Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1577118

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Ja, det är sant. Små marginaler dock. Även om SAIK var rätt överlägsna i den första matchen förelåg det ju några domarmässiga tveksamheter i samband med det avgörande målet. Sedan hade väl Luleå spel 5 mot 3 och en stolpträff vid ställningen 1-0 på hemmaplan? Men det är väl full logiskt om SAIK spelar hem den här finalen nu i och med tredje gången gillt. Fast Luleå lär väl kunna hålla sig i toppen även framledes så ett andra SM-guld inom några år synes inte omöjligt. Jag gillar utvecklingen i Luleå Stad förresten. Kulturens Hus var en riktig höjdare och uppförandet av en del landmärken (höghus) får tveklöst mitt gillande. Inom en inte alltför avlägsen framtid lär så Luleå passera Sundsvall i invånarantal om nu inte den senare reser sig ur askan ännu en gång.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Såg att Råkkarn kom med ett spännande förslag på jesper-Forum: dumpa finnarna nästa år och ersätt dem med transatlanter. 

Man kan förstås invända att det är svårt att dumpa finnarna eftersom vi knappt sett några finnar i Luleås lag dessa matcher. De är ju väldigt duktiga men det verkar som att de inte har lust att ge all kamp som behövs för att vinna. Ett problem man inte kan tänka sig med tranatlanter. 

Det är väl ungefär det som är problemet:

Vi vill inte vinna finalen.

Det vi vill, är att inte förlora finalen.

Och det räcker inte.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

DJ Hemp:Jo, Luleå kanske börjar komma igen, även om våldtäkten på staden och många andra svenska städer av DOMUS, EPA, parkeringshus o s v i city förstörde centrum av Luleå på 50- och 60-talet. Shoppingcenter var riktigt bra, men det övriga skulle man nekat till. 

Trots allt fanns Stadspuben kvar när jag var förbi för ett par år sedan. Kvar, men stängd sedan många år. Så länge man kan ha hopp om att den öppnas igen kan det ordna sig. Luleå, utan möjligheten att efter match stå i -35°C i trappan och köa till Stadspuben medan det stora vemodet rullar in är inte Luleå på riktigt. Men allvarligt talat har jag inte kollat; den kanske redan är nedtagen?

Ja, den här serien är väl över nu. Även om man inte ger upp, riktigt, förrän det är klart. Speciellt eftersom vi kommit närmare match efter match vill man ju tro att det kan fortsätta så och leda till vinst och vinster. Men i läget 0-3 i matcher talar det emsta för att det blir klart på torsdag tyvärr. Synd, för man skulle gärna vilja sett några matcher när båda lagen är på topp, det är strålande underhållning.

Kommentera