Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1644380

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

M.Lemiux:

mm. och jag har ingen aning vilken heller.. men lite grann kan jag tycka att Sevc är lite samma spelartyp som Tollefsen. Spelar på gränsen och sätter tunga tacklingar men ibland blir det fel och de blir en ful tackling. men men. nog om det ämnet.

Ska bli intressant se vilka som går vidare.
mina tips för matcherna är (procentuellt):
Skell-Cluben 75-25
Lulä-Luokko 75-25
Kärpät-Saipa 75-25
Frölunda-Hifk 50-50

Skellefteå för att man är obesegrade hemma i CHL och har 12 vinster och 2 förluster hemma i SHL. En 1-målsledning känns som att riktigt bra läge att ta sig vidare.
Lulä. Helt enkelt för att det ska vara svårt att vända eran målskillnad från första kvarten. 
Kärpät med 2-0 att start med på hemmais.. bör bli svårt för Saipa.
Frölunda mot Helsingfors känns som den mest öppna. Frölunda är starka rent generellt men har en period med dålig lycka att ta poäng. får dom till effektiviteten i denna match så vinner dom iaf matchen. men jag tror oavgjort efter full tid sen avgörs det mest troligt på straffar.

vad tror ni?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

BGJ: Ser ut som vettiga tips från din sida.

Jag skulle kanske tänka att säväl Kärpät som Apan är så stabila att det ska mycket till för att man ska missa detta och skruvar upp era chanser.

Luleå har ju bästa utgångsläget men samtidigt är vi knappast stabila och kan nog rasa igenom om det vill sig illa. Har också svårt att tro att Lustan som misslyckas måla så ofta på sistone inte ska lossna nu. 

Apan-Pungen 90-10
Luleå-Lukko 70-30
Kärpät-Saipa 90-10
Lustan-Hifk 70-30

Ser ändå ut som att det finns chans att vi får se Apan-Luleå samt Lustan-Kärpät i semifinalerna men räknat man på de odds jag satte innebär det ändå bara 40% chans att alla de fyra lag jag håller som favoriter går till semifinal. Kör vi på dina odds är det 42 % chans att Apan, Luleå och Kärpät går till semi och sedan har du 50:50 på Lustans match.

Så det kan nog bli en överraskning. Eller två.

Kommentera