Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1569783

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: För mig ser det inte ut som att Cam väntar alls, på hans rörelsemönster ser det helt klart ut att vara det läget då man precis avslutar överstegsskäret med bakreskridsko, dvs just innan han lyfter den efter frånskjutet.

Därav min klara uppfattning att det är(kommer bli) offside.

Nu lär inte den här situationen bli speciellt avgörande för utgången av denna serie, Frölunda är för dåliga för att kunna vinna 4 matcher. Luleå å sin sida har större problem att lösa, nämligen special teams. PP är en katastrof och boxplay har visat sig väligt sårbart. Varken LHC, HV eller FBK kommer göra missar som Brunnström och Kahnberg lyckats med.

Rönnkens oförmåga att ta itu med en sådan viktig spelfrom som PP kommer bli döden i en semifinal. Guld är en omöjlighet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Lindberg Råkkar:Mm, det ser så ut. Jag har försökt ta fram en exakt bild men det är svårt. det närmaste jag kan komma är att eventuellt hinner han dra bakre skridskon en centimeter över innan pucken är över och i så fall är det förstås offside. Men det är då så väldigt mycket gränsfall att det är omöjligt för någon linjeman att veta säkert - de kan ju inte ha sett båda positionerna parallellt som vi kan i efterhand. Alltså har de blåst offside som gissning, utan att veta, och då har de gjort ett misstag. Det framstår som än värre då det är tveksamt om någon Abbott bidrog till spelet. Linus åkte ju bara in en bit och pangade pucken i mål.

Men skitsamma. Sånt händer.

Viktigare vad som händer i fortsättningen. Håller med dig om att special teams kommer att bli avgörande för oss och vi måste bli bättre där om det ska fungera.

Boxen är ju nära att nå dit vi vill men den måste bli några procent bättre för att hindra motståndarna stå rättvända och styra snabba pass. Den har tappat lite senaste månaden och måste få energi att nå upp igen. 

PP:t är ju ett enormt sorgebarn och det man mest undrar över hur det ska lossna. Lovande är förstås att Linus lyfte igår och jag tror att det måste vara han som fixar det. Ollefemman går "så där" i PP; ibland hittar de fram men de har spelat så länge tillsammans och det lyfter ju inte. Hade vi haft tid på oss kunde vi sökt fram en värre PP-uppställning genom att sikta på att splittra de två uppställningarna och leta fram en superfemma i stället. Men nu hinner vi inte, där har Rönken väntat för länge. Och så har vi backarna som vill och som försöker men alldeles för många backskott träffar inte ens målet och träffar de har de varit för omnständiga, långsamma och lättlästa för antingen block av motspelare i linje eller räddning av vakt. Också oroande att Skrbek nu ska plockas in som "farlig" back i PP när hans CV mest handlar om att han står och håller puck alldeles för länge medan tiden går och till slut skickar vidare till ännu sämre läge. Något måste hända med vårt PP om vi ska ha chans mot de lag vi möter efter Köplustan och jag hoppas på att Linus drar med sig några kamrater. Men bristen på Chris Lee/Pavel Brendl-typer i backläge är något som sänker vårt PP hur vi än beter oss. Kanske Gunnarsson, Frallan och andra kan växa ut till slut - a la Petter Nilsson - men vi kan inte vänta alla de åren; vi behöver det nu...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Lindberg Råkkar:jag börjar få lite 1-4 vibbar.

Kommentera