Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1693345

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Champions är igång och Fribourg gav faktiskt Lukko Rauma en hård match hemma. Efter mindre än 2 min hade Fribourg 2-0, men Lukko vände till 2-3 innan perioden var över. Fast Fribourg kvittrade och höll oavgjort ända till straffläggning, då Lukko avgjorde.

Lite skrämmande att höra att Fribourg kunde bjuda så pass motstånd. Samtidigt borde det vara förbättrande, för Luleås chanser att ta hem gruppen, att Lukko tappade en pinne. 

Men på lördag har vi Lukko hemma i rysaren och det skulle nog känts som att våra chanser hade varit större om vi fått avsluta, i stället för att börja med denna match. Men det är bara att gilla läget.

För övrigt ser vi att Köplustan och Läjkrarna vann med utklassningssiffror, runt tvåsiffrigt.

Men Djurgårn torskade hemma mot Tappara. Inte helt oväntat, finnarna är starka.

Lite mer överraskade att tippade topplaget i Sverige: Warulfven, får stryk hemma med 0-4 mot Davos!

Två andra överraskningar att danska Sønderjyske spöar tuffa Red Bulls Salzburg hemma samt att norska Stavanger spöar tjeckiska Trinec hemma.

Intressant!

Och i morgon ska Apan upp i ringen borta i slovakien. Slovakernas toppspelare är 43 år gammal och laget förklarar att de känner sig hedrade att få spela mot ett sådant europeiskt topplag som Apklubben. Kanske de kan få autografer innan match samt ansiktsmålning och fiskdamm efter?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Kollade upp tabloiderna och tydligen var det full holmgång för Djurgårn mot tuffa Tappara med 100 utvisningsminuter. Ja, undvik att slåss mot finska lag tror jag.

Warulfven däremot fiaskoinleder i år som i fjol, helt överraskande. Bl a släppte man in 0-1 i ett läge då det var 5 mot 3 PP. Inte så konstigt, kan tänkas, innan man hör att det var Ulfven som hade fem man på isen...

Kommentera