Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1567767

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Playoff till kvalserien till Elitserien rullar på och Djurgården inledde övertygande men gick på pumpen hemma på Hovet mot Bofors senast.

Nu har man kommit halvvägs, serien vänder och tre matcher återstår. Efter Djurgårns förlust tog Örebro över förstaplatsen i gruppen, en pinne före Djurgårn och sedan följer Bofors och Oskarshamn.

Öret    9
DIF     8
Bofors 7
Oskar  4 

Idag ska Djugrån till Karlskoga för retur mot Bofors. I matchen lagen emellan på Hovet började farbror fimpen Eklund, 37 slåss med en 22-årog Bofors-sopelare redan efter fem minuter varpå Rådbjär visade ut båda på match. Matchen igenom var bråkig och slagig och sådant passar ju Bofors som, komna från wermland, är t o m stökigare än Warulfven. Känns ju talande att Fimpen, som ledde mediaattackermna mot Luleå undre kvarten för två år sedan, får smaka på samma medicin - fulhockey - tillbaka. 

Förlorar Djurgårn idag ligger de fyra pinnar efter Öret (om de slår Oskarshamn) och dessutom blir de två pinnar efter Bofors: 

Öret    12p
Bofors 10p
DIF      8p
Oskar   4p 

Och då undrar jag om det inte skulle vara kört för DIF?

Öret har då kvar Öret-Bofors samt DIF-Öret men Djurgårdens enda chans att hinna ikapp Öret genom vinst i sista är ju då att Öret INTE tar 3p hemma mot Bofors i sista ronden. 

Å andra sidan. Säg att Bofors vinner mot Öret: Då har det laget ett försprång på Djurgårn med 2p inför sista då Bofors tar emot Oskarshamn hemma: i det läget kommer de inte att missa att sänka Djurgåns chanser...

Det verkar bäst för Djurgårn i så fall att Öret tar exakt 2p av Bofors eftersom det betyder att Djurgårn hinner ikapp både Öret och Bofors poängmässigt: alla tre lagen kan då sluta på 14 poäng. Och då blir det väl gissningsvis fråga om målskillnad (idag +4 Öret +3v DIF, -5 vBofors)? Eller om det skulle bli inbördes?

Det verkar ändå alltför riskabelt att tro att den vägen kan fungera för DIF och slutsatsen blir den att OM DJURGÅRDEN FÅR STRYK BORTA AV BOFORS IDAG BLIR DE KVAR I ALLSVENSKAN 2013-2014. Och kan inte ens glädja sig åt att Gnaget ansluter. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

En period kvar i playoffmatcherna nu med ställningen

Bofors-Djurgården 2-1
Oskarshamn-Öret 1-4

Om det slutar så här har vi alltså

Öret    12p
Bofors 10p
DIF       8p
Oskar   4p 

med kvar att spela

Öret-Bofors
Oskar-Djurgårn

Djurgårn-Öret
Bofors-Oskar

Det betyder alltså att Djurgårn riskerar vara helt borta från chans på nästa års Elitserie med en match kvar av playoff. Om vi nu utgår från att DIF slår Oskarshamn på Hovet betyder resultaten i Örebro:

Öret 0p ->Djurgårn måste slå Öret i sista OCH Bofors måste förlora hemma mot Oskarshamn.

Öret 1p -> Djurgårn måste ta 3p av Öret OCH Bofors får inte ta 3p mot Oskarshamn.

Öret 2p -> Djurgårn måste ta 3p av Öret. Då hamnar DIF, Öret och ev. Bofors på samma poäng och då gissar jag att DIF vinner på målskillnad?

Öret 3p -> Djurgården utslagna

Sammanfattningsvis: om inte DIF kan vända i sista perioden har de det inte längre i egna händer utan har bara kvar minimala chanser att få fighats om en Elitserieplats.
 
Nu kör vi. Tredje perioden!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: japp, jag jublade högt i tv-soffan när BIK satte 2-4 i numerärtöverläge :)

Det intressanta är att Wennerlallaren på Aftonhoran har fått mindre och mindre att skriva om på senaste tiden. Först gick han ju ut och var sååååå självsäker på att DIF skulle ta den dära direktplatsen till KS men hoppsan kerstin, två raka torsk när det gällde som mest och det blev knäpptyst från Wennergren.

Sen var det ju AIK som oxo redan var klara för slutspelet trots att man låg 6p efter BIF i tabellen, man hade ju allt i sina egna händer, bara åka upp till Luleå och hämta 3p medans BIF skulle ju förlora allt som var kvar att spela om hade ju Wennerholt bestämt. Två raka torsk senare så blev det än en gång knäpptyst från Wennerstedth.

Nu hade han precis börjar skriva upp DIF igen i kvalet till sista platsen i KS och vips så sumpar DIF till det och återigen så blev det knäpptyst från Wennergran.

Jag kan sätta pengar på att om DIF vinner idag borta mot BIK så kommer Wennerholt skriva en artikel om hur bra DIF var och om hur de nu har kopplat greppet.

Kommentera