Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1071456

Sv: Kvällens match
Vi gör en grymt bra första period, förmodligen den bästa perioden på hela säsongen om man tar hänsyn till vilket motstånd det bjöds på iår. Pierre var gudomlig där bak och bara han hade i den första perioden fler tacklingar än vad LHF hade på hela förra säsongen. Han fortsatte även och spelade bra och jag tycker inte han gjorde något misstag på andra målet som vissa vill få det till. Han ligger rätt i position men alla passningar går inte att bryta bara för det, då ska man ha snabbare händer än J-O Waldner. Chabada såg väldigt spelpigg ut men mattades i takt med att laget började spela dåligt. Lavander började bra men syntes knappt i den andra och tredje perioden. Berglund blandade och gav och Janne såg riktigt oskärpt ut och när Phillip är tillbaka tycker jag Janne skall bänkas, i alla fall för en match bara för att markera att man får inte spela så slappt som han gör. Som sagt, en riktigt bra första period men va fan ska dem spela Burström i powerplay för? Som om det inte vore nog med att han spelar fem mot fem.

Men egentligen, den största boven är väl Gusten Törnqvist! Skulle han bara vara mänsklig skulle vi förlorat med typ 8-1 och då tror jag till och med alla riktiga fans skulle börja fundera på vad fan Piff å Puff sysslade med. Nu var det inte så utan Gusten var nästintill gudomlig i målet och räddade oss gång på gång och gav verkligen ett lugn i målet. Riktigt imponernade av honom och det är nog dags att börja be till högre makter att han inte blir skadad.

I andra perioden slutar vi sakta men säkert å spela precis som i Tälje matchen och släpper in ett lite typiskt 2-1 mål men det är sånt som händer. Däremot tredje målet. Först får Linköping en billig spelvändning, sen slarvar Burra bort pucken i egen zon och sen tar han en rugigt billig utvisning. Som om inte det vore nog. Sen i efterföljande powerplay säljer Lundberg sig så sjukt billigt att det finns inte....

Tredje perioden var en parodi från bägge lagen. Linköping hade totalt slutat spela och hade bara matchen mot Slavia Prag i huvudet. Trots detta tilläts dem stundtals ha lekstuga i Luleås zon och fick komma igenom med enkla uppspel gång på gång. Riktigt illa. Å 4-1 målet är väl inte ens värt att nämna.

Sammanfattnignsvis så kan man väl säga att det var väl ungefär som vanligt idag också. Luleå började bra men slutade spela hockey efter en period. Burström matchades alldeles för mycket (seriöst, sämre spelare i elitserien har aldrig skådats), Gusten räddade oss ett flertal gånger från total förnedring och Almtorp var tillbaka till sitt gamla slag, nämligen totlat värdelös. Ve och fasa vilken lång vinter det kommer bli om Piff å Puff får sitta kvar.

Och seriöst, vi har gjort TVÅ mål i den tredje perioden, och vi har alltså spelat NIO tredje perioder....allvarligt talat, vad ser ni hos tränarna som jag inte ser?

Ställer mig även fundersam till vad Lundberg och Lindgren sysslar med på isen. Något rätt kan man väl ändå fodra av dessa två. Men största besvikelsen är ändå Janne Sandström som måste rycka upp sig med hästlängder.

Nya tag på torsdag, då krossar vi Förlunda!
Kommentera