Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1704991

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Å just dessa "smällar" liknande den Tollefsen fick ikväll är åtminstonde i mitt tycke ett jävla lotteri för ofta ser det ut som den som står intill sargen med ryggen utåt faller jääävligt lätt...å det gäller fan spelare i ALLA lag å ingen "secifik" spelare som vissa väldigt gärna skulle nämna i dessa fall ;)

Men skulle tro att vi lär få gnälla över domare å DN å deras beslut resten av säsongen...å nästa...å nästa...osv...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, Edmonton, som inlett NHl-säsongen med fyra förluster möter Calgary borta kl 10 på lördagkvällen dvs 06.00 söndag svensk tid. Man börjar med Talbot i mål och han får säkert stå hela matchen. Talbot stod match 1,2 och 4 medan Anders Nilsson stod match 4.

Hittills har Anders Nilsson 94,1% - han fick 51 skott på sig mot Dallas, och ligger på plats 13 av 52 på vaktligan i NHL medan Cam Talbot har 90,6% på plats 31.

Det är dock bra vaktande av båda, samtidigt som Oilers försvar lämnat mycket i övrigt att önska och att de förlorat alla fyra matcherna hittills beror inte på vakterna utan på att linorna inte levererat tillräckligt.

Av de svenska vakter som haft spade har vi

Anders Nilsson 94,1%
Henrik Lundqvist 93,1%
Robin Lehner 91,1%
Jonas Gustavsson 90,9%
Eddie Läck 89,7%
Anders Lindbäck 85,7%

Kvar att få ta spade har vi Jacob Markström.

Oilers har ju inför den här säsongen planerat för Cam Talbot som etta och han har gjort bra insatser. Men Anders har varit ännu bättre som synes och under försäsongen släppte Anders inte in något mål alls. Så han kommer nog att få fortsatta chanser. Tippar att Anders kanske får ta spaden i match sex, som blir borta mot Vancouver redan ett dygn senare, måndag 05.00 svensk tid. Skulle han fortsätta leverera så bra som han gjort för Oilers kommer de ju så småningom att få tänka om vad det gäller förstaspaden. Men Talbot har som tvåa bakom Henke i Rangers senaste två åren levererat 92,6% på 36 matcher senast och 94,1% på 21 marscher säsongen innan. Det är riktigt bra stats och Oilers har satsat mycket för att få honom vilket innebär att de kommer att satsa hårt och länge på honom som etta medan de fått Anders "billigt" för en miljon dollar denna säsong. Nå, det innebär nog att om Anders gör ett bra intryck i år lär de snabbt vilja skriva ett längre kontrakt med betydligt högre lön.

Det blir spännande att följa Anders Grizzly Nilsson framöver:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Jo. Man kanske kunde besluta att våld som bedöms avsiktligt mot ansikte/huvud kanske också alltid ska straffas med avstängning men att normalstraffet, beroende av hur stort våldet och hur fult det är, kunde vara typ 1-5 matcher. För att markera att våld mot ansikte är förbjudet punkt slut.

Men att för avsiktligt våld som innebär risk för hjärnskada eller nackskada kör vi en annan skala. Den kunde jag tänka mig börja på 10 matcher och sedan ganska långt uppåt. Inklusive att man mycket väl skulle koppla straffet efter hur länge offret blir borta.

Våld mot ansikte som är så svårt att det hamnar på hjärnskadekontot hamnar förstås på den nedre.

Och när vi talar hjänskaderisk anser jag att den ska bedömas av medicinsk och objektiv kompetens. Som det nu är hör man ibland något tveksamma uttalanden av subjektiva lagläkare men värre ändå har DIFiplinnämnden baserat medicinska bedömningar på att en jävla tränare eller fan materialförvaltare uttalat sig "det var ju jättefarligt ju, han är ju jätteskadad ju".

Och så skulle man för t ex ansiktsvåldet 1-5 matcher plocka in ett antal typexempel för att förklara hur man tänker när man graderar våldet. Carl Söderberghs crosschecking över tänderna på Per Ledin t ex är en max, så 5 matcher om det nu är max. Djurgårdarens armbåge i ansiktet/skallen på en Apa skulle jag bedöma lindrigare.

Medvetna knätacklingar och liknande skulle jag gärna kvala in på något som hjärnskadeattacker.

Min tro är att kunde förbundet klargöra detta skulle det inte bli en sådan jävla tombola som det är nu utan effekten skulle bli att spelarna fick jävligt klart för sig vad som gällde och väsentligen ge fan i att hålla på med detta som vi vill ha bort från hockeyn ungefär som vi vill ha bort våld på läktarna.

Ta t ex fläskberget Hollywood, nio matcher, en del omvandlade till 82 000 i böter. Så snål som han är kommer han INTE att göra om det. Bra straffat!
Kommentera