Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1234658

Sv: Kvällens match
distanserad: Ska man vinna guld gäller det komma 1:a i serien, eller ska ni hoppas på att någon slår ut HV71?
Bara en gång under 2000-talet har ett lag som inte haft hemmafördel i finalen lyckats vinna guld, 7 eller om det var 8 ggr har seriesegraren vunnit guldet.
Det ger rätt dåliga odds för det lag som kommer 2:a efter HV71 i grundserien.

Så för Linköpings del måste det kännas rätt värdelöst att åka upp till Timrå och förlora mot ett bottengäng när man har chansen att ta över serieledningen. Vill dom vinna guld så är det dags att inse att seriesegern är ett otroligt viktigt första steg att ta som förmodligen kommer bli helt avgörande för utgången i vår.


För vår egen del började det väl spåra ur rejält den dagen man tog in Hellström till laget och senare skickade iväg Robin Olsson. Att skicka iväg en av få backar i laget som kan slå en vettig första pass är tjänstefel, att man sedan har som offensiv idé att lägga puckar på mål och hoppas på det bästa gör inte saker och ting bättre. Robin har för övrigt gjort 11p på 16 matcher för Örebro, ett lag som lirar tokoffensiv hockey utöver poängen är han +11.
Hellström å sin sida står på fantastiska 2 pinnar och -10, visserligen skiljer det en division men tycker ändå det är ganska klart vilken spelare som tillför mer till ett hockeylag.

Helgens agerande i Hedströmsoppan styrker väl än mer hur hela föreningen imploderat, hur man kan sparka en spelare och sen ändå inte godkänna flytt är för mig häpnadsväckande. Att sedan motiveringen är att man inte vill möta nämnde spelare i kvalserien när man själva ligger på slutspelsplats gör det hela till ett än mer obegripligt agerande.
Det positiva för vår del är att det bara är 10 matcher kvar innan eländet tar slut denna säsong samtidigt som kontrakten äntligen går ut för tränarduon.

Utöver detta har vi ju förnärvarande Sveriges kanske bästa J20-lag som leder Superelit. Så allt är inte mörker, fast då har vi inte mött Skellefteå ännu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: Myllys släpper pucken ikväll, grymt häftigt. Hoppas att han får stående ovationer från hela COOP Arena ikväll.Men det är svagt om LHF inte issar hans tröja.Jag menar, om inte Myllys får den hissad, vem ska då få det?

Och jag blir mer och mer fundersam över vad R & R pysslar med. Inför kvällens match så är Styrman på läktaren och R.Jonsson extraback. Och så verkar det som att de ska matcha Ejdepalm och Hellström mot Foppa... Man blir ju mörkrädd för mindre..

Två Rönnberg-citat:

Ang Styrman:

- Det är inte för att han presterat dåligt, säger tränaren Roger Rönnberg.

Luleåtränaren berättar att man återgått till de power play och box play-formationer som man hade i början av säsongen.

 

Och då var Styrman extraspelare och har därför inte hunnit få någon speciell roll i de formationerna. Luleåtränaren berättar att man återgått till de power play och box play-formationer som man hade i början av säsongen.

 

Och då var Styrman extraspelare och har därför inte hunnit få någon speciell roll i de formationerna.

Angående att Jonte är trettonde forward:

- Vi kommer att matcha 13 forwards i kväll så du kan lika gärna skriva att Pär Arlbrandt är extra forward.

Voj, voj...

Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: Se där. Nu leder vi ju. Betyder det att vi nu tar guld enligt din filosofi?
Kommentera

Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: Vad gäller seriesegern - jag tror no LHC om några inser vikten med att vinna serien. Speciellt när man är så pass bra hemma och mänskliga borta. Nu är ju HV inne i en dipp också, så 2 poäng och 10 matcher kvar känns väl inte som om det är direkt kört, eller vad? 

Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar:Som kanske bekant är min syn att er klubb har missköts under många år nu. Så att ert J20 lag skulle kunna tillföra A-laget något på sikt tror jag inte är realistisk så länge ni inte rensar ut på ledningsnivå. Annars kommer ni få se era talanger spela ner er i allsvenskan vad det lider.
Kommentera