Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1574712

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Bara för att inte glömma vad Warulfven är kapabel till kan vi dra upp de värsta våldtäkterna vi råkat ut för.

4 mars 1997
Svenska mästarna Luleå Hockey var våren 1997 t o m ännu bättre än man var året innan, då man spöade Fusklunda i den grymmaste finalen någonsin. Men 1997 var vi så bra att det bara fanns en enda motståndare som kunde hota oss: JINXet.

I slutspelet gick vi rent. Vann samtliga matcher i kvart och semi och fick slå dank i väntan på att övriga skulle spela klart. Warulfven däremot fick slita något enormt. De vann både kvart och smi i sista match och nästan hälften av matcherna gick till förlängning. Värst var första matchen i semin mot Trottoarkanten IF som inte avgjordes förrän 59.16 in på sudd. Trottoarkanten hade också ledningen med 2-1 i matcher - bäst av fem - men Ulfvarne tog båda sista matcherna efter ungefär 20 minuters sudd i båda. 

Sedan kom de upp till Luleå och inledningsvis såg det bra ut. Luleå var helt enkelt bättre men Ulfven stretade emot, anförda av Warulfvs-Ragor med en krokhockey som aldrig förut eller senare vare sig setts eller tillåtits. Helt oväntat snubblade Ulfven in kvitteringen innan matchen var över och vann sedan sudden! 

Hemma/bortais var väldigt avgörande på den tiden och eftersom båda lagen därefter vann sina hemmamatcher kom den första "stölden" i Delfinen att avgöra allt och ge "vårt" GLUD till Warulfven.

1 mars 2004
Luleå mot Warulfven i kvartsfinal. I första matchens första matchminut hoppar en spritt språngande Peter Nordström, efter att ha tagit sats över halva isen, in en tackling mot nyss 19 år fyllde Johan Fransson i Luleå, ett stjärnskott som gjort megasuccé under året. Det otäcka överfallet skulle i dag renderat nämnde Nordström en avstängning med ett tvåsiffrigt antal matcher, men på den tiden hette det att "man måste se upp". Frallan försvann med hjärnskakning och kom sedan inte igen som spelare på samma nivå på många år.

Ulfven stal därefter den nämnda första kvartsfinalsmatchen i förlängning (igen!) och kunde inte stoppas vidare i kvarten. Det hela berodde på att Daniel Henriksson, som slagit igenom med dunder och brak och gjort succé i Luleå - t o m kunnat överta Jarmy Myllys spade och blivit landslagsmålvakt - var gravt under isen och kastade in puckarna med <90% räddade i de tre första matcherna som Luleå förlorade. 

Till slut gav man upp på Hento som bänkades och den oprövade andravakten Gusten Törnqvist sattes in när det var dags för två matcher i Karlstad. Gusten gjorde en bejublad insats och vann första matchen åt oss och höll oss länge kvar i den andra som vi dock förlorade i slutminuterna och slutspelet var över för Luleå.

I efterhand visade det sig att Hento gick till Warulfven. Ryktena hade kommit igång under säsongen och många "visste" att Håkan Loob avtalat i förväg med Hento genom att lova honom en enorm löneökning. Looben förnekade allt - det var ju gemensamt överenskommet mellan Elitserieklubbarna att inte kontakta andra klubbars spelare förrän säsongen var över. Hos Warulfven skockade man gott och menade att Loobens "officiella" förnekande i själva verket var ett bekräftande och Looben gjorde ju om samma mygel med Per Ledin ett år senare. 

2 mars 2013

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hedman inte med idag, därmed minskar vinstchansen betänkligt. Mannberg som ersättare kommer inte att klara av ge Klasen det utrymme han behöver.
Kommentera