Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1602484

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Anders Klang:De var snabba på beslutet. 4 matcher + 3 i böter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Dragan 2k: Jag ska erkänna att jag inte noggrannt kontrollerat repriserna igen ruta för ruta. Det brukar jag göra när det gäller att noggrannt bedöma något som hänt, så jag gör det väl senare. 

Men jag har ju sett det hela när det hände. Läget var förljande. 2-2 i matchen, domarna hade samtidigt tagit ut TVÅ Luleåspelare för förseelser som jag iofs håller med ska/kan rendera utvisning - men samtidigt att domarna underlåtit att ta utvisning för värre förseelser på SkAIK-spelare vid ett handfull tillfällen under första perioden då Luleå dominerade stort och - om man fått de PP man skulle ha haft mycket väl kunde ha avgjort matchen.

Nu var vi i kritiskt läge. 8 minuter kvar av match, ställningen 2-2 och SkAIK får spela 5 mot 3 i 2.00 minuter. Här skulle matchen avgöras, det insåg vi.

Och SkAIK hamrade på och hamrade på medan Luleås spelare och Rautio slet som djur för att freda sig. Man hade lyckats klara en hel minut men det var otroligt intensivt. Så kommer situationen där pucken är framför målet och en större del av alla spelare kastar sig dit för att söta in eller bort puck.

Rautio ligger ned och kämpar förtvivlat med armar och ben för att blockera eller stöta bort puck. Han ligger på höger sida av sitt målområde och försvarar, men kan inte arbeta på vänster sida för där STÅR Bellemare inne i målgården och hindrar Rautio för att agera där, den platsen har Bellemare blockerat och tagit över utan att domarna blåser av och dömer ut Bellemare.

Intensiv situation och Janne Sandström vill ha bort Bellemare därifrån och utdelar en crosschecking bakifrån. Det som händer är att han genom denna bultar in Bellemare mot målställningen. Det är ingen hårt träff mot målställningen, Bellemare är ju redan 10 cm från den men han träffar buren med sin kropp ungefär i brösthöjd. Den träffen mot målburen är mycket tydlig och den skadar definitivt inte bellemare. Men den är kraftig nog att flytta på målburen.

Bellemare ramlar ned och blir liggande. Vad hände? Jag kunde inte se bra på bilderna, men gissningsvis träffade han målburen i ansiktet när han ramlade ned. SkAIK vrålade ju mest om huvudskada, hjärnskakning! men sedan talades om "misstänkt tandskada" så jag gissar att munnen fick sig en kyss mot ribban och det var det hela.

Sedan är frågan "var crosscheckade" Sandström? I huvudet vrålade SkAIKarna först, sedan talades mest om nacken. Med Luleåögon skulle väl vi subjektivt sagt att det var mot övre delen av ryggen och naturligtvis var det där Janne siktade, men kanske tröäffade det nacken?

Det var väl det hela. "Tandskada" som inte var någon tandskada o s v orsakad av träff när Bellemare föll (han spelar idag igen så det var uppenbarligen inte värre än så, kanske han inte blev skadad alls utan det var bara snack?) var en olycka isf och helt klart inte en avsikt. Alla inser att Jannes avsikt var att crosschecka Bellemare mot buren som skulle ge en ofarlig träff mot buren och den träffen var ofarlig, helt klart. Hela den där delen av situationen som handlade om burträff och efteråt anser jag verkligen inte vara värd några avstängningar. Anta att det varit en 100% juste tackling som orsakat Bellemares träff mot buren och följderna. Skulle någon yrat om avstängning? Nej. Så var det med den saken.

Vad det handlar om är egentligen var träffade Jannes klubba? Träffade den på övre delen av ryggen är den en crosschecking bakifrån som definitivt bör ge en utvisning men då ska vi komma ihåg att identiska crosscheckingar blundar domarna nästa regelbundet för och det lag som helt dominerar i SHL för att freda sitt eget mål genom att dela ut sådana bakifrån crosschekingar är just SKELLEFTEÅ AIK!

Det handlar om var träffade Jannes klubba. Att han siktade på ryggen inser vi alla. Men var träffade han? Att SkAIKarna vrålade om attack mot huvud, hjärnskakning, hjärnskakning tar jag för vad det är: idioter som vrålar idiotier.

Träffade janne verkligen oskyddad nacke däremot, då ser jag det som riktigt farligt. En sådan crosschecking innebär förstås en stor risk genom våld mot halskotpelare och speciellt vi Luleå-supportrar känner väl till vad våld mot halskotpelare kan leda till efter vad vi varit med om nere i Skellefteå Isstadion för 25 år sedan.

Så om disciplinnämnden konstaterat våld mot halskotpelare och specifikt tar för det är jag beredd att acceptera domen. Det var inte jannes avsikt, men han har ändå ansvaret. 

Men träffade han ryggen och inte halskotpelaren är det hela förstås en helt och hållet fabricerad historia och PK-dom där SkAIKarna, i besvikelse över att de fick stryk, påstår att de fick stryk eftersom de var "chockade" över Bellemares svåra skada (idag spelar han igen) och öste ut sin falska propaganda i media som de gjort många gånger förr.

Kommentera