Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1567777

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

HV-Pungen
Ja, här har ju de s k experterna enats om att Pungen är livsfarlig för HV.

Och just det - att experterna tror så - gör ju att kanske man kan glömma det? Vi kommer ju alla ihåg hur Köplustan, med Dahlén vid rodret, vann mot Luleå i kvarten genom den enkla manövern att punktmarkera Omark och därigenom radera ut Luleås överjävliga vapen Omark-Harju-Snygg-Mats. Och kom ihåg att under säsongen hade Luleå genomgående spöat Lustan som inte tagit fram det där vapnet innan slutspelet. Varför skulle inte Dahlén köra sin favorit i repris i år? Klart han kommer att göra det.

Om Dahlén kör ett sådant spel mot CalleBalle-Arla-Hjalmarsson - t ex sätter Ledin-Jämtin att förstöra och jäklas med superlinan - hotar ju Lee Goren med att han ska spöa upp HV-spelarna. Men hur fan ska han kunna göra det, från en tredjefemma?

Det som talar MOT HV är förstås att man helt enkelt inte tycker att de är så bra; speciellt i matcherna mot Luleå har de verkat enkla. Men det beror ju på att vi satt press på laget över hela isen och varit beredda att köra i ett tempo som HV-gubbarna inte orkat med. Så kan ju inte Pungen spela - även om Melin vet hur man gör det - för de har helt enkelt inte det spelarmaterial som är beredda att ge allt utan i stället, som vanligt, inköpta "stjärnor" som har tillåtelse att stå vid bortre blå och vila. Kör de så, och HV neutraliserar superlinan, ja då kan HV fixa detta.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Helt meningslöst inlägg: i och med detta passerar jag Lizzard och tar åttondeplatsen på listan för antal inlägg bland lulesupportrar på snacket:-)
Kommentera