Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1616694

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Pågår tydligen matcher. I helt ointressanta HV-Schtaa har HV 1-0 efter första. I något intressantare Pungen-Lustan tog Lustan 1-0 efter en halv minut men sju min senare har Lustan vänt till 1-2. Fortsättning följer!

Ännu mer intressant kvalserien där Gurkan tar 2-0 på Djurgårn efter första men nu 2-1 i början av andra. Vidare har Malmoe 1-0 på Öret men det vänder nog. Slutligen 0-0 Gnaget-Rögle.

Och så går vi över till kvalet till Allsvenskan. Pite ligger tyvärr under med 1-2 mot Kallingarna efter första, annars har vi Hästen-Burkölen 1-0 samt Tingsryd-Trojorna 0-1.

Det vore ju lite intressant om Pite kunde avancera till Allsvenskan, tidigare år vore det riktigt intressant man nu, när vi har Asplöven uppe, känns det mer tveksamt, eftersom vi haft  så utmärkt samarbete med Asplöven, medan Pite valt att krångls i tjugo år sedan de fått för sig att de, och inte Luleå, borde lira i Elitserien.

Men nog vore det intressant med två Norrbottenslag i Allsvenskan. Ser gärna att högsta divisionerna i hockeyn domineras av lag från norra Sverige, bl a för att motverka dräneringen till sydbotten.

Pite har ju börjat serien överraskande bra, visserligen inledde de med att bli krossade hemma av Hästen, men Hästen ser ut att krossa alla andra så det är nog bara andra platsen att fightas om. Och Pite har följt upp med att besegra båda ex-allsvenskarna tingsryd och troja borta. Nu idag har de bottenlaget kallingarna och fixar de den matchen har de därefter dubbelmöte med burkölen vilket också kan bli görbart hoppas man. Jaja, det ger sig.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sådärja. Pite kvittrar. Öret likaså.
Kommentera