Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1542782

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Albert Hall: rapporteringen är helt sjukt underlig;-) Jag lyckades till slut få en streaming av matchen och kunde följa tredje perioden, men utan att kommentera.

Det kan jag dock nu:-)

Lukas Kihlström satte 1-0 för Luleå efter ett dragskott i landslagsjanneklass;-) Lukas drar skottet genom zonen och Wienförsvararna inklusive vakten klockrent i stolpen med studs inåt på vaktens rygg och därefter in i mål:-) Det där hade Lukas säkert räknat ut själv, biljardskott helt enkelt!

Senare i perioden grundlurar Koivisto en Wienback, vallar pucken på vederbörandes ben förbi honom och rundar backen på utsidan för att därefter lura vakten och valla in den mellan benen på honom följt av att pucken långsamt gliiiiider i mål medan vakten står och funderar på var den tog vägen:

Nu är Luleå i final i European Trophy! Vi hoppades på att lyckas bättre i Europa i år jämfört med i fjol då vi förlorade semifinalen efter sudden death och nu har vi gjort det!

Luleå får nu ta på sig den jobbiga resan till Bratislava i Slovakien för att möta vinnaren i den andra semifinalen - som går i Bartislava - mellan Tappara och Warulfven. Personligen ser jag gärna att Tappara vinner den matchen vilket i första hand beror på att jag gärna ser att allt, som kan gå emot Ulfven, går emot Ulfven. D v s per defintion den "Första Regeln om Warulfven."...

Den andra semifinalen pågår och första perioden är över: Ulfven började bättre men senare halvan var det Tappara som tog över. Ändå 0-0 och andra perioden på G.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Fem minuter in på andra perioden tar Warulfven i PP ledningen med 1-0 mot Tappara. 

Under tiden intervjuas hjältarna i Luleå Hockey efter sin semifinal. Helt klart vill man möta Tappara i finalen, inte bara eftersom man möter Ulfven minst fem gånger i Elitserien redan, utan också eftersom Luleås finländska spelare har många kamrater i Tappara och ser fram emot en final mot dem.

Lite grann en konsekvens av de förhållanden jag tidigare idag skrivit om: vi, i Luleå Hockey har mer kamrater i Tappara än i Warulfven men å andra sidan: vem har en kompis i Warulfven? Dessutom opassar Warulfven oss, senast fick vi stryk med 4-0 i en match där vi inte var med. Under de senaste åren har vi varit riktigt svåra att möta för alla lag och de (få) matcher vi förlorat kunde vi lika gärna vunnit. Men nere i Karlstad har vi haft svårt att bemästra Ulfven - samtidigt som vi ägt dem hemma i delfinen. Hur blir det om vi möts i Bratislava i morgon? En öppen fråga. Jag kan ta vilket som helst av Tappara och Ulfven, men ser hellre Tappara, av olika skäl, men främst att jag tycker Ulfven kan få nöja sig att fightas om plats 3-4.

Kommentera