väl riktigt kul. Det skulle ju dessutom kunna bli sådana som tillför en hockey som vi skulle vilja se hos Luleå. En Shayne Toporovski-typ i 3-4 linor vore inte illa. Och vem gar glömt hur Justin Williams matchades med Nordquist och Ledin till en av de mer fruktade linorna även när alla klubbar hade fyllt på med NHL-lockoutade.


I o f s. De som lättast kan hämtas är ju de som är duktiga men inte riktigt får ta steget AHL -> NHL som följd av vad tumstock och våg visat för cm och kg. Men den som söker finner.

Kommentera

Sv: Olausson och Kihlström lämnar

Hannu Neimi: Ja släppa den enda spelaren som kan producera i Rönnken-hockeyn känns ju vettigt tänkt.

Vi har plussat 13 mille dom två senaste åren och ändå har man inte värvat direkt något annat än från allsvenskan. Så Olausson ersättare lär vi hämta där även denna gången. Problemet nu är att vi inte är ensamma om att värva från allsvenskan så nu är det vi som får andrahandssorteringen därifrån(läs Persson, Fogström och Jakobs).

Spelare som varken har talang eller andra förutsättningar att bli något annat än utfyllnadsspelare.

Kommentera

Olausson och Kihlström lämnar

Ser ut som om #16 sticker till KHL omgående och LHF får 4 miljoner för honom. #5 lämnar efer säsongen. Jag tycker LHF gör rätt, det är alltid lite vanskligt att få människor från syd-och mellansverige att trivas här. Trivs kanske det gör men nätverket är ca 100 mil (minst) bort. Om en spelare inte får till det socialt skall föreningen inte sätta käppar i hjulen för denne. Att ha en generös inställning ger föreningen gott rykte.

En positiv sak är att det är fritt fram för transatlanter. Kandicker har rätt lätt att anpassa sig i norrbotten (Kanada är i månt och mycket ett stort norrbotten) och är proffisonella. Fyll på med unga hungriga AHL-spelare. Hoppas att Osten lyckas med att knyta Thomas Holmström till organisationen. Han borde vara klippt och skuren för att rekrytera transatlanter. 

Kommentera

1554003 · »