Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Derbydags

1207345 · » Till forumet


Sv: Derbydags
Lövva: det börjar bli lite

Inte Nu men Nu av det hela.
Kommentera

Sv: Derbydags
Nu är det nära! Någon gång måste vi banne mig vinna där nere. Nu kör vi över dem!!!
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Till matchen mot Pölsan i helgen röstar jag för att vi skickar ned Burra-Emil-Viktor att lira J20 och plockar upp Berglund-Bamberg-Mannberg och lirar den som 4:e nere i Gävle.
J20 lär ju få sin streak förstörd men det kan inte hjälpas för vi måste rädda a-laget.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: Nu ger jag upp, coacherna ger bort matchen soma vnligt. Det är både tragiskt och väldigt frustrerande att man ska behöva se spelare som Burra och Emil inne på isen med minuten kvar för att försvara en ledning. Bara för att man kunde sånt för 5 år sedan betyder det inte att man är rätt man för jobbet idag.
Dessutom hade det ju faktiskt inte varit fel om Gusten räddat 4-4 målet, skottet är inte speciellt avancerat och långt ifrån otagbart ändå går det typ rakt igenom Gusten.


Sen får man väl säga grattis till Modo som lyckats förlora två hemmamatcher mot back2back-lag, så trots drömlottning från förbundet lyckas man inte ta poäng där.
Kommentera

Sv: Derbydags
LL: Riktiga tränare skulle inte låta spelare som Burström och Ejdepalm vara på isen. Vi kommer inte falla för att vi saknar stjärnor i truppen, vi kommer att falla för att vi har för många spelare som inte duger, däribland dem två nämnda.

Vi har Sveriges bästa J20 lag, minst hälften av dem spelarna skulle om dem får chansen gå in å göra bättre ifrån sig än Burström. Inte direkt svårt.

Och Ejdepalm är också ganksa anmärkningsvärt. På försäsongen berömmer tränarna Styrman efter varje match men när säsongen drar igång så har han endast fått istid i matcher då vi har saknat en back, och då har Ejdepalm varit usel i åtminstone 8 av 13 matcher.

Alldels för dåligt agerat av tränarna. Måste börjas ställas högre krav på spelarna.

Samma sak på Lavander och Miettinen. Dem får INTE ta sådana onödiga utvisnignar som dem tar i offensiv zon i den tredje perioden. Helt idiotiskt gjort av dem. Löneavdrag på så korkade saker vore på sin plats.

I övrigt tycker jag dem två var riktigt bra igår men det är synd att lite hjärnsläpp skall förstöra helhetsintrycket.
Kommentera

Sv: Derbydags
ante08: är inte så säker på att det är hos tränarna felet sitter, vi har helt enkelt för många spelare som inte riktigt räcker till. Men visst, jag skulle inte protestera det minsta om man bestämde sig för att testa något nytt. Oftast har det ingen nämnvärd effekt, men ibland blir det bingo och vem vet - kanske blir det det för LHF också?
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: jag såg inte matchen så jag har ingen aning om hur situationen såg ut, men jag kan ändå hålla med om att det kanske inte är det smartaste en domare kan säga. Han skulle ju helt enkelt ha kunnat säga "den var solklar som jag såg det, hade jag fel är det bara att beklaga men jag måste döma för det jag ser" i stället för att öppna upp för missförstånd för tyvärr låter hans uttalande, även om det är humoristiskt menat, som att han var rädd för publiken och försöker skoja borta det.

Om det sedan påverkade matchen eller inte får andra avgöra, jag såg den som sagt inte (jo förresten, ca tio minuter av första och då gjorde domaren inga misstag).
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Jag såg matchen igår och i ett derby ska det vara fart och hårt spel. Det blir en del av den härliga stämningen som var i skellefteå igår. Men den utvisningen han tog på Omark var matchavgörande. En hemsk utvisning som berövade Luleå alla chanser att komma tillbaka, vilket jag tyckte det fanns tendenser till.

Men skaik vann rättvist, och imponerar stort. Luleå tyckte jag gjorde en bra match, men det är uppenbart att om luleå hade haft en målvakt som gör lite matchavögrande räddningar så skänker det mycke energi till laget, vilket de är i stort behov av.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: ja jag undra hur länge eran styrelse ska låta Roger och Roger sitta kvar. Med tanke på hur eran styrelse har agerat hittlis. Så tror jag desvärre att dom kan få sitta kvar hela säsongen även i år.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: Han mena väl att den var så solklar och sa det där med glimten i ögat.
Tyvärr är Luleå så efterblivet så ingen varken har humor eller förstår.
Kommentera

Sv: Derbydags
ante08: Tror ingen skyller på domarn. Men en sådan kommentar skall inte fällas av en domare. Oerhört svagt.

Det tror jag också du förstår...
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: det är ju roligt att eran tränare skyller på domaren efter en förlust. Persson var lika dålig mot bägge hållen. Det är väl bara att erkänna att erat lag inte håller Elitserieklass i år.
Kommentera

Sv: Derbydags
Efter att Hadelöv filmat och Persson tagit ut Omark helt horribelt säger domaren till Burström: "Jag blir begravd i Skellefteå om jag inte tar den".

Stäng av Persson!

Tycker absolut inte att han avgör matchen på något sätt men en sådan kommentar får naturligvis inte fällas av en elitdomare. Riktigt illa att erkänna att man inte står emot publiken.

Tragiskt är bara förnamnet
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: är det dags för avgå nu igen. Det hördes ju inte så mycket av det förra säsongen precis.
Kommentera

Sv: Derbydags
ante08: Fyfan vilken usel insats av LHF idag, ingen intensitet eller kämpaglöd i en sån här viktig match.
Dessutom får Ejdepalm ta på sig en stor del av både 1:a och 2:a målet med sitt agerande. Även om Johnsson var lika mycket skyldig vid 1:an.

AVGÅ 2xROGER!!
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: härlig seger för oss idag.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: Glömde säga att Månsson får ett matchstraff efter att hur korkat som helst lämnat isen för att springa upp på läktaren och ge en kvinnlig vakt en rak höger.
Kommentera

Sv: Derbydags
Min vana trogen tippar jag storvinst mot Skellefteå. Dock stannar siffrorna imorgon vid blygsamma 11-2. Harju noteras för övrigt för fem mål!
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: Håller med om att Gusten är den som sett bäst ut i de två inledande matcherna, men jag vet hur streaky han kan vara + att han inte brukar orka lira 50+ matcher på samma nivå vilket behövs när man saknar backup.

Vår offensiv är som sagt bedrövlig, om det fanns siffror på Time on attack i anfallzon så skulle vi ha kanske 5 min och SAIK 15 min, sånt håller givetvis inte att ha i match efter match oavsett hur disciplin man har i egen zon.
Hur man kan skapa så lite framåt mot ett lag som kanske har elitseriens tunnaste backuppsättning är en gåta. Jag menar nog måste man kunna få till ganska många och långa anfall när man möter ett lag som har Marttinen som är mer forward en back, Rundblad som är 90:a och Erixon som är 91:a bland sina 6 ordinarie där bak. 20 skott framåt mot dessa herrar/pojkar, hur många får vi iväg mot HV och LHC, bler det mer än 10?

Vad har hänt med Omark? Han verkar otroligt dåligt tränad dessutom var han väl sist upp för slalombacken och det enda som växt på honom under sommaren är dubbelhakan istället för muskler.

Imorrn får vi se på riktigt hur bra laget är bakåt, då möter vi ett förväntat topplag på bortaplan som borde vara hungriga efter två bedrövliga matcher i säsongsinledningen.
Kommentera

Sv: Derbydags
En fantastisk skön seger. Inte lika fantastisk bra spel av Luleå men vad fan spelar det för roll? Stilpoäng delas bara ut i backhoppning. Bara poängen räknas och denna diciplin som visas upp i egen zon kan skaka många topplag på våran hemmaplan. Däremot måste spelet i anfallszon fortfarande förbättras med hästlängder.

Och som vanligt, Gusten är stabilteten själv och att inte Luleå har en uttalad förstamålvakt är ju ett mysterium för Gusten har precis alla egenskaper en toppmålvakt skall ha. Och sen så har han även förbättrat sin placering i mål och är i princip aldrig fel placerad, riktigt imponerande.

Bland backarna var Philllip, Janne och Obsut helt suveräna. Pierre var snäppet bättre än suverän och när Berglund kommer igång på allvar ser även backsidan riktigt bra ut.

På forwardssidan är det såklart betydligt blygsammare men Chabada, Lundberg, Lindqvist och Harju imponerade men fler måste upp flera nivåer där.

Riktigt bra stämmning också. Tyvärr var klacken stundtals väldigt osynkad. Ser i detta nu reprisen på C+ och man kan snabbt konstatera att hade det varit en klack till i hallen hade vi förmodligen höjt oss några extra decibel men tyvärr var vi ensamma.

Och den lilla Skellefte "klacken" som väl fanns i hallen som bara syntes men inte hördes lämnade återigen hallen innan deras spelare hade lämnat isen, något som för mig är helt ofattbart och jag är övertygad om att Marklund och Lundmark i Skellefteå, som gjort en riktigt bra match, blir lite besviken att deras "supportarar" inte kan stanna en minut extra å tacka dem.

Men skit samma. Bara tre poäng räknas å det fick vi tack vare en extrem nogrannhet i defensiven!

Kul för övrigt att se att Rograrna kastade in Lidhammar på slutet i matchen med Lundberg och Lavander. Blev genast bättre fart på enheten och självklart hoppas jag att dem får fortsatt förtroende imorgon mot Kaffesumpen.
Kommentera

Sv: Derbydags
Jesper Jonsson: Riktigt skönt med en trea. Är som sagt inte vanligt att vi vinner en derbymatch. Philipp kommer bli otroligt nyttig för Luleå. Kul även att se Obsut idag. Förut ett byte i första perioden tycker jag att han gör en riktigt bra match. Det märks att han har gått ner några kilo. En tredje back jag tycker var bra är Pierre Johnsson.Fortsätter han som idag blir han en viktig kugge i Luleå.

Frammåt tyckerjag att Lundberg och Chabada var bäst. Omark kan dock bättre. Mycket bättre. Harju var inte speciellt bra men gör man gwg så kan man ändå inte gnälla på honom.

På måndag väntar Färjestad borta. Ett Färjestad som efter två matcher står utan vinst. Klarar Luleå att hålle den intakt? Den som lever får se....
Kommentera

Sv: Derbydags
Salcin: Menkomigennurå!

Det handlar inte bar om studsar rätt väg!
Bra start för Luleå juh! Seger mot boogeylaget. Häng på trenden och håll Krok-boltic bakom er ;-)
Kommentera

Sv: Derbydags
Jesper Jonsson: För en gångs skull studsade pucken Luleå's väg, otroligt viktigt för laget med en vinst i första hemmamatchen.
Kommentera

Sv: Derbydags
lizzard: och återigen är burra inne på baklängesmål.

den linen med han å almtorp håller verkligen inte i elitserien
Kommentera

Sv: Derbydags
Så typiskt att det ska bli bort dömt när dom lyckades få in trissan i mål :(
Kommentera

Sv: Derbydags
alfnisse: Ja det skall bli spännande se hur dte kommer funka.

Såg många banjolirare på stan när jag var ute och shoppa lite på fm.
Kommentera

Sv: Derbydags
alfnisse: Finns väl inga matcher som är så tråkiga som mot just Schtan, överallt ser man dessa 6-fingerssupportrar som är där och förstör stämningen i hallen. Dom utgör säkert 70% av sittplatspubliken, var dom kommer ifrån och hur dom har fått tag i biljetter är det ingen som vet.
Kommentera

Sv: Derbydags
Jesper Jonsson: Det är svårt att tippa hur det går ikväll, men matchen på läktarna SKALL vi vinna :-)

Det enda som är säkert är att det kommer att ta längre tid en vanligt för publiken att ta sig in i arenan pga.

- dåligt med parkering (50% mindre)
- visitation av alla
- nytt biljett system, där alla biljetter ska scannas

Så kom i god tid till innan match.
Kommentera

Sv: Derbydags
Portello: Vet inte ens om jag har nå pengar att spela på Skeå

Eller på Under.
Kommentera

Sv: Derbydags
Match i afton mot Skellefteå. Skulle vara kul om man för en gångs skull skulle få vara glad efter ett derby. Vi är ju inte direkt bortskämda med vinster mot Skellefteå.

Gusten fortsätter i mål, och tränarna har ännu inte satt ihop Lavander, Lundberg och Lidhammar. Varför? Dom passade ju onekligen ihop.

Ska bli spännande och se om vi lyckas göra mera än ett mål ikväll.Är väl det snittet vi håller på de senaste fyra matcherna.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: Det är därför man i år väljer att kolla PL på C+ istället för att gå dit och bli förbannad. Däremot på söndag kan man ju gå dit och se på J20.
Kommentera

Sv: Derbydags
Enligt officiella hemsidan så finns Lidhammar fortsatt i tredje kedjan. Makalöst att dem inte stoppar honom med Lavander och Lundberg.

Men varför är man inte förvånad?

Derby återigen å vet ni vad det innebär? Jo, att man får gå hem besviken men trots det så tippar jag 14-0 till Luleå
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Jag tror att Osten har fattat det men dom har inte råd att ge dem silkessnöret så enkelt äre, Förutom om att Osten tar steget ned i båset och ger Kyrö uppgiften vattenbärare till Juniorerna på bänken.

Ja men Luleå har ju inte ens en spelidè i den spelformen PP, Bara se från förra säsongen inget fungerade samma denna säsong sedan så är väl avsaknaden av en bärande center abnormal likt förra!!!!
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Och varför envisas dem konstant med att stoppa in Robin Olsson framför mål?
Kommentera

Sv: Derbydags
PEN: Roligt läsa hur även "AIK:are" kommenterar LHFs brist på spelidé, tydligen är det uppenbart för alla utom den innersta kretsen som styr LHFs skuta. Snart har man haft 75 matcher på sig utan att få till någonting och det enda man hör från "The Rogers" är att vi snart hoppas kunna hitta fungerande femmor samt att vi ska jobba på PP.

Alla som vet lite om hockey fattar att PP är av yttersta vikt, det kan vara helt avgörande i dom flesta matcher man spelar. Att två veckor innan premiären fortfarande matchar spelare som Almtorp, Burra och Lindqvist i den spelformen tycker jag säger allt.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: Piff och Puff är så inkonsekventa man kan komma inom coachingen, Varför inte likt det du säger trimma in nu för helsefyr kedjorna och böka inte runt i dem ja förutom Burra upp på läktaren!!!
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Varför bryta kedjan med Lidhammar, Lundberg och Lavander?

Det enda som, offensivt sett har fungerat i Luleå under försäsongen ändrar man på. Återigen härlig känsla av Piff å Puff i båset
Kommentera

Sv: Derbydags
renen: Jahapp, inte ens när vi har Gusten i mål lyckas vi vinna.
Powerplaymålen verkar fortsatt lysa med sin frånvaro och släpper man bara in 2 kassar så är man skyldig att vinna.
Kommentera

Sv: Derbydags
Jesper Jonsson: 1-2
Kommentera

Sv: Derbydags
Lövva: ingen online? iaf inte uppdaterad ens i paus.
Kommentera

Sv: Derbydags
Då var det äntligen dags igen. Tänk OM man fick åka hem efter en match mot Skellefteå å vara på gott humör, vore något.

Kul i alla fall att Harju är tillbaka!

Tippar 16-1 till Luleå. Målskyttar: Lidhammar 4, Omark 3, Lundberg 2, Sandström 2 (varav ett är slagskott), Harju 2, Lavander, Obsut och Jonas Berglund.

Skellefteås tröst mål görs av Moran
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Arsenal har rätt många skador så det blir nog i stort sett förstauppställningen vare sig man vill eller inte. Lagen möts ju förresten igen på tisdag i ligan och då är jag på plats i London.
Kommentera

Sv: Derbydags
Lindberg Råkkar: Det är rätt skönt att ta bussen till arenan en sådan här dag och slippa den kalla bilen på vägen hem, sen slinker det nog ner en öl i någon paus. Vinst ikväll är bara ett måste!
Kommentera

Sv: Derbydags
LL: Fast hur viktig är typ 3:e omg i nån skitcup när två soplag lirar ;)
Arsenal lirar väl c-laget och Newcastle är bara sämst.
Anledningen till att man byter från LHF-matchen är väl inte för fotbollen i sig utan mer för att dom gör en pissmatch liknande den mot SSK.

Termometern är och snuddar vid -20 idag så känns lite tungt cykla till arenan. Bara hoppas vaktmästaren glömt sätta på elementet i Pölsans omklädningsrum i så fall lär det ordna sig.
Kommentera

Sv: Derbydags
PEN: har för gammal tv för sådant. Dessutom har jag en för gammal digitalbox för att kunna visa två kanaler samtidigt - så den lösningen är bara att glömma.
Kommentera

Sv: Derbydags
LL: Sätt på tv:n i PIP läget så kan du flukta på båda:)
Kommentera

Sv: Derbydags
Portello: Tycker Obsut ser ut att vara redo för Asplöven typ.

Tar ju aldrig i utan åker o lojjar.
De matcher han spelat bra kan man räkna på en hand utan problem.
Kommentera

Sv: Derbydags
Jesper Jonsson: Problemet under säsongen har inte varit Ejdepalm.Tycker han gör det man kan förvänta av honom + lite till. Utan det stora problemet har varit att våra toppbackar inte har levererat tillräckligt. Men det känns som dom är på väg att spela upp sig nu. Tycker tex att Obsut har varit grym i många matcher på sista tiden.
Kommentera

Sv: Derbydags
LL: BBK verkar köra hårt på den varianten.
Fast kanske är lättare i en träskliga än i Eliten.

Ejdepalm förtjänar ju en plats. Ok han är väl ingen superhöjdare men en top6back borde han vara utan problem.
Kommentera

Sv: Derbydags
Portello: kul, och välförtjänt.

Synd att man inte kan göra som med Ejdepalm med lite fler spelare, dvs ta in dem på provspel innan man skriver kontrakt. Det skulle nog spara oss en och annan flopp, men tyvärr går det ju knappast att genomföra i verkligheten. Det krävs väl även att spelaren själv är tillräckligt ödmjuk för att inse värdet av ett sådant upplägg.
Kommentera

1207345 · »