Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1604314

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Gidde: Jag vågade vänta till eftermiddagen men med bara en vecka kvar till dopparedagen var det dags; Av den genomgående judrycken blev det hälften Oppigårds andra hälften Staropramen. På flaska förstås:-) Skönt att ha det ordnat redan, lyckad strategi i år:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jaha. Luleå är i Berlin för att försvara Europatiteln.

Fredag Luleå-JYP
Lördag Luleå-Djurgården
Söndag ev. final

Och vi är hårt drabbade, tyvärr. Värst av allt att Linus Klasen är borta eftersom &E%€W%&((& Mårts tvingade honom till Koskenkorvakuppen.

Men dessutom är Wallmark och Cehlarik på junis-VM.

Plus vi har sjuka, fyra borta från träningen idag, förkylda.

Och Forsberg fortfarande borta sedan Olle bröt benet på honom. Samt förstås att Sundh kom och gick.

Med sig till Berlin har Luleå hämtat tre spelare från Aspis: Fagerudd, Emil Bejmo och Patrik Näslund. Dessutom plockas 16-årige Einar Emanuelsson med.

Hm. Det känns inte så där jättefina förutsättningar.

Och så JYP. Vi brukar ju spöa Kärpät men annars hade vi svårt för finska lag speciellt i förfjol då vi mötte flera i gruppspelet och fick stryk, men gick ändå till slutspelet där vi missade finalen då vi förlorat mot Jokerit i sudd. 

Hur bra är JYP? Ingen aning. Har de också spelare borta i koskenkuppen och junis-VM? Ingen aning.

Känns som fredagsmatchen är nyckelmatchen. Skulle vi vinna den ska det väl mycket till om vi inte slår Djurgårn - även om man aldrig ska säga aldrig - men annars är vi i Final igen och i så fall mot vinnaren i andra gruppen: Berlin, Warulfven eller Köplustan. Berlin kan ju inte räknas bort, hemmalaget, men blir det svenskt är det väl numera snarast Köplustan och inte Warulfven. Även om... Warulfven är Warulfven.

Kan man se matcherna? Ja. Och Nej.

S24 sänder men hoppar över två matcher: Köplustan-Berlin samt Luleå-JYP - vår nyckelmatch! Fyfan, det är tydligen aftontrasans nissar för S24 som valt att sända båda DIF-matcherna och skiter i vår nyckelmatch. Jo, vi kan tugget: marknaden kräääääver det. J-a skitsnack, som vanligt.

Finska urhotv sänder alla matcher och jag försöker se om man kan köpa den men på hemsidan är all information på finska och även om jag försöker google-översätta blir det knappast mer förståeligt.

Det påstås också att Robert Hedlund för Luleå Hockey försöker se om de kan sända live till lulesidan, eller rättare den där livemöjligheten de brukar använda, men har inte hört något säkert om det och gissningsvis är de nere i Berlinslutspelet låsta av avtal av olika slag.

Jag kanske blir tvunga att försöka köpa match via urhotv, fast jag inte förstår vad de skriver. Gissningsvis köper jag fel och blir stolt ägare till fyra järnvägar, färdiga för skroten, a 10 miljoner Euro eller något dylikt...

Kommentera