Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1570263

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Luleå vinner med 3-1 och leder nu med 2-1 i matcher. Nu sitter Köplustan i läget att av kommande max fyra matcher - varav två går i Luleå - måste Köplustan vinna tre.  En mycket uff uppgift.

Analys.

Köplustan satsar stenhårt från start och hindrar Luleå effektivt första tio minuterna genom att spela intensivt och tufft och checkar över hela banan a la en Rönkenhockey modell 2010. Under den tiden neutraliserar lagen rätt effektivt varandra. Förstås en framgång för Köplustan, de hindrar det vanliga Luleåtrycket i matchinledningen.

Men successivt växer Luleå in och börjar ta grepp och Köplustan kan inte hålla stilen för det tuffa spelet utan går över gång på gång medan Luleå är kallare och håller stilen. Det betyder utvisningar, vilket Köplustan inte är rädd för, eftersom Luleå är värdelös i PP, men det var då det.

Nu inträder cirkus Klasen och magikern ligger baklom tre PP-mål i matchen. 

Ju längre tiden går, desto uslare är Köplustan. Inte vad det gäller spelet i allmänhet, men man tar korkade utvisningar hela tiden. Sammanlagt - om man räknar bort tre dubbelutvisningar, får Köplustan sex minuter PP medan Luleå får tjugo minuter och spelet i special teams vinner vi med 3-0 tack vare Linus Klasens vackra insats. 

Köplustan väljer alltså att spela box en hel period av tre genom att ta korkade utvisningar. Tala om typiskt lata Köplustan.

Kan Köplustan svara på tisdag i Scandal-I-Analium? Javisst, chansen finns, men nog har vi minst 50% möjlighet att ta den. Köplustan kan ju räkna med att domaren inte vågar ta utvisningar i samma utsträckning då - även om Lustan lirar lika korkat - så visst får de bättre chans hemma, även med den underkända insats de levererade idag. Vi får se.

Nu är det ju en match i taget men en reflektion kan vara att jag undrar om det spel Luleå hade idag räcker mot Warulfven i semi om det blir så? Jag tro inte det. Jag räknar med att Warulfvens betydligt effektivare nackar kommer att fightas hårt för att inte tillåta några luleåforwards framför Salak. Och hur ska vi då göra några mål? Nej, det är nog helt klart att vi måste bli ännu bättre om vi ska ha chans mot Warulfven. En riktigt fin poäng är att vi börjat måla i PP men jag är inte säker på att det målande PP vi såg idag kan fungera mot en Warulfv som kastar bort alla lulespelare som ska vara framför mål för att skymma, styra och ta returer. Ulfven kommer inte att tillåta det Lustan tillät idag, vilket låg bakom alla våra tre mål.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu kommer förståss hittejoel och kenta gråta ut i tidningarna om hur orättvist det var med alla utvisningarna och att luleå filmar hela tiden.
Kommentera