Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1616613

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DJ Hemp: Härligt, DJ, helt klart att Vängåvans Vänner är de som förlorar på att DJ-musiken inte längre välsignas dem, kan jag intyga som House-utbildad av DJ själv;-) Luleås fortsatta öden och äventyr i årets slutspel kan man känna osäkerhet för, ena minuten är man segerviss, andra uppgiven, men med dig med börjar det kännas som riktigt Luleå-overdrive på G:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Pågår tydligen matcher. I helt ointressanta HV-Schtaa har HV 1-0 efter första. I något intressantare Pungen-Lustan tog Lustan 1-0 efter en halv minut men sju min senare har Lustan vänt till 1-2. Fortsättning följer!

Ännu mer intressant kvalserien där Gurkan tar 2-0 på Djurgårn efter första men nu 2-1 i början av andra. Vidare har Malmoe 1-0 på Öret men det vänder nog. Slutligen 0-0 Gnaget-Rögle.

Och så går vi över till kvalet till Allsvenskan. Pite ligger tyvärr under med 1-2 mot Kallingarna efter första, annars har vi Hästen-Burkölen 1-0 samt Tingsryd-Trojorna 0-1.

Det vore ju lite intressant om Pite kunde avancera till Allsvenskan, tidigare år vore det riktigt intressant man nu, när vi har Asplöven uppe, känns det mer tveksamt, eftersom vi haft  så utmärkt samarbete med Asplöven, medan Pite valt att krångls i tjugo år sedan de fått för sig att de, och inte Luleå, borde lira i Elitserien.

Men nog vore det intressant med två Norrbottenslag i Allsvenskan. Ser gärna att högsta divisionerna i hockeyn domineras av lag från norra Sverige, bl a för att motverka dräneringen till sydbotten.

Pite har ju börjat serien överraskande bra, visserligen inledde de med att bli krossade hemma av Hästen, men Hästen ser ut att krossa alla andra så det är nog bara andra platsen att fightas om. Och Pite har följt upp med att besegra båda ex-allsvenskarna tingsryd och troja borta. Nu idag har de bottenlaget kallingarna och fixar de den matchen har de därefter dubbelmöte med burkölen vilket också kan bli görbart hoppas man. Jaja, det ger sig.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Full hockey-kväll med matcher i slutspelet, i kvalet till SHL och i kvalet till ALlsvenskan. Åtta matcher varav vissa med intresse.

Vi börjar väl med det viktigaste: vad betyder det för Luleå?

Till att börje med, vilka zebror av de tio som luftats i  slutspelet, kör man i kväll:

DATUM 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Marcus Vinnerborg 0 x 0 0 x 0 0 x 0 x x
Morgan Johansson  0 x 0 0 0 0 0 x 0 x x
Mikael Sjöqvist  0 0 0 0 x 0 x 0 0 0 x
Christer Lärking x 0 0 0 x 0 x 0 0 0 x
Ulf Rönnmark  0 x x 0 0 x x 0 0 x 0
Thomas Andersson  x 0 0 0 0 x 0 x 0 x 0
Mikael Nord  0 x x 0 0 x 0 0 x 0 0
Tobias Björk  0 0 0 0 x 0 x 0 x 0 0
Sören Persson  x 0 0 0 0 0 0 x x 0 0
Patrik Sjöberg  x 0 0 0 0 x 0 0 x 0 0

Som synes kör man sällan samma zebra två dagar i rad, men det har skett vid fyra tillfällen och ikväll sätter man ihop winnerborg och Molgan som båda zebrade igår.

Om de nu inte får för sig att köra sjöqvistarn och Lärling som också zebrar ikväll också i morgon innebär det att vi i morgon har följande att tillgå:

Ulf Rönnmark, Thomas Andersson, Mikael Nord, Tobias Björk, Sören Persson, Patrik Sjöberg.

Undrar om de inte kör Rönnmark med Nord för matchen mellan Ulfven och Pölsan i morgon? Dels har Rönnmark redan kört lite med Pölsanulfven, dels har Rönnmark-Nord parat sig tre ggr redan, förutom en gång i slutspelet blev det två ggr i åttondelsfinalerna.

Rönnmark är säkert vikt för Ulfvnepölsan eftersom de måste ha en riktig domare där och Vinnerborg är körd iom att han zebrat både igår och ikväll. Som partner skulle de möjligen kunna köra Sören fribrottaren Persson förstås, om det nu inte blir Nord igen.

Då har jag utgått från att de räknar bort höjdhopparen och kuben för pölsanulfven, eftersom dessa zebror uppfattas som geflar. 

Och det innebär förstås att risken är stor att höjdhopparen och kuben skickas till Delfinen imorgon. De båda zebrade också matchen i Delfinen för tre dagar sedan, så det känns ganska troligt att vi drabbas igen. Om inte dessa två utses finns förstås risken att Sören kastas in i stället för exempelvis höjdhopparen. Eller så får vi Nord som verkar satsas på.

Vi kan alltså räkna med zebror i morgon, vilket iofs är bättre att ha när man spelar hemma än borta. Ju mer rookies desto större risk/chans att de påverkas att döma lite grann som publiken önskar. Nu tror jag iofs att vare sig kub eller höjdhoppare är beredda hemmadöma men hemmafördelen i dessa herrars fall brukar iaf innebära att de inte törs bortadöma, dvs ösa fördelar för bortalaget. Alltid något...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:

Ja, det där minns jag. Rekommenderade några housesamlingar och du var på direkt - kanon! Och givetvis finns det betydligt mer att hämta inom den kategorin och det kanske du redan har gjort för länge sedan.

Fattar dessvärre inte varför Cmore Sport envisas med att visa BIF vs FBK varenda jävla gång och i morgon skulle man alltså vara tvungen att betala för att se Luleå igen. Fy fan, vad tarvligt! Äh satan, då går jag och ser träningsmatchen mellan Giffarna och Gefle i stället och följer LHF via mobilen.

2-2 i matcher vore mumma nu... : )

Kommentera