Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1638485

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Och ska jag passera Albert måste också det vara ett fint inlägg, t ex för att visa vad Luleås pojkar presterar i KHL.

När det gäller vaktligan leder Anders Grizzly Nilsson hela KHLs vaktliga med högst % räddningar. Listan för antal insläppta per match har en annan ledare på 1,49, men Anders med noteringen 1,50 är strax bakom.

Tänkte leta upp en Apvakt att jämföra med men det finns ju ingen, om vi inte räknar pojken från Stocksundsskolan som var förbi Apan en kort stund för länge sedan, men vi väntar nog in till Apan producerar en egen riktig vakt. Enligt prognoserna kommer det att ske innan 2050, kanske.

Vi ser väl också över forwardstävlingen som kan bli hård. Linus Omark på 26 pinnar - nu 16e i ligan - leder fortfarande över Apan som är uppe på 24 pinnar.

Som alla vet måste vi räkna in både OchApa Möller och Jimmie Tripping Hollywood EriKsson - med 11 respektive 13 pinnar - för Ap-poängen för att det ska bli något att jämföra med mot Jätten Omark på runt 170 cm. Men Omark håller ställningen fast de är två mot en. Tripping imponerar dock eftersom han skaffat sig ett PIM/pinnar-index >1; något som inte alla fixar. Man måste nog vara rejält fulspelande men ineffektiv pinnemässigt för att lyckas med det, men lita på Hästspelaren Jimmie, det grejar han!

Hejdå Albert, nu siktar jag in mig på Portello. Räknar med att snart vara ikapp honom, kanske redan 2016...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Fan också, känner mig som en föredetting...

Men om vi nu inkluderar det gamla hederliga luleforumet på den officiella lulehockeysidan så kan jag inte annat än acceptera att Sven Savage passerar mig även här i antal inlägg. (Där hade väl jag cirka ett inlägg på hundra savageinlägg, visserligen tjuvstartade han nån gång i slutet av 80-talet när han var den enda i hela världen som visste att internet fanns.) 

Jag tar, i alla fall tillfälligt, av mig lulehockeykepan och säger: Grattis, det är du väl värd!

Till sist: Keep up the good work, Sven. Bekämpa ondskan!

Kommentera