Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1520869

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Vi leder serien efter sex spelade matcher trots att delar av spelet inte alls fungerar som det ska. 

Tala om styrkebesked.

Lite underligt är det ändå att vi är så svåra att tas med. Förra året slogs vi i toppen och det slutade med att vi vann serien för andra gången i elitseriens historia.

Sedan lirade vi European Trophy under slutet av sommaren och vann alla matcher; satte nytt rekord i winning streak för ET och toppade förstås.

Och nu fortsätter vi i samma stil, leder elitserien igen.

Fan, något bra måste vi göra för att leverera det ovan nämnda. 

Vi vet också vad som saknas och vad som behöver rättas till för att vi inte bara ska vinna serier utan också ha goda chanser när slutspelet börjar till våren och alla lag lyfter sig minst några nivåer.

Blir det en hel lockoutsäsong i NHL och de övriga lagen kommer att förstärka måste även vi följa med och då vet jag vad jag vill ha: en powerplay-back! En, som kan stå vid blå och klappa in skott. Det har varit si och så med den saken ganska länge nu. Förutom Niinninaa har vi som bäst haft och har "lovande" backar men de kommer inte loss av någon anledning: missar vanligen målet eller är för sega för att se och ta chanserna direkt. Vore jag Osten skulle jag långtidskartlägga ett antal sådana för att vara beredd om det utvecklas åt det hållet att vi förstärker. Vilket gissningsvis inte blir aktuellt förrän slutet av året-början av nästa år. Men tänk att då kunna plocka in en sådan kille!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matthias Ek skriver om "Luleåsmittan" - ett begrepp Warulfven myntade i frustration i fjol när vi plockade Ulfv - i dagens Sexpress.

Han påpekar att seriens jämnaste vaktpar, JG och Berguven, är svåra att måla på: bara 1,25 insläppta per match i serien.

Helt klart måste man vara bra för att slå oss. Bara Ulfven som lyckats sedan Schtans junisar tidigt i augusti. Ändå tycker jag Rönkenhockeyns grundide - när du har betalt för att lira hockey går du jobba när du är på isen och intre åla omkring och slappa - är så knepig, igenkligen.

Men slötaskarna har svårt att hajja och skyller på "smittan". Lite intressant att Ulven erkände, i fjol, att enda chansen att slå Luleå är att spela som Luleå . Dvs kämpa. Och senast vann ju Warulfven mot oss.
Kommentera