Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1701608

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nedräkningen mot CHL-returerna fortsätter, på tisdag är det returer.

Luleå möter visst först Öret borta i morgon. Det kan nog bli en svår match, Öret har öppnat serien starkare än de s k experterna deklarerat att de ska förmå.

Men jag tycker att SHL just nu bara är i sin linda och vi håller på att försöka spela ihop ett lag, och har nästan femtio matcher på oss att lyckas med det. Så det är en lunk än så länge, även om vi talar om ett lag från landets hetaste hockeystad: Luleå!

Nu har jag visserligen klart för mig att även om vi har 3-0 efter första halvlek på Ulfvarne är de långt ifrån uträknade och vill det sig illa slår Warulfven ut oss på tisdag. Som bekant är 3-0 det svåraste läge man kan ha i hockey.

Men i allmänhet är det förstås klar fördel för lagen som vann första matchen borta eftersom de nu spelar hemma i returen. De matcher som givit resultat av det slaget är följande:

Warulfven-Luleå 0-3
Ostrava-Tappara 0-2
Düsseldorf-Kärpät 0-2
Salzburg-Storhamar 1-3
Wien-Litvinov 3-4

De flesta av de nämnda bortalagen ovan går ju vidare efter tisdagens returer. Hoppas förstås att Luleå kan lyckas men skräms av Ulfvasupportern eltifoso som förklarat att Luleå och Warulfven är byggda för att vara väl fungerande bortalag. Det låter obehagligt, minst sagt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hej Sven, ny sässe, ffa nytt HS!?! Känner inte igen mig, tar väl ett tag att vänja sig. Nåväl, en medicinsk fråga: Vår Byron Ritchie fick en skada igår, prognos 12 veckor, "ett brott på hälsenan till följd av ett skärsår från en skridsko. " Håller du med? OM hälsenan gått, hade det blitt operation, o säsongsslut då? Ska man vara glad elr bara förbannad? Vi verkar få en Branus-skade-säsong...
Kommentera