Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1598776

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har svårt för Fahlman - det hade jag även innan Luleågate med den där skitgrejen mot Osten.

Egentligen har jag svårt för alla typer av journalister som känns lite väl pro ett lag.

Fahlman är en supporter som är journalist till yrket.
Han är inte sen att kapatilisera på möjligheten att kränga sin fördömda bok genom ett bloginlägg. Och på Twitter.

Bert har jag inte heller gillat - sina känslor till trots. Hans morakniv sitter väl fortfarande kvar i AF:s rygg eller han kanske fick tillbaks den vid presskonferensen. Skellefteå som lag gillar jag dock. Spelar kul och underhållande.

Sist men inte minst ett tack är på sin plats - ni har format vår frälsare.
Roger Rönnberg har lyckats på 22 omgångar få till ett spel som vi letat efter under en längre tid. 
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k: Håller med du, om Fahlman. Han har ju gjort till vana att använda yrket till att föfölja andra lag, beteenden som var mer förståeliga om genomförda av random Supportrars men blir föraktliga när de göms bakom en förväntad "journalistik".

Några exempel på hur han förföljt Luleå Hockey innan "Ostengate" var

a) ringde upp en influensasjuk sportchef Chrunack sent en lördagnatt och krävde kommentar om att det varit bråk på en läktare där bl a lulesupportrar fanns. Chrunack vägrade kommentera med hänsyn till att han var omtöcknad och sjukskriven men Fahlman insisterade "har du ingen åsikt om Supportrar som förstör och saboterar?", ja, sådana är väl ärthjärnor svarade chrunack och vaknade med morgonlöpen från sexpresssen "Chrunack om Luleå Fans: De är ärthjärnor!"

b) Efter en förlustmatch i Delfinen då domaren gjort en riktigt usel insats mot hemmalaget. Innan presskonferensen, influensasjuk Chrunack stod och småsnackade off record med några journalister som frågade vad tycker du man ska göra med den domaren varpå Chrunack skojade "man borde gå fram och hosta på honom så han dör" och folk skrattade. Nästa morgon har Fahlman vevat upp krigsrubrikerna "Luleå Hockey MORDHOTAR domare!" och krävde som vanligt att förbundet och polismyndigheter "tog itu med Luleå Hockey"...

c) Luleåfans rullade ut en två meter banderoll högst upp på hemmaläktaren under match "Frige Darwit" som stöd för den i Etiopien utan rättegång fängslade journalisten varpå Fahlman skrev en artikel där han "krävde att det är hög tid att hockeyförbundet tar i med hårdhandskarna mot Luleå hockeyförening" och hänvisade till "förbud mot politisk propaganda under hockeymatcher"...

d) Inför en premiärmatch mot Skellefteå hemma i Luleå samlades Luleåsupportrar i staden för att ladda upp följt av en traditionsenlig marsch till ishallen. I det långa tåget fanns några personer som hittade på att bränna en Skellefteåflagga och la det på youtube. Vilket fick Fahlman att skriva monsterartikeln Allan där han gick till frontalangrepp mot Luleåfans generellt och krävde att polisen måste bura in hela gänget - väl vetande att motsvarande filmer när Skellefteåfans brände Luleåflaggor fanns i överflöd på nätet samt att Luleåaktionen var ett svar på detta. Men det egna agerandet höll Fahlman tyst om...

e) Ett bråk på bortastå i Skellefteå isstadion under match mot Luleå. Vid granskningen efteråt konstaterades oskickligt beteende av Skellefteåvakter som utan anledning - som vakter vid alla andra ishallar bedömde saken - fick för sig att vandra in bland Luleåfansen och veva vilt omkring sig. Bilderna på 150 kg Skellefteåvakter med mord i blick och gärning gick över landet. Men Fahlman konkluderade att allt var Luleåfans fel och de måste stoppas!

f) Vid en bortamatch i Luleå hade Skellefteåsupportrna en buss på parkeringen. Där upptäckte någon att någon stod och pissade bakom bussen. Att folk smyger undan och pissar händer och en buss är ju en bra plats att ta skydd bakom. Ingen vet om det ens var någon Luleåsupporter som pissade, kanske var det en skellefteåsupporter? Men Fahlman vevade på stora artikeln med brösttonerna och krävde "att polisen nu tog itu med Luleåfansen som attackerat Skellefteåbussen och pissat på den". Samtidigt visste Fahlman om att Luleåsupportrarnas buss på motsvarande Skellefteåbesök många gånger utsatts för angrepp typ stenkastning men det har han inte skrivit ett skit om.

g) Tidigt på 2000-talet, Skellefteå har ett bra lag i Allsvenskan, förväntas kliva upp i Elitserien. Då har laget en blööööt fest i en kåk utanför Skellefteå och den stora stjärnan, amerikanen Hinz får för sig att dra iväg "in till stan". Han kör fram som en vettvilling, dyngrak som han är och kör av vägen och kraschar. När polis kommer till platsen hittar de ett gång flaskor och vinlådor i bilen och utanför raglar Hinz omkring plakat berusad. Skandal! och lokaltidningen skriver om saken. Det skulle man inte gjort, det borde man hållt tyst om, hävdar Skellefteåsupportrarna. Hinz åker förstås dit och pinsamt nog försöker han fly landet för att komma undan rättvisan men stoppas på Arlanda, han kan inte spela kvar i klubben. Fahlman råkade arbeta på tidningen som skrev om det hela, han säger förstås upp sig i protest. Skellefteåsupportrna hävdar att det är tidningens "fel" att Skellefteå förstås misslyckas i det efterkommande kvalspelet, utan Hinz, och föföljer den kvinnliga chefsredaktören under ett år, skrapar sönder hennes bil och sticker hål på däcken vid fyra tillfällen, ringer på nätterna och framför i fyllan och villan mordhot mot henne och hennes småbarn, efter ett år ger hon upp och lämnar Skellefteå. Vad gör polisen under året? Inget effektiovt. Vad gör Skellefteå AIK? Inget? Vad skriver Fahlman för att försvara en förföljd jounalist? Ingenting.

h) Inför en match Skellefteå-Luleå skriver Fahlman en monsterartikel i tidningen med jätterubriken "Till Luleåsupportrar: STANNA HEMMA, IDIOTER!" och hävdar att Luleåsupportrarna väsentligen är idioter, "bevisat" genom Fahlmans egna skriverier, och bortalagets Supportrar är inte välkomna till Skellefteå. Med denna artikel mobiliserar han förstås egna hulliganer. Efter matchen, som Luleå vann, lägger sig ett antal idioter i bakhåll, laddade med stenbumlingar och när Luleås Supporterbuss passerar under bron bombarderas den med stenbumlingar med krossade fönster och blodvite bland luleåsupportrarna som följd. På själva brottsplatsen ringer Luleå Supportklubbs ordförande upp Fahlman för att förklara vad hans skriverier lett till, kopplas hem till honom, men Fahlman är inte hemma. Ordföranden hälsar då till Fahlmans fru att han vill att Fahlman kontaktar honom. Vad gör Fahlman? Jo, han skiter i att dra någon stor artikel om angreppet på luleåsupportrarna men vevar upp stora artikeln där "Luleå Supportrar förföljer mig och attackerar min familj i hemmet!"

Och så vidare. När Luleå spöade Skellefteå i två första matcherna i semifinalen 2011 och det följdes av monsterrubrikerna "Rasistattack av Luleås sportchef" undertecknad Fahlman tänkte jag först att herregud, det kan han väl inte ljuga om ändå, men så småningom insåg jag att av Fahlman kunde man vänta sig vad som helst. Han bröstade som vanligt upp sig och hävdade att "genom journalistiskt arbete har jag identiferat ett flertal oberoende källor som bekräftat att Osten matchen igenom ropat rasistiska slagord". I efterhand visade sig att de där "oberoende källorna" inte existerade. ALlt som blev kvar var en gammal tant och en gammal farbror som suttit tillsammans på rad 12 på en läktare i sudden death i Skellefteå i ett slutspel: gissa att det är våldsam stämning där och då och de gamla kan mycket väl inbillat sig vad som helst, skrämda av omgivningen. Fahlman tubbade på att de skulle anmäla till höger och vänster och om de nu feluppfattat något under situationen kunde de sedan inte backa och fortsatta hävda detsamma - men drygt tio personer som suttit brevid dem (de flesta från Luleå iofs) hade inte hört ett dugg och trots att polis och åklagare sökte ytterligare vittnen som "hört" under ett halvår lyckades de inte finna en enda. Polisen kunde dock konstatera att det fanns folk som fahlman presenterat som oberoende vittnen som i efterhand erkände att de inte hört något alls, bland dessa fanns bland annat kända galningar från Skellefteåläktaren....

Redigerad kommentar

Kommentera