Luleå HF

115877 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1705065

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, Edmonton, som inlett NHl-säsongen med fyra förluster möter Calgary borta kl 10 på lördagkvällen dvs 06.00 söndag svensk tid. Man börjar med Talbot i mål och han får säkert stå hela matchen. Talbot stod match 1,2 och 4 medan Anders Nilsson stod match 4.

Hittills har Anders Nilsson 94,1% - han fick 51 skott på sig mot Dallas, och ligger på plats 13 av 52 på vaktligan i NHL medan Cam Talbot har 90,6% på plats 31.

Det är dock bra vaktande av båda, samtidigt som Oilers försvar lämnat mycket i övrigt att önska och att de förlorat alla fyra matcherna hittills beror inte på vakterna utan på att linorna inte levererat tillräckligt.

Av de svenska vakter som haft spade har vi

Anders Nilsson 94,1%
Henrik Lundqvist 93,1%
Robin Lehner 91,1%
Jonas Gustavsson 90,9%
Eddie Läck 89,7%
Anders Lindbäck 85,7%

Kvar att få ta spade har vi Jacob Markström.

Oilers har ju inför den här säsongen planerat för Cam Talbot som etta och han har gjort bra insatser. Men Anders har varit ännu bättre som synes och under försäsongen släppte Anders inte in något mål alls. Så han kommer nog att få fortsatta chanser. Tippar att Anders kanske får ta spaden i match sex, som blir borta mot Vancouver redan ett dygn senare, måndag 05.00 svensk tid. Skulle han fortsätta leverera så bra som han gjort för Oilers kommer de ju så småningom att få tänka om vad det gäller förstaspaden. Men Talbot har som tvåa bakom Henke i Rangers senaste två åren levererat 92,6% på 36 matcher senast och 94,1% på 21 marscher säsongen innan. Det är riktigt bra stats och Oilers har satsat mycket för att få honom vilket innebär att de kommer att satsa hårt och länge på honom som etta medan de fått Anders "billigt" för en miljon dollar denna säsong. Nå, det innebär nog att om Anders gör ett bra intryck i år lär de snabbt vilja skriva ett längre kontrakt med betydligt högre lön.

Det blir spännande att följa Anders Grizzly Nilsson framöver:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Glömde Jhonas Enroth i LA som inte heller fått ta spade ännu. Åtta svenska vakter i NHL är bra.
Kommentera