Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1602430

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ser man på Luleås insats en j-a kämpainsats från varje spelare från början till slut. Under tidigare delen av matchen hade Luleå klart överläge länge i första perioden och inledningsvis även i andra. Riktiga domare hade vågat ta ut fulspelande SkAIKare där och det kunde ha givit oss innan match.

Men de vågade inte och SkAIK arbetade sig ikapp - först genom att bryta varje uppspel från Luleå redan i mittzon och pumpa ned igen och så småningom genom ännu större tryck och övertag av Schtaan.

Men Luleå kämpade sig kvar och stod emot.

Så kommer vårt bedrövliga PP då vi gång på gång lät Schtaan kontra och till slut kunde inte ens Rautio stå emot.

När zebrorna då plötsligt dömde korrekt och tog ut två lulespelare samtidigt, fastän de tillåt Schtaan försvara sig på samma och värre sätt under första halvan av matchen, trodde man att det var avgjort till Schtaans fördel - som vanligt.

Men Luleå gav sig inte och äntligen hade vi den effektivitet och det flyt som så j-a många gånger grinat emot oss i matcher vi skulle vunnit i Schleffte under senaste åren; då de varje gång genom flytmål plockat ned oss. 

Men idag fick vi radioaktivt betalt för allt tidigare missflyt och vinner för första gången på tre perioder sedan 1989 i Skellefteå.

Ain't life a mother?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

En j-a massa självutnämnda s k experter som skriver sig blodig om landslagsjannes crosschecking på Bellemare i tredje perioden. Ja. Det var fult. Och ja. janne kommer att bli avstängd i efterhand. Alla har fattat det så man behöver inte verka duktig genom att skriva sig blodig om den saken. 

Däremot finns en j-a massa att skriva om Luleås underbara insats. 

Sammanfattningsvis en för j-a fin insats av samtliga Luleå-spelare.

Men några lyser speciellt starkt.

Frallan! Otroligt underbart att du är tillbaka. Enormt skönt att se hur du visar alla andra hur en back kan spela när han spelar som bäst:-)

Rautio! Vilken insats! En något sämre vakt och Schtaan hade petat in puck efter puck. Men hur Schtaans känt effektiva spelares skott inte ens såg farliga ut. Det är bästa betyget för en strålande målvakt!

Och...Linus Klasen! En sådan gudabenådad lirare. Jag är fortfarande stum av beundran att vi fått äran att ha Linus i vårt lag. Jag tror dock att det blir omöjligt att möta de väldiga pengar han kommer att erbjudas av andra lag för kommande säsong så det är bara att passa på att njuta så länge man får. Och så otroligt cool i efter match-intervju: Vi gläder oss åt vinsten en timme, men sedan börjar vi ladda för i morgon. Ny match kl 16.

En sådan här kväll är det lätt att förstå hur man kan vara med match efter match, säsong efter säsong, när man inte får något. För man vet att till slut kommer detta:-)

Kommentera