Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1520380

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Mot Frölunda!

Nu är det dags att möta Elitseriens svar på Alexander Lucas! Vilket lag har haft så mycket förspänt ekonomiskt, vilket lag har fått så mycket gratis i vårt land som Frölunda? Inget lag kommer ens i närheten. I hela Göttlabörgsregionen finns under vinterhalvåret bara Frölunda att gå och kolla på, om man nu inte tycker att det duger med armboll. Och därför fyller de år efter år Scandinavium med åskådare, utan att ens behöva leverera. 

Men den hockeygud som väl finns någonstans där ovan har sett till att balansera de ekonomiska orättvisorna på ett fungerande sätt. Genom att se till att Frölunda nästan alltid skiter i att leverera det som vi andra dödliga skulle göra, hade vi samma muskler. 

Som regel har man ledare som inte begriper hockey. Dessa anställer tränare - eller vad de nu döps om till i nya titelraseriet - som inte passar in med övriga förutsättningar. Gång efter annan anställer Frölunda någon som lyckas på annan plats, men som snabbt sparkas av Frölunda då resultaten helt mystiskt uteblir. Vanligen tycks föreningen betala 3-4 tränare samtidigt, varav 2-3 är sparkade men betals på långtidsavtal och strax fyller nästa på när Frölunda anställer en ny. 

Spelare köper man in i parti och minut med en genomtänkt plan i nivå med en kö Ålandsresenärer inför taxfree-kassan. Motiven är ungefär "den där spelaren vill någon köpa, han måste vara bra att ha" så slänger Frölunda upp en näve sedlar ytterligare och köper in. Ibland står man med så många inköpta att man har femma efter femma i överflöd när säsongen startar och vad gör man då? Sparakar spelaren, förstås. D v s man har ju avtal så det är bara att fortsätta betala, men han får inte spela. Ev. hittar han en ny klubb som tar över DEL av betalningen så är allt frid och fröjd. På så sätt har man sparkat spelare efter spelare som sedan blir självklara ordinarie i lag som lyckas bättre i elitserien än Frölunda. Där får de plats....

Eftersom västra götalands-regionen är så stor och frölunda är enda alternativet får man ju hela tiden fram lovande juniorer men vad gör man med dessa? Sparakar ut. Motivet för en utomstående synes vara att "den där junioren är ju gratis för oss, det måste vara bättre att köpa in en dyrare spelare från andra klubbar eller länder" typ. Och frölundajuniorer hittar man senare som etablerade i andra klubbar, som lyckas bättre i elitserien än frölunda. Där får de plats....

Woffö, woffö, woffö gör de på dette viset?

För att de skiter i hockey förstås. Göttlabörrrrg är sparkboll, sparkboll, sparkboll och åter sparkboll. På denna plats, där Gud glömde att det fanns andra namn än Glenn, lever man för sparkbollen. Under vinterhalvåret finns inget intresse för hockey, igenkligen. Man väntar bara på att de gröna gräsmattorna ska torka. Och eftersom ingen bryr sig, finns inga hockeylag. Bara ett som kom till för att sparkbollsspelarna skulle få lite träning på vintern. 

Skulle ett annat lag hanteras så taffligt hade de spelat i gärdsgårdsserien, men eftersom Frölunda köper typ två lag av dyra spelare varje år klamrar de sig som regel kvar. Tidigare - oberoende av hur de lyckats i serien - åkte de i princip ut omedelbart i kvartsfinalerna; då spelare och publik - alla med Avenyn, en kall pilsner och titta på de som tog på sig kortare kjolar när aprilvädret värmde, i blick - men numera har de slumpvist klarta sig längre några gånger. Inte för att de har någon hockeyfilosofi. Utan av ren slump, mer än av något annat. 

Är det att förvånas över att laget i landet fått det mer förklarande namnet Värsta Köplustan"?

Nå, nu ska vi upp till bevis mot Värsta Köplustan, som börjat säsongen lite sådär; ömsom vin, ömsom vatten. Köplustan kommer med ett fjolårsbokslut på - vad var det - 29 meloner back? Illustrerande hur väl sparkbollsintresserade sköter hockey. Nu har det dragit 7 300 åskådare ungefär, en nesa för den gamla mjölkkossan. Luleå, med ett befolkningsunderlag som är en bråkdel drar inte långt därifrån och skulle nog trumfa över, ifall Delfinen hade plats.

Blir det vanliga Köplustan vi möter? Eller plockar de fram Henrik Lundquist i mål redan ikväll? Det vete fan, eller rättare: det vete Köplustans sparkbollsdir...förlåt hockeydirketör, det är den fan som vet. Men troligen dröjer de innan Köplustans köplust plockat hem Henke. Hur som helst tycker jag att det är kul att han kommer hem för jag gillar bra vakter och han är en javvvvla bra vakt som det blir kul att se i serien.

Men slipper vi honom ikväll har Köplustan bara två såll att ställa i kassen och frför dessa ett antal backar som är mer lika virriga som de sillar stan drar upp ur östersjön samt lika intresserade av hockeyförsvar som sparkbollare på promenad i solen i Göttlabörrrrrg. Så nu, om någonsin, har vår offensiv chans att leka hockey och speciellt skulle man önska att någon av de potentiella PP-uppställningar vi förfogar över nu kommer loss ordentligt. Förra året tappade vi -även om vi tog serien ändå - i brist på ett välfungerande PP och nu hoppas man att det ska lossa, änkligen. Lossnar det inte mot Värsta Köplustan, lossnar det mot ingen. 

Kom igen nu! Mål, mål, mål! Mot Värsta Köplustan!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Steg 2 i Vår Väg mot SM-GLUDet har börjat - pucken är släppt i Göttlabörrrg! Luleå ställer upp med fyra hela femmor och nu vill vi se energi och kämpa, grabbar!

I Luleås bur har JG bytt av Berguven i den pågående (?) två matcher i taget-principen. JG var ju alldeles utmärkt i första två, som Berguven också varit, och inledningsvis ser det alldeles utmärkt ut; speciellt efter chanser från Abbott-linan med Hedman.

I Köplustans mål får Hudacek chansen, trots att han släppte in fyra mål i första perioden i Scandinavium senast men å andra sidan släppte Galbratith in fyra mål i första perioden i matchen innan i Scandinavium. Så Köplustan väntar ju bara på Henke, vad annars.

Kom igen nu, Luleå!

Kommentera