Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1538362

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

MOT PUNGEN!

Jaha, då är det återigen dags att möte Pungen, laget som gav 2000-talet ett köpelagsansikte.

Vi har mötts två ggr under säsongen och båda matcherna har avgjorts i sudd. Vi vann första nere i Linköping med 2-3 medan Pungen vann i Delfinen med 0-1 sedan Carl Söderberg avgjort genom ett friläge mot JG 16 sekunder före straffar. 

Jag är lite sur på Söderberg sedan den matchen. Inte för atthan avgjorde, det var duktigt, och han har ju öst in mål i serien. Men eftersom han i intervju efter match ansåg att matcherna blev tråkiga mot Luleå. Egentligen den ende spelare som fört fram sådana ord. Andra har även när s k journalister försöker lägga ord i munnen på dem talat om starka Luleå. 

Men för Söderberg är det säkert tråkigt att han inte lyckas så bra mot oss, målet undantaget. Eftersom han bara kör på framåt och knappast tar något defensivt jobb väl. 

Nu har man dessutom honom i en lulelina med Arlbrant och Hjalmarsson, två spelare som vi lyfte från allsvenskan till Tre Kronor-nivå, varpå de erbjöds kraftigt förhöljda löner av Pungen och drog. Jag tror faktiskt att ARlbrant ångrade sig, han såge verkligt ledsen ut att Lämna Luleå efter semifinalerna mot Schtan. Hjalmarsson hade en något annat sorti där han knappast ansträngde sig så mycket i kvarten mot Gnaget och följde upp det med att uttala sig om hur tråkigt det var i staden Luleå.

Känns som lite anledningar att de borde få stryk ikväll. 

En annan anledning är swinging Melin. Förra gången han coachade Pungen skickade han ut Patrick Blomdahl med order att överfalla Luleås juniorer. Och i efterhand hade Melin "inte sett något". Äcklig stil, tycker jag.

Vidare har Pungen fröstås köpt fri random legoknekt: Lee Goren, som fr a utmärkt sig för att skämma ut sig, när han inte filmar eller i tidningarna förklarar att han ska slåss med den ene eller andre, när han inte utmanar egna lagets supportrar på detsamma, eller - som när han "spelade" hos Warulfven, i protest mot lönen satte sig på läktaren och drack öl i stället. 

Det finns ett antal anledningar alltså att hoppas får krossa Pung ikväll. Dock vet man inte var man har slingerpungen. Varannan match imponerar de stort, varannan är de lata. 

Vi får se. Som uppvärmning tar vi Punkrockaren av Lindeman:

Melodi: en sockerbagare

Det finns en punkrockare i staden,

han krockar pungar mest hela dagen.

Han krockar stora, han krockar små,

han krockar några till de blir blå!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Luleå har nu gjort 15 mål (8+1+6) utan att släppa in något mellan dessa. Det måste vara någon form av rekord. Åtminstone klubbrekord.

Kommentera