Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1687174


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Mästarnas Mästare har precis gått i mål och Danijela Rundqvist vann precis som de flesta av oss hoppades på. Det sista inslaget blev "Eftersnack" där vinnaren Danijela intervjuades av Mikael Lejnegaard som är från Skellefteå och är Apsupporter.

Alla inblandade kom fram till att Apklubben ska skämmas som fan för att man skiter i damhockeyn.

Vi upprepar informationen om när Apklubben passerade den riktiga skamgränsen.

När Apklubbens damer hur imponerade som helst hade avancerat till högsta divisionen - Riksserien - i Sverige blev Apklubben så stolta över sina hockeytjejer att de beslutade att.....LÄGGA NED APKLUBBENS DAMHOCKEY!

Apledarna försvarade det hela med att det kostade en miljon kronor om året.

Då vet vi andra att en miljon kronor - det är vad Lasse Brutus-Bobban J under bordet tryckte i handen på Zacrisson bara för att han skulle tänka sig att skriva på ett kontrakt med Aporna och gissningsvis har Brutus-Bobban använt miljonpresenten till andra som Pesonen också.

Och hur försvarar Aporna sitt extremt olämpliga beslut?

– Men det är viktigt att komma ihåg, om vi går tillbaka och titta på beslutet som då togs, att vi inte sa nej till damlaget, utan till riksserien, säger AIK:s klubbdirektör Pea Israelsson.

Vad är det för skitsnack och värdegrunnnnnnd att ljuga och inte ens våga stå för sitt usla agerande? Vi la ner damlaget = "vi sa inte nej till damlaget"?

Fegis.

Och varför behövde de skita i halva befolkningen för att spara en miljon?

Kom ihåg att vi talar om en klubb som i år gick plusminus noll för herrhockeyn, men det spelar ingen som helst roll eftersom kommunens kraftbolag bara gick till kommunikationsbudgeten och därifrån förde över 10 miljoner till Apklubben med följd att Apklubben basunerade ut att "vi är den ekonomiskt mest välskötta föreningen för vi råkade gå 10 miljoner PLUS i år!" Och vi har 50 miljoner i eget kapital! - som följt av stödet från "kommunens kraftbolags kommunikationsbudget" under ett antal år.

SKÄMMES, TA MIG FAAN!

Det är faktiskt riktigt, riktigt vidrigt att se hur Apklubben gång på gång skämmer ut sig - samtidigt som de blåljuger något så jävligt att de tvärtemot påstår sig vara finare och hederligare än alla andra "eftersom de har en värdegrunnnnnnnd".

Apklubben genomför något skamligt och officiellt säger de inget annat än att "vi har värdegrunnnnnnd minsann" men sedan viskar de ryktesvis iväg lögnerna och så sitter sådana som brännvinsjournalister som Fehlman och tragiska piteexistenser som Ulf-Ture och sprider skitsnacket och döljer sanningen genom att hata andra lag med infama attacker.

Vi tar Ulf-Tures agerande i två fall:

1. Apklubbens damlag avancerar till Riksserien varpå Apklubben lägger ned damhockeyn. Norrbottenslaget Munksund hotas av nedläggning av ekonomiska skäl och kontaktar Luleå Hockey och ber att få bli del av den känt fina föreningen. Luleå Hockey säger ja för att rädda regionens damhockey och tar på sig de ekonomiska kostnaderna för detta.

Vad gör Ulf-Ture? Proklamerar han att "Bra gjort, Luleå Hockey, så vackert och hederligt att vi Apor får skämmas för vår skamliga behandling av våra egna damer?

Nej. Ulf-Ture attackerar i stället Luleå Hockey med påståenden som: "Luleå Hockey har KÖPT ett damlag! KÖPELAG! MAMMONDYRKARE!"

2. Upprepade försök att åstadkomma en Europaturnering för klubblag har misslyckats. Då beslutar Europas toppklubbar att själva, av egna medel, satsa några miljoner var och mycket energi och insatser av alla klubbar, för att utveckla en turnering som kan lyckas bli det Europamästerskap för klubblag som vi alla vill ha. Apklubben vill inte vara med och vägrar satsa några egna pengar på denna dröm - trots att de bara har att hämta pengarna från kommunens kraftsbolags kommunikationsbudget. Varför ska vi offra oss, menar APorna.

Luleå Hockey resonerar annorlunda och det gör också 25 andra toppklubbar i Europa tack och lov. Satsningen lyckas. Samtliga nationella hockeyförbund i Europa tackar de 25 klubbarna som genom att satsa egna miljoner gjort allt jobb och infriat förväntningarna. Samtliga nationer fattar de beslut som behövs för att turneringen ska bli ett mästerskap som får det stöd de behöver och som tack för den utomordentligt berömvärda insatsen får de 25 toppklubbarna löfte om att under några år få vara med bland de 40-50 klubbar som deltar i turneringen.

När turneringen så startar får Apan vara med gratis dvs utan att betala en enda spänn. Så vad gör de då? Tackar alla andra och ber om ursäkt för sitt skamliga beteende att vägra hjälpa till för att i stället andra klubbar ska offra pengar på äventyret?

Nejdå. De fortsätter att attackera turneringen de gratis får vara med i. Dels i förtäckta ordalag från Apklubbens ledning. Dels genom att skicka fram en inhyrd torped i form av Micke Renberg - som är TV-anställd för att promovera turneringen och öka intresset för den - men i stället på prime time står och gång efter gång förklarar att "det är orättvist att Apklubben inte garanteras att alltid vara med oberoende av hur uselt de lyckas nationellt, medan Luleå Hockey får vara med några år framöver". 

FY FAN!

Och Aporna gör som vanligt; sprider i lönndom skitsnacket som sedan distribueras till media och på nätet genom sådana som den tragiska pitebyfånen Ulf-Ture.

Vad säger då Ulf-Ture? Förklarar han "Bra gjort, Luleå Hockey och ni andra klubbar med visioner, och vi APor får skämmas över snålheten och egoismen att vägra hjälpa till och sedan skamligt nog bli gratisdeltagare?

Nej. Ulf-Ture attackerar i stället Luleå Hockey: Platsturnering med blåbärslag! Luleå Hockey har köpt sig in! MAMMONDYRKARE!"

Avslutningsvis
Apklubben har i ovanstående exempel två gånger passerat skamgränsen för ett lag med moral och heder. Än värre står de inte för sitt tarvliga uppträdande utan påstår i stället att "vi har värdegrunnnnnnnd!" för att alla andra ska inbilla sig att Apklubben i själva verket är fiiiinare och bättre på allt än andra klubbar.

Men sanningen är så självklar att inte ens i ett uppskattat program som Mästarnas Mästare kan man avstå från att ta upp den värdegrunnnnnnd som består i brist på värdegrund.

Jag kan bara säga: 

NU ÄR RÅTTET MÅGAT!

SKÄMMES, TAMMEFAN!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Läser på Hockeysverige, den i särklass bäst uppdaterade plats vi hockeyälskare följer för att få reda på vad som händer i hockeyvärlden. Ibland kan lokala hockeybloggar komma före med viss information men vanligen då som rykten vars sanningshalt man ej känner och inte vet om det blir sant eller inte, men för övrigt är Hockeysverige dit man snabbt kan bli uppdaterad. Och dessutom finns där riktiga analyser för att förklara vad som händer, med användning av annan information och kompetenta bedömningar. 

Vanligen är det Robert Pettersson som har mest nytt att komma med som man inte finner någon annanstans. Men också Uffe Bodin har bred kunskap och andra med. 

Nyss läste jag Ola Winther som skrev om hur det går för Anders Nilsson just nu och för några dagar sedan var det Robert P som informerade om läget.

Robert berättade att AK Bars Kazan givit Anders ett förslag om kontrakt för nästa år. Inte så oväntat eftersom Anders gjorde succé med Kazans förstaspade under säsongen då han blev KHLs bäste - eller näst bäste vakt beroende på hur man räknar. Men platsen som vakt för KHLs allstarsteam blev ANders, en enastående prestation förstås.

Men som följd av ekonomisk åtstramning föreslog Kazan en mindre ersättning till Anders än han haft i år och det har han tackat nej till.

Anders första prioritet är att ta en plats i NHL. Under de tre tidigare åren fick han väsentligen köra farmhockey i AHL men med tiden fick han mer chans för Islanders i NHL. Dock planerade Islanders att deras NHL-vakter skulle vara andra under den säsong som gick och då tackade Anders för sig.

Under den säsong som sedan gått åkte han först till "VM" och gjorde succé för Tre Kronor. Följden blev ett KHL-kontrakt med Kazan och han har alltså gjort succé i KHL. För någon månad sedan ställde han upp i Tre Kronor igen där gnomen Mårts beslutade att Hjoj-as Ehnhrohth skulle vara etta men innan "VM" var över hade ANders visat att han var bäst - igen!

Nu vill ANders försöka nå NHL och hoppas få chansen. Under det år som gått utanför AHL/BHL för Anders har han ju definitivt stärkt sina chanser.

Men. Under året har Islanders bytt bort "rättigheterna" till Anders Nilsson som nu tillhör Chicago vilket inte direkt gynnar honom. Chicago är ju synnerligen välbeställda på vaktsidan med Corey Crawford i första hand, men dessutom med Scott Darling som gått utmärkt i år och dessutom har man finländaren Antti Raanta. 

Så, även om Anders Nilsson har utmärkt cred numera blir det svårt att slå sig in hos Chicago, om de behåller sina vakter, och då hoppas han att Chicago byter bort rättigheterna till ett lag som har större behov av en bra vakt.

Det här blir spännande att följa. Nu talar vi om en riktigt bra svensk målvakt som definitivt är bra nog att ta en förstaspade i NHL men det kan krävas att han får chans i ett lag utan flera etablerade vakter som inte rörs. 

Observera att här talar vi om realistiska möjligheter för en stjärna. Till skillnad från i Apschtaan där apfolket fått för sig att Markus "sållet" Svensson är en vaktstjärna och per definition då kommer att köpas av ett NHL-lag för att bli NHL-stjärna. Det kommer inte att hända och det inser vi alla vettiga bedömare. Men det är klart att i APschtaan blir man s k NHL-stjärna av apsnitt om man får spela i AHL under flera år för ersättning och under förhållanden som inte en B-junis i svenska Division 1 skulle acceptera.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hmm, de svenska elitserielagen fyller på sina trupper inför kommande säsong och lagen har i genomsnitt fyllt på med mer än sex spelare nu.

Med undantag för Apan, förstås, som bara rekryterat en korsbandsskadad Rit-Ola som dessutom har högriskvarning för divastämpling. Brutus-Bobban är alltså paralyserad men i Apschtaan har man skrivit om detta till att "Apan har redan en jättebästigast trupp och behöver inte köpa in fler". Och vi kunniga ser att de återigen kommer med en undermålig backuppsättning där genomsnittet är 78 kg och 20 års ålder. Pinsamt.

Men även de andra lagen har koncentretat sig på forwards och något okunnigt misshandlat backsidan.

Så inte Osten. Han har utrustat Luleå med kanske den bästa backuppsättningen någonsin där genomsnittsbacken väger >16 kg mer än en apback. Och märk väl att Osten sedan mer än tjugo år visat att han vet för att bygga ett riktigt hockeylag inklusive backar.

Se bara på den trupp han byggde 1995 som tog Gludet våren 1996:

Mattias Öhlund 100 kg 191 cm
Jan Merzig 98 kg 194 cm
Petter Nilsson 92 kg 192 cm
Stefan Jonsson 91 kg 188 cm
Roger Åkerström 90 kg 182 cm
Torbjörn Lindberg 90 kg 178 cm
Lars Modig mindre, har inte uppgifterna på förbundets sida. 

Ett par backar på runt 100 kg, övrige drygt 90 kg.

Påminner ordentligt om den uppsättning han nu satt ihop, även om våra nuvarande backar har ungefär 3-4 kg muskler mer.

Så bygger man ett hockeylag: med rejäla backar! Och sedan fyller man på med bra forwards.

Har hört att Apsupportrar utan hockeykompetens nu koncentrerar sig på att "förklara" att Luleå inte kommer att fixa säsongen eftersom man inte har några naturliga centerstjärnor.

Det är ju intressanta synpunkter som väl illustrerar att den som har dessa inte hajjar något. När det samtidigt är på det sättet att Luleå förfogar över en helt överlägsen backuppsättning medan övriga lag är tveksamma för att inte säga undermåliga där. Och allra sämst är Apklubben med sina småttingar som kommer att klistras som frimärken mot sargerna:-)

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Anders Klang: Riktigt härligt att se de svartgula tigerränderna rulla boll. Sedan länge är ju grönvitt Bajens färger men nog vore det fint att se dem ta tillbaka de tidigare färgerna. Även om det visst startade med de nuvarande för många år sedan.

Riktig sport där, jämfört med ett kopielag 13 mil söder från oss som nu spelar i svartgult för att kopiera andra, liksom de kopierat hela sin existens, när de inte bytt namn till Ants, Club, Stingheads och annat dravel. 

Under säsongen som följer nu ska jag varje gång när Luleås backar - >16 kg tyngre per gubbe än Apbackarna - manglar kopieapor tänka att där har ni eftersom ni kopierar och fuskar så förbannat.

De kan hellre byta och spela i BBK-färger för att bli transparenta med hur gröna av avund de är, apsläktet med tummar även på fötterna tillsammans med de fem övriga fingrarna.

Kommentera