Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1064890

Sv: Derbydags
En fantastisk skön seger. Inte lika fantastisk bra spel av Luleå men vad fan spelar det för roll? Stilpoäng delas bara ut i backhoppning. Bara poängen räknas och denna diciplin som visas upp i egen zon kan skaka många topplag på våran hemmaplan. Däremot måste spelet i anfallszon fortfarande förbättras med hästlängder.

Och som vanligt, Gusten är stabilteten själv och att inte Luleå har en uttalad förstamålvakt är ju ett mysterium för Gusten har precis alla egenskaper en toppmålvakt skall ha. Och sen så har han även förbättrat sin placering i mål och är i princip aldrig fel placerad, riktigt imponerande.

Bland backarna var Philllip, Janne och Obsut helt suveräna. Pierre var snäppet bättre än suverän och när Berglund kommer igång på allvar ser även backsidan riktigt bra ut.

På forwardssidan är det såklart betydligt blygsammare men Chabada, Lundberg, Lindqvist och Harju imponerade men fler måste upp flera nivåer där.

Riktigt bra stämmning också. Tyvärr var klacken stundtals väldigt osynkad. Ser i detta nu reprisen på C+ och man kan snabbt konstatera att hade det varit en klack till i hallen hade vi förmodligen höjt oss några extra decibel men tyvärr var vi ensamma.

Och den lilla Skellefte "klacken" som väl fanns i hallen som bara syntes men inte hördes lämnade återigen hallen innan deras spelare hade lämnat isen, något som för mig är helt ofattbart och jag är övertygad om att Marklund och Lundmark i Skellefteå, som gjort en riktigt bra match, blir lite besviken att deras "supportarar" inte kan stanna en minut extra å tacka dem.

Men skit samma. Bara tre poäng räknas å det fick vi tack vare en extrem nogrannhet i defensiven!

Kul för övrigt att se att Rograrna kastade in Lidhammar på slutet i matchen med Lundberg och Lavander. Blev genast bättre fart på enheten och självklart hoppas jag att dem får fortsatt förtroende imorgon mot Kaffesumpen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Derbydags
Lövva: Håller med om att Gusten är den som sett bäst ut i de två inledande matcherna, men jag vet hur streaky han kan vara + att han inte brukar orka lira 50+ matcher på samma nivå vilket behövs när man saknar backup.

Vår offensiv är som sagt bedrövlig, om det fanns siffror på Time on attack i anfallzon så skulle vi ha kanske 5 min och SAIK 15 min, sånt håller givetvis inte att ha i match efter match oavsett hur disciplin man har i egen zon.
Hur man kan skapa så lite framåt mot ett lag som kanske har elitseriens tunnaste backuppsättning är en gåta. Jag menar nog måste man kunna få till ganska många och långa anfall när man möter ett lag som har Marttinen som är mer forward en back, Rundblad som är 90:a och Erixon som är 91:a bland sina 6 ordinarie där bak. 20 skott framåt mot dessa herrar/pojkar, hur många får vi iväg mot HV och LHC, bler det mer än 10?

Vad har hänt med Omark? Han verkar otroligt dåligt tränad dessutom var han väl sist upp för slalombacken och det enda som växt på honom under sommaren är dubbelhakan istället för muskler.

Imorrn får vi se på riktigt hur bra laget är bakåt, då möter vi ett förväntat topplag på bortaplan som borde vara hungriga efter två bedrövliga matcher i säsongsinledningen.
Kommentera