Luleå HF

115827 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1531047

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:Hur exakt påverkar detta luleå tabellposition. Har inget säsongskort i år men sist jag kolla lirade Malmö i allsvenskan. Häcken och Elfsborg låter mer som sparkbollslag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Satan-i-gaten, har du släppt säsongskortet, Jesper? Det var oroande information som det kommer att ta lång tid att smälta;-)

Fast som frågan är ställd kan jag vare sig vidimentera eller dementera, snarare tvärtom och vill därför inte föregripa en pågående utredning av ärendet. Men om du lovar att behandla följande preliminära resultat konfidentiellt är det så här:

I nuläget blöder Köplustan och Gnaget eftersom deras tråååååkiga hockeylag tappat tusentals åskådare från i fjol. Men så fort de som f n följer sparkbollen släpper denna kommer de i stället att runna in i Scandinavium och på Hovet och därigenom bidra till att förstärka Köplustans och Gnagets ekonomiska ställning. 

En förbättrad finansiell ställning för de nämnda klubbarna innebär att risken ökar för att de snart ska presentera kompletterande vakter i form av:

AIK: Viktor Fasth

Frölunda: Henrik Lundqvist

Vad det kommer att innebära för dessa lag inser ju alla och ju bättre för dem, desto sämre för oss. 

Nu är ju Häcken inte Frölunda men det spelar mindre roll. Som alla vet finns inga hockeysupportrar i Göttlabörrrg utan det handlar bara om sparkbollssupportrar som ska ha något att göra på vintern. Och Gnagets sparkbollssupportrar är ju de som sätter sig på Hovet framöver, mest för att träffas, snacka skit och träna lite på ramsor; hockeyn bryr de sig nog inte i.

Det betyder att även resultaten för sparkbollslagen Malmö och Elfsborg har betydelse; ju snarare chansen för Guld för Häcken och Gnaget försvunnit, desto snabbare befolkas klackläktarna i Scandinavium och på Hovet.

Sparkbollsskeenden kan alltså indirekt få konsekvenser i form av att Luleå Hockey tar sommarsemester efter kvartsfinalerna till våren, alternativt spelar om de ädlaste medaljerna...

Nu förstår du;-) 

Redigerad kommentar

Kommentera