Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1686796

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

ante08: Hörrudu ante09: du blandar ihop såväl be- som angreppen.

Vi som varit med i Elitserien SHL utan att behöva kvala i 30 säsonger vet hur förutsättningarna förändrats väsentligen som följd av att nu närmare tvåhundra svenska spelare lirar utomlands. 

En direkt följd av detta är att alla lag - inklusive Aplaget - i stor utsträckning måste rekrytera spelare för att hänga med. 

Lite svårt för Apan, som inte varit med så länge, att ha koll på det där och därför tjatar ni på med 1970-talsvokabulär.

Vi i Luleå surrar inte om att vi bara har lokala grabbar och att andra är köpelag. Det är ni Apor som gödslat det tugget och tjafsat om att ni bara har grabbar från Apschtaan och därför har ni fått äta upp sådant dravel genom att vi visat att ni värvar som fan, men hittat en nisch att göra det billigt genom att lura 15-åringar till Apschtaan. I fjol blev ni dock tvungna att ställa till med en veritabel köpfest och därför fick ni äta upp era hybrisdrypande påståenden om Apan som ett lokallag.

Det som skiljer Luleå i nuvarande Silly Season från tidigare år är att vi förr inte hade råd att konkurrera om dyrare spelare utan var tvungna genom skickligt fotarbete hitta dugliga allsvenska spelare som andra lag inte upptäckt. 

Aplaget, extremt kommunaldopat, har kunnat köpa friskt genom att trumfa över andra.

Terminologin med köpelag har passat bäst på lag som Warulfven, Köplustan och Pungen som kontinuerligt köpt över färdiga toppspelare från andra klubbar genom att helt enkelt betala betydligt bättre. Då passar epitetet köpelag. Den där köpkarusellen har Luleå aldrig haft råd att hänga med i utan har alltid fått kämpa i motvind.

Men i år har vi bättre råd och nu strömmar stjärnor och talanger till oss. Känns OK.

Vill du kalla oss "köpelag"? Gör det! 

Själv förklarar jag att du i så fall inte har koll på vad som hänt svensk elithockey. Men det är ju en typisk apkaraktär och den kommer ni att idissla hela vägen ner i allsvenskan. Det är min prognos.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: det är väl bara typ stockholmslag som kan locka spelare med annat än pengar, pengar och åter pengar.

Vem fasen vill bo mörka norrland under vinterhalvåret

Det är ungeför som att värva spelare till Manchesterlagen kontra Londonlagen i PL.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Osten är int smart när han lägger sån dj press på laget redan nu..med uttalanden såsom... vi ska vinna sm guld osv.... gynnar spelare o laget mer om man ligger lågt i såna uttalanden osv. Osten har varken hjärta eller hjärna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
 Idioten som avslutade hans karriär missade 4 matcher. Skrämande. Men vad mer kan man förvänta sej av en Luleåspelare.
Kommentera